Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro Power Rankings – Tjedan 7

Dok ovo čitate prošla je četvrtina NBA sezone. Nekako je brzo prošlo, ali što možemo. Zadnji puta smo najavili da danas pogledate pravi poredak zato što će u prosjeku samo jedna momčad u svakoj konferenciji koja je trenutno ispod osmog mjesta igrati u playoffu. Imamo novi broj 1, a siguran sam da znate koja je to ekipa. Bilo je puno poraza favorita tako da su oni što se klade ostali praznih džepova. Također je bio jako dobar tjedan za naše igrače. Krenimo od 30 prema 1.

  1. Brooklyn Nets (-1) 14. pozicija Istoka; omjer 5-14

SLIJEDI: WAS, DEN, @SAS

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 2 izgubljene

Netsi padaju i izgledaju kao najlošija ekipa lige. Zadnji puta su ispod 110 poena primili prije mjesec dana. Zato se i dalje ne srame potezati izvana, drugi su po broju pokušaja za tricu s 35 po utakmici, ali ih pogađaju samo 32% što je dovoljno za 25 mjesto. Također je očiti nedostatak rim protectora, kao i napadački učinak visokih igrača osim Brooka Lopeza. To su pokušali popraviti potpisivanjem Donatasa Motiejunasa iz Rocketsa, ali Rocketsi su odlučili da ”mečiraju” ponudu. Jeremy Lin bi se trebao brzo vratiti nakon ozlijede zadnje lože.

  1. Philadelphia 76ers (-1) 15. pozicija Istoka; omjer 4-16

SLIJEDI: DEN, @MEM, @NOP, @DET

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 6 izgubljenih

Taman kada pomislimo da su Sixersi barem malo napredovali oni izgube 6 utakmica u nizu, od toga 5 na domaćem terenu. Posebno je bio bolan domaći poraz od Magica koji ih je porazio 17 razlike. Trener Brett Brown je najavio da će Ben Simmons dio vremena provoditi kao playmaker, a to nas ne čudi zbog gužve u frontcourtu o čemu smo prošli puta pisali. Dario Šarić je upisao 21 poen i 12 skokova protiv Celticsa, a prije toga 7 utakmica nije ubacio više od 10 poena i nadamo se da će opet imati minutažu kao početkom Studenoga.

  1. Dallas Mavericks (+2) 15. pozicija Zapada; omjer 4-15

SLIJEDI: CHA, SAC, IND, @HOU

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 1 pobjeda

Mavsi su protiv Bullsa tek drugi puta u zadnjih 12 utakmica zabili preko 100 poena i samo Sixersi i Magic imaju lošiji off ratings. Zadnji su u ligi po broju poena s 91,8, postotku šuta s 41%, te postotku trice s 32%, a šutiraju ih skoro 30 po utakmici. Dirk Nowitzki je i dalje ozlijeđen, a sada se i Seth Curry lakše ozlijedio nakon što je napokon dobio pravu priliku. Deron Williams se vratio ali to je još daleko od prave forme. U prosincu će odigrati čak 17 utakmica i pratit ćemo hoće li im se obrana održati na ovoj solidnoj razini.

  1. Phoenix Suns (0) 14. pozicija Zapada; omjer 6-14

SLIJEDI: @UTA, IND, @LAL, NOP

ZADNJIH 10: 3-7

NIZ: 1 izgubljena

Sunsi se i dalje muče u svim segmentima košarkaške igre. Primaju puno koševa, malo zabijaju, sebični su. Zadnji su u broju asistencija na 100 posjeda lopte, kao i u omjeru asistencija i izgubljenih lopti s omjerom od samo 1,16. Žele izgraditi momčad putem drafta, a opet imaju puno veterana koji baš i nemaju strpljenja za gubiti nekoliko godina u nizu. Dragan Bender je počeo malo više igrati i protiv Warriorsa je upisao 25 minuta i zabio 10 poena. Visok je oko 215 cm, a često igra na poziciji niskog krila što mu je problem u obrani.

  1. Minnesota T’Wolves (-2) 13. pozicija Zapada; omjer 6-14

SLIJEDI: SAS, @TOR, DET, GSW

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 pobjeda

U zadnja dva tjedna Timberwolvesi su pobijedili samo slabe Sunse prije nego su dobili Hornetse u produžetku. I njih kao i mnoge druge loše momčadi muči igra u obrani i slaba klupa. U napadu su dobri zbog velikog talenta kojeg imaju, ali kada ih gledate to su većinom izolacije i dosta su statični. Izgleda da su navikli gubiti u serijama i to će morati promijeniti. Ovo je zadnja sezona gdje ću im oprostiti negativan omjer zbog mladosti. Glavni igrači Thundera su bili dvije godine u prosjeku stariji kada su 2012. igrali NBA finale.

  1. Washington Wizards (0) 13. pozicija Istoka; omjer 6-12

SLIJEDI: @BRO, ORL, DEN, MIL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 izgubljene

Wizardsi nikako da krenu s pobjedama, često su blizu, ali to se ne računa. Od 12 poraza 5 ih je bilo tijesnih, ali to razlikuje dobre od lošijih momčadi. Bradley Beal i dalje igra izvrsno nakon lošeg ulaska u sezonu. U prosjeku zabija 3 trice po utakmici uz 41% uspješnosti. Kada im gledate pojedinačnu statistiku izgledaju dobro, pogotovo prva petorka, ali dok su im obrana i klupa slabe neće biti dovoljni pobjeda. 6 od idućih 8 utakmica igraju doma i to im je zadnja šansa za uhvatiti playoff vlak.

  1. Denver Nuggets (-3) 11. pozicija Zapada; omjer 7-13

SLIJEDI: @PHI, @BRO, @WAS, @ORL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 3 izgubljene

Nuggetsi su u sve većoj krizi, izgubili su 5 od zadnjih 6, a doma su na lošem omjeru od 3-7. Sada kreću gostujuću turneju od 5 utakmica, ali protivnici im imaju kombinirani omjer 28-69. Danilo Gallinari se vratio od ozlijede, a Kenneth Faried igra puno više od Jusufa Nurkića, a otkad se to dogodilo Nuggetsi su u ovom gubitničkom nizu. Jamal Murray je dobio nagradu za rookieja mjeseca Zapadne konferencije, ali on se ohladio, zadnje 4 utakmice bilježi 5 poena u prosjeku, dok je u 4 prije toga zabijao 21,2 poena.

  1. New Orleans Pelicans (0) 12. pozicija Zapada; omjer 7-14

SLIJEDI: MEM, PHI, @LAC, @PHO

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 izgubljene

Anthony Davis je trenutno prvi strijelac lige s prosjekom od 31,8 poena i u prilici je postati prvi visoki igrač koji će to postati nakon Shaquillea O’Neala i sezone 1999/00. Tim Frazier je jako napredovao od lani. Šutira 47% kada je Davis na parketu, ali samo 29% kada Davis odmara. Vrijeme je da se uloga Omeru Asiku smanji, on je tu kao elitni defanzivac, ali je tako loš u napadu da bi Pelicansi trebali riskirati i počinjati s Davisom na centru. Ili da probaju napraviti trade s nekom od momčadi koje imaju višak visokih (Nuggetsi, Magic ili Sixersi).

  1. Sacramento Kings (-3) 10. pozicija Zapada; omjer 7-13

SLIJEDI: @DAL, NYK, @UTA

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 3 izgubljene

Kingsi kada barem malo napreduju u obrani odmah padnu u napadu. Triput zaredom nisu prebacili 100 poena, nakon što su to uspijevali 7 utakmica u nizu. Porazi su bili tijesni, ali kaže se da ste onakva ekipa kakav vam je omjer. Većinom gostovanja se nastavljaju do kraja mjeseca. Ty Lawson i Aaron Afflalo igraju po 25 minuta, ali zabijaju samo 8 i 7 poena u prosjeku. Zato DeMarcus Cousins svaki tjedan diže prosjek poena i već je blizu brojke 30. Tricu gađa 38% i prvi je po broju pogođenih u ekipi s 36.

  1. Miami Heat (+1) 12. pozicija Istoka; omjer 7-13

SLIJEDI: NYK, @ATL, @CLE, @CHI

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Sve pohvale Heatu, pobijedili su u back to back utakmicama na Zapadu, a znamo da je bolnica u South Beachu sve punije. Osim Justisea Winslowa koji je već duže ozlijeđen sada su i Dion Waiters (neće ga biti 20-ak dana) i Josh Richardson (trebao bi se brzo vratiti) van terena, pa i Luke Babbitt koje je igrao 15-ak minuta po susretu. Srećom klupa, koja ima veliki potencijal je uskočila i odigrala odlično. Da se svi oporave i zaigraju malo bolje u napadu, a mislimo da bi to bio slučaj da su svi zdravi bili bi neugodna momčad.

  1. Orlando Magic (+6) 11. pozicija Istoka; omjer 9-12

SLIJEDI: @WAS, BOS, @CHA, DEN

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Moja isprika ekipi Magica. Nakon što smo ih tjednima kritizirali oni su na 4 gostovanja upisali 3 pobjede (jedna od tih je bila kod Spursa), a jedini poraz kod Grizzliesa i to s 1 razlike. Sve se više vidi potpis Franka Vogela. Skratio je rotaciju, igraju samo s 8 ili 9 igrača. U petorci D.J. Augustin i Bismack Biyombo mijenjaju Elfrida Paytona i Nikolu Vučevića i to im za sada daje rezultate, pogotovo u obrani gdje su skočili na čak treće mjesto u def ratingu. Ako uspiju zamijeniti jednog visokog za dobrog niskog igrača mogli bi biti dobra momčad.

  1. Atlanta Hawks (-8) 10. pozicija Istoka; omjer 10-11

SLIJEDI: OKC, MIA, @MIL

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 6 izgubljenih

Što se dešava s Hawksima? Nakon što su u sezonu startali s omjerom 9-2 i držali drugo mjesto Istoka sada su potonuli na deseto mjesto nakon 1-9 u zadnjih 10 utakmica. Zadnje dvije utakmice su izgubili s 36 i 44 razlike što je sramotno. Paul Millsap je propustio zadnje tri utakmice, ali to ne može biti opravdanje. Napad im je skroz pao i sada zabijaju manje od poena po posjedu lopte. Što im budućnost nosi još ne možemo reći, ali ne izgledaju dobro. Ovaj tjedan igraju s Thunderom i Bucksima koji su u formi i neće im biti lagano.

  1. Detroit Pistons (+2) 8. pozicija Istoka; omjer 11-11

SLIJEDI: CHI, @CHA, @MIN, PHI

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Pistonsi igraju sve bolje, pobijedili su 5 od zadnjih 7, od toga 3 u nizu u gostima protiv prošlogodišnjih playoff momčadi, da bi to pokvarili u domaćem porazu protiv Magica u utakmici u kojoj je Reggie Jackson prvi puta zaigrao ove sezone. Zabio je 18 poena u 23 minute uz dobar šut 7/12 i brzo bi se trebao vratiti u punu formu. Zanimljiv podatak je da su Pistonsi za oko 8 poena na 100 posjeda lopti bolji kada je Andre Drummond na klupi. Zadnji su po broju upućenih trica, što nije karakteristično za ekipe Stana Van Gundyja.

  1. Los Angeles Lakers (-3) 9. pozicija Zapada; omjer 10-12

SLIJEDI: UTA, @HOU, PHO, NYK

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 izgubljene

Lakersi su izgubili 5 od zadnjih 7 utakmica, ali imaju dobro opravdanje. I njih su kao i Mavse ozlijede pogodile. Jedan se vrati (Julius Randle), a dva nova se ozlijede (Nick Young i Jose Calderon). Ovaj tjedan igraju tri puta doma prije još jedne duge turneje i 7 uzastopnih gostovanja. Opet se kao i lani približavaju dnu po def ratingu, a to nije samo stvar ozljeda. Šesti su po preciznosti iza linije za tri s 37%. Klupa je i dalje izvrsna, pogotovo Lou Williams koji je na prosjeku od 17,5 poena u 24 minute, a Grizzliesima je ubacio 40.

  1. Indiana Pacers (+1) 9. pozicija Istoka; omjer 10-10

SLIJEDI: @GSW, @PHO, @DAL, POR

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Pacersi kao da se malo dižu, pa nas opet uvjere da su trenutno prosječna momčad. Pobijedili su Clipperse dvaput u tjedan dana, pa im Blazersi utrpaju 131 poen. Paul George se vratio i nakon gostovanja kod Warriorsa raspored će im biti nešto povoljniji. Myles Turner i Al Jefferson nisu centarski par koji će ”zaključati” vlastiti reket tako da će se napadački morati pomaknuti s 21. mjesta u off ratingu, kao i u skoku gdje su pri dnu lige. Thaddeus Young igra 30 minuta i mislimo da bi morao biti aktivniji u napadu ili da preuzme ulogu 6. igrača.

  1. Milwaukee Bucks (+3) 5. pozicija Istoka; omjer 10-8

SLIJEDI: SAS, POR, ATL, @WAS

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 4 pobjede

Bucksi su u tjedan dana zbog 4 pobjede u nizu skočili s 9. na 5. mjesto Istoka. Mnogi će reći da su dvije pobjede došle protiv Netsa, ali pobjeda protiv Cavsa nas je kupila. Giannis Antekounmpo igra svoju četvrtu NBA sezonu i još uvijek jako napreduje. Zabija 5,5 poena više nego lani uz bolji postotak šuta i čeka svoj prvi AllStar nastup. Greg Monroe je napokon više igrao, zadnjih 5 utakmica igra preko 20 minuta. Imaju samo dvojicu koji zabijaju dvocifreni broj poena, ali ih zato devetorica zabijaju preko 7 poena.

  1. Portland Blazers (+2) 8. pozicija Zapada; omjer 11-10

SLIJEDI: @CHI, @MIL, @MEM, @IND

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 pobjede

Nakon krize krajem studenoga Blazersi su prošli tjedan odigrali samo dvije utakmice i to doma i upisali dvije pobjede koje im puno znače zato što opet idu na turneju po Istoku. 8 od idućih 9 igraju u gostima gdje su na omjeru 4-6. Maurice Harkless sve više preuzima ulogu treće opcije u napadu i zadnjih 9 utakmica je dvocifren. U sezoni zabija 13,1 poen uz 50% šuta i 39% za tricu. Damian Lillard i C.J. McCollum su zabili svaki po 52 trice ove sezone, ali je Lillardu trebao 25 pokušaja više. Ukupno su obojica na 46% šuta.

  1. Charlotte Hornets(-3) 6. pozicija Istoka; omjer 11-9

SLIJEDI: @DAL, DET, ORL, @CLE

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 izgubljena

Hornetsi igraju prosječnu košarku i sigurni smo da nisu sretni zbog toga, ali i takvi vode u diviziji Southeast. Marvin Williams je propustio zadnjih 5 utakmica, ali će se brzo vratiti. Umjesto njega je u petorci Frank Kaminsky koji se muči sa šutom. Nedostaje im igrač tipa Jeremy Lin koji je otišao u Netse, a lani je igrao jako dobro s klupe i mogao je sam sebi kreirati šut. Imaju sličnog igrača u Jeremyju Lambu koji kada dobije minute i povjerenje odigra jako dobro, ali prošli tjedan se opet nije naigrao.

  1. New York Knicks (+3) 7.pozicija Istoka; omjer 11-9

SLIJEDI: @MIA, CLE, @SAC, @LAL

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 pobjede

Knicksi su pobijedili u 8 od zadnjih 11 utakmica. Protivnici nisu bili elita, ali dobre momčadi pobjeđuju one slabije. Da, rekli smo to, Knicksi su dobra momčad, iako će 6 od idućih 7 igrati u gostima, a ta domaća je protiv Cavsa. Carmelo Anthony je pogodio par šuteva za pobjedu i euforija kreće, što i nije čudno zato što su u 16 sezona od odlaska Patricka Ewinga samo 5 puta bili u playoffu i pobijedili u samoj jednoj playoff seriji. Derrick Rose zaslužuje pohvale, ne samo zbog toga što je zdrav i zabija 17 poena, nego zato što pokušava razigravati.

  1. Utah Jazz (+1) 7. pozicija Zapada; omjer 12-9

SLIJEDI: @LAL, PHO, GSW, SAC

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Jazzeri dobro koriste domaći teren i pobjeđuju, a jedino im poraz od ozlijeđenog Heata nije trebao. Prvo igraju kod Lakersa pa su još 5 utakmica u nizu doma. Loša vijest je da George Hill opet ima probleme s palcem. S njim u sastavu su na omjeru 8-3, a bez njega na 4-6. Igraju najsporijim tempo lige i imaju 11 posjeda lopte manje po utakmici od vodećih Sunsa. Dante Exum bi kao playmaker, a tako se predstavlja trebao imati puno bolje brojke od 6,6 poena i samo 1,5 asistencija u 20 minuta. Unatoč tome što je cijelu prošlu sezonu propustio.

  1. Chicago Bulls (-3) 4. pozicija Istoka; omjer 11-8

SLIJEDI: POR, @DET, SAS, MIA

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Bullsi zadnjih 8 utakmica izmjenjuju pobjede i poraze. Nisu konstantni, pobjede Cavse, a prije toga izgube doma od ozlijeđenih Lakersa, a nakon toga od Mavsa. Rajon Rondo je nakon triple-doublea protiv Cavsa zaredio suspenziju od jedne utakmice zbog svađe s vlastitim trenerima. Lako moguće da to nije bila niti prva, a niti zadnja takva rasprava. Nakon što su iznenađujuće dobro startali u šutu za 3 poena, sada su se očekivano ohladili i nalaze se na 28. mjestu s 32% uspješnosti. 7 od idućih 9 utakmica su doma.

  1. Boston Celtics (0) 3. pozicija Istoka; omjer 12-8

SLIJEDI: @HOU, @ORL, TOR, @OKC

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 pobjede

Celticsi su se probili na treće mjesto Istoka, ali nekako još ne vjerujemo da su bolje ekipa od lani kada su brzo ispali u prvom kolu playoffa. Dobili su 6 od zadnjih 8 utakmica, ali protivnici nisu neka elita. Pobjedama nad Pistonsima, Wolvesima, Netsima, Heatom, Kingsima i Sixersima nismo impresionirani tako da ih i nakon četvrtine sezone ne možemo točno ocijeniti. Znamo da su pri dnu lige u skoku i da im je Avery Bradley još uvijek prvi skakač. Jae Crowder ih je javno prozvao zbog nedovoljno dobre igre u obrani.

  1. Memphis Grizzlies (-2) 6. pozicija Zapada; omjer 13-8

SLIJEDI: @NOP, PHI, POR, GSW

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 pobjede

Jadni Grizzliesi. Opet ih kao i lani pogađaju ozlijede i problemi. Mike Conley će propustiti oko 6 tjedana i to je jako veliki udarac za ekipu, kao i za njega zato što se nadao svom prvom AllStar nastupu kojega je odavno zaslužio. U pobjedi protiv Lakersa osim Conleyja nisu igrali niti Chandler Parsons, Zach Randolph, Vince Carter, Brandon Wright i James Ennis. Teret svih ovih izostanaka će morati podnijeti Marc Gasol i klupa koja za sada jako dobro odgovara na sve izazove. Problem je što idućih 20-ak utakmica igraju većinom protiv playoff momčadi.

  1. Oklahoma City Thunder (+6) 5. pozicija Zapada; omjer 13-8

SLIJEDI: @ATL, HOU, BOS

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 5 pobjeda

Thunder nastavlja sa serijama, sezonu su otvorili omjerom 6-1, da bi onda izgubili 7 od 9 utakmica, a sada su ih dobili 5 u nizu. Ako zadrže ovaj postotak pobjeda Russell Westbrook će postati MVP. Ima 5 triple-doubleova u nizu, a 2 skoka i 1 jedan asist su ga udaljili od 9 u nizu.  Samo je Oscaru Robertsonu prije 57 godina brže trebalo do 10 tripledoubleova u sezoni. 41-6 imaju Thunderi omjer kada Westbrook postigne tripledouble što je izvrsno. Enes Kanter u ovom nizu igra 22 minute i zabija preko 16 poena.

  1. Toronto Raptors (+2) 2. pozicija Istoka; omjer 14-6

SLIJEDI: CLE, MIN, @BOS

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 6 pobjeda

Raptorsi su dobili 6 u nizu, ali većina protivnika je igralo bez najboljeg igrača pa ih ne možemo staviti u naš top 5. Ovaj tjedan će već treći puta igrati s Cavsima i misle da im je sada šansa da ih pobjede. DeMar DeRozan se malo ohladio, ali je zato njegov veliki prijatelj Kyle Lowry podigao formu i u zadnjih desetak dana zabija oko 23 poena, uz 7,6 asistencija i 25/40 za tricu što je fantastičnih 62%. Napad im je drugi u cijeloj ligi i zabijaju samo ”pola koša” manje od Warriorsa na 100 posjeda lopte.

  1. Houston Rockets (0) 4. pozicija Zapada; omjer 13-7

SLIJEDI:BOS, LAL, @OKC, DAL

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 pobjede

Rocketsi su slabi u obrani, to znamo ali ih volimo gledati. Zato su u napadu odlični i pobjeđuju. 7 od zadnjih 9 su pobijedili i prekinuli su niz Warriorsa od 12 uzastopnih pobjede i to u gostima nakon 2 produžetka. Do sada u odigrali čak 14 utakmica u gostima, a doma samo 6. Sada će igrati više doma i ako ovako nastave možda mogu konkurirati za divizijski naslov pored Spursa. Eric Gordon je napokon zdrav i već je postigao 63 trice što je dovoljno za drugo mjesto u ligi, a od povratka Patricka Beverleyja i klupa je puno bolja.

  1. Los Angeles Clippers (0) 3. pozicija Zapada; omjer 16-6

SLIJEDI: GSW, NOP

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljene

Clippersi sve više podsjećaju na sebe same. Taman smo postali naivni i počeli im vjerovati. Pobjede u gostima Bullse, Raptorse i Cavse, a izgube od Pistonsa, Netsa i dvaput od Pacersa. J.J. Redick je četvrti u ligi s 46% za tricu, a zabio ih je 54 i tu je 11. U srijedu igraju prvi puta protiv Warriorsa i možemo očekivati pravu playoff atmosferu. Trenutno su jedina ekipa u ligi koja prima manje od 100 poena na 100 posjeda lopte, a u napadu su peti. Klupa im više nije dominantna kao na početku sezone, ali to je bilo za očekivati.

  1. San Antonio Spurs (0) 2. pozicija Zapada; omjer 16-4

SLIJEDI : @MIL, @MIN, @CHI, BRO

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 2 pobjede

Spursi su pobijedili u 11 od zadnjih 12 utakmica, na omjeru su 16-4, ako nastave ovim tempom pobijedit će u cca 64-65 utakmica. U gostima su na 10-0 i treba im još 4 pobjede da izjednače rekord Warriorsa od lani. Unatoč svemu tome Spursi kažu da nisu zadovoljni kako igraju. Bilo je tu puno neizvjesnih utakmica protiv slabih protivnika i to ih ljuti. 6 od idućih 9 su opet u gostima. Kahwi Leonard igra svoju šestu sezonu i u svakoj je napredovao i popravljao broj poena i sada ih zabija 24,3. Jedini su u cijeloj ligi koji tricu gađaju 40%

2. Cleveland Cavaliers (-1) 1. pozicija Istoka; omjer 13-5  

SLIJEDI: @TOR, @NYK, MIA, CHA

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 3 izgubljene

Što znači osvojiti naslov. Lani bi se na tri poraza u nizu Cavsa svi ponašali kao da je kraj svijeta, a ovako su svi mirni i govore da je bitno kako će se igrati u kasno proljeće. Već smo prošli tjedan rekli da bi mogli postati neozbiljni i to se odmah dogodilo. Ne trude se baš u obrani i 19. su u def ratingu. LeBron James je rekao da je ”medeni mjesec” nakon osvajanja naslova gotov i da moraju puno bolje igrati. Čekaju ih uzastopna gostovanja kod Raptorsa (tko u toj utakmici pobjedi je prvi na Istoku) i Knicksa koji će te utakmice shvatiti kao playoff.

  1. Golden State Warriors (+1) 1. pozicija Zapada; omjer 17-3

SLIJEDI: IND, @LAC, @UTA, @MEM, @MIN

Zadnjih 10: 9-1

Niz: 1 pobjeda

Prvi puta ove sezone imamo novi broj 1. Malo ih je usporio poraz od Rocketsa, ali taj poraz im je dobrodošao, zato što bi da se niz pobjeda produžio već bilo govora o 74 pobjede, a bolje im je da se štede u regularnoj sezoni. Ovaj tjedan igraju 5 utakmica i klupa bi trebala više igrati. Jedina su momčad lige koja šutira 50% iz igre. Steph Curry predvodi ligu po broju ubačenih trica, pogodio ih je 84. Draymond Green i dalje privlači pažnju ludim pokretima nogama, ovoga puta u glavu Jamesa Hardena i vrijeme je da ga se kazni zbog toga.

Latest Posts

NE PROPUSTITE