Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBACro Power Rankings – Tjedan 9

Vrijeme zaista leti i već je Božićni tjedan, a svi znamo što to znači. Košarka od 18 h popodne do 6:30 ujutro ili 5 utakmica u nizu. Na Zapadu ništa novo, dobre momčadi pobjeđuju, a loše gube i sve je veća razlika između njih. Na je Istoku također sve isto jedino su se Wizardsi uključili u borbu za playoff i sada imamo 11 momčadi koje žele igrati doigravanje. Krenimo od 30 prema 1.

  1. Brooklyn Nets (-1) 14. pozicija Istoka; omjer 7-19

SLIJEDI: @TOR, GSW, @CLE

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 izgubljene

Ne mislimo da su Netsi baš toliko loši, ali poraz od Sixersa u derbiju začelja ih je odveo na 30. mjesto na ljestvici. Početkom tjedna su skoro pobijedili kod Rocketsa, a zadnji puta su u gostima slavili kod Sunsa prije više od mjesec dana, što im je i jedina gostujuća pobjeda cijelu sezoni. Još kada vidite raspored koji im je liga ”poklonila” za Božić; Raptorsi, Warriorsi i Cavsi. Ako tražimo dobre stvari to je onda igra s klupe Joea Harrisa, dok Rondae HollisJefferson nikako ne može uhvatiti konstantu i stabilnost.

  1. Philadelphia 76ers (-1) 15. pozicija Istoka; omjer 7-20

SLIJEDI: NOP, @PHO

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 2 pobjede

Sixersi su pobijedili u 3 od zadnjih 5, a za njih je to velika stvar. Joel Embiid je protiv Netsa zabio 33 poena i vodeći je u poretku za rookieja godine. On i Jahlil Okafor su zajedno startali zadnje 3 utakmice i to je izgledalo solidno. Nerlens Noel je javno prigovorio da nije igrač za 8 minuta i treba očekivati uskoro kakav trade u npr. Blazerse koji nemaju centra. Osmi su u ligi po postotku trice protivnika i kao da pokazuju napredak u obrani, dok je kontrola lopte i dalje veliki problem, 16,4 turnovera je previše za ovakvu napadački limitiranu ekipu.

  1. Minnesota T’Wolves (+2) 14. pozicija Zapada; omjer 7-19

SLIJEDI: PHO, @ATL, SAC, @OKC

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 1 izgubljena

Izgleda da su Wolvesi pročitali naše kritike i šokirali se zadnjim mjestom na ljestvici i odlučili da je vrijeme za pomak. Nakon što su od napadački loših Bullsa primili 38 poena u prvoj četvrtini, do kraja su primili još samo 56 poena i pobijedili. Nakon toga su propustili +13 protiv ”vrućih” Rocketsa i izgubili nakon produžetka. Ovaj tjedan igraju 4 utakmice, a za Božić su kod Thundera pa ćemo nakon toga vidjeti hoće li se nastaviti ovaj obrambeni napredak. Još da klupa napokon odigra nekoliko utakmica u nizu solidno…

  1. Phoenix Suns (0) 13. pozicija Zapada; omjer 8-19

SLIJEDI: @MIN, HOU, PHI

ZADNJIH 10: 3-7

NIZ: 2 izgubljene

Sunsi su i dalje slabi, ali barem su pobijedili Knickse u utakmici koja je imala obračun Marquesea Chrissa i Kristapsa Porzingisa. Chriss je na pod srušio Latvijca u tipičnoj akciji kakve smo svakodnevno viđali 80-ih i 90-ih, posebno na Istoku. Čak je i trener Earl Watson pohvalio svog rookieja, ako ništa drugo zbog pokazivanja emocija. Pitanje je vremena kada će Sunsi krenuti u tankiranje. Sedam momčadi ima između 6 i 9 pobjeda, nijedna od njih neće vidjeti playoff, a opet je razlika birati prvi ili sedmi na draftu.

  1. Dallas Mavericks (0) 15. pozicija Zapada; omjer 7-20

SLIJEDI: @DEN, @POR, @LAC

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 1 pobjeda

Znali smo da Mavericksi nisu tako loši i to počinju dokazivati. Dvije uvjerljive pobjede prošli tjedan i tijesan poraz kod Jazza to dokazuju. Wesley Matthews gađa tricu 39% i već je peti po broju ubačenih s 83. Dirk Nowitzki je rekao da još nije spreman igrati i ako se problemi i bolovi s tetivom nastave da će se umiroviti na kraju sezone. Harrison Barnes nastavlja s dobrom igrom, zabija 20 poena u prosjeku i opravdava veliki ugovor za koji su mnogi rekli da je pretjeran. Do kraja godine imaju 7 utakmica, ali 6 ih je u gostima gdje su na omjeru 1-12.

  1. Los Angeles Lakers (-5) 11. pozicija Zapada; omjer 11-19

SLIJEDI: @CHA, @MIA, @ORL, LAC

Zadnjih 10: 1-9

Niz: 1 izgubljena

Lakersi su napokon zaustavili niz poraza na brojci 8 pobjedom kod Sixersa, ali sve više izgledaju onako kako smo na početku godine mislili da će izgledati. To znači loši u obrani, atraktivni, ali opet nedovoljno dobri da se uključe u borbu za playoff. Larry Nance jr. je zakucavanjem preko Brooka Lopeza ”krstio” njega i cijelu obitelj i tako podsjetio na svoga legendarnog oca. Ako žele opet pobjeđivati morali bi se popraviti u obrani i ne dopuštati protivnicima da protiv njih šutiraju 48% iz igre.

  1. New Orleans Pelicans (+1) 12. pozicija Zapada; omjer 9-20

SLIJEDI: @PHI, OKC, MIA

Zadnjih 10: 2-8

Niz: 2 izgubljene

Opet negativan tjedan za Pelicanse, ali poraze od 3 momčadi koje su u najboljoj formi u ligi (Warriors, Rockets i Spurs) razumijemo. Sada im nakon gostovanja kod Sixersa slijedi 5 domaćih utakmica i to im je možda zadnja šansa, barem za trenera Alvina Gentryja. Tyreke Evans se vratio i kada on uđe u formu ozlijede im neće moči biti izgovor za poraze. Onda će doći na vidjelo loši potezi uprave. Kada imate Anthonyja Davisa ne biste smjeli biti 26. u off ratingu. Langston Galloway igra sve bolje i trenutno im je najbolji  šuter za tri poena.

  1. Miami Heat (+1) 13. pozicija Istoka; omjer 9-19

SLIJEDI: ORL, LAL, @NOP

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 2 izgubljene

Heatu se polako vraćaju ozlijeđeni igrač te počinju izgledati sve bolje. Goran Dragić je u odličnoj formi, zadnjih 10 utakmica je na prosjeku od 22 poena, a diže mu se i postotak šuta. On i Hassan Whiteside su u porazu od Celticsa zabili 54 od 95 poena Heata, a treći najbolji strijelac je zabio 9 što govori u kakvim su problemima dok se Dion Waiters ne oporavi. Volimo ovakve ekipe kojima ne pada na pamet tankirati i tako si stvarati gubitnički mentalitet. Dobar draft izbor i dva-tri igrača koji mogu pogoditi izvana i opet su dobra ekipa.

  1. Sacramento Kings (0) 10. pozicija Zapada; omjer 10-17

SLIJEDI: POR, @UTA, @MIN

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljene

Kingsi nikako da povežu dvije pobjede u nizu, zadnji puta su to uspjeli prije mjesec dana. I raspored ih nije baš mazio, 9 od zadnjih 11 su igrali u gostima, gdje još igraju dvaput ovaj tjedan. Rudy Gay je lakše ozlijedio kuk i dok ga ne bude klupa bi morala pomoći napadački zato što nisu ekipa koja se može osloniti na obranu. Ben McLemore je još jedan u nizu loših lottery pickova koji u svojoj četvrtoj sezoni zabija samo 6,1 poen što mu je najlošiji prosjek karijeri, a igra na poziciji gdje su Kingsi deficitarni.

  1. Orlando Magic (0) 12. pozicija Istoka; omjer 12-17

SLIJEDI: @MIA, @NYK, LAL

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 izgubljena

Magic je u porazu od Raptorsa ubacio 79 poena, ali je 4 utakmice u nizu prije toga ubacivao čak 117 u prosjeku. Zato im je obrana pala iako imaju Sergea Ibaku i Bismacka Biyomba koji su dovoljno brzi da brane pick and roll i da izlaze na šut protiv stretch četvorki. Elfrid Payton izgleda dobro otkada ulazi s klupe tako da možda ipak ima nade za njega. Jodie Meeks se polako vraća u formu nakon ozlijede i njegova trica će im biti jako potrebna. Bolji su na gostovanjima gdje su na omjeru 7-7 s pobjeda protiv Thundera, Spursa, Pistonsa i Hawksa.

  1. Denver Nuggets (+3) 9. pozicija Zapada; omjer 11-16

SLIJEDI: DAL, @LAC, ATL

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 pobjede

Nuggetsi su dobili 3 od zadnje 4 utakmice, a odjednom im je i napad proigrao. U te tri pobjede su u prosjeku zabijali preko 125 poena. Trener Mike Malone je izgleda shvatio da mora što manje igrati s dva visoka u isto vrijeme, a od trojca Nikola Jokić, Jusuf Nurkić i Kenneth Faried u zadnje vrijeme uvjerljivo najmanje minuta dobiva Nurkić. Tko zna, možda je vrijeme za trade. Zbog dosta loše forme Blazersa jako su blizu playoff pozicije, a ako žele tamo igrati Danilo Gallinari bi trebao šutirati bolje od 41%.

  1. Portland Blazers (-2) 8. pozicija Zapada; omjer 13-16

SLIJEDI: @SAC, DAL, SAS

Zadnjih 10: 4-6

Niz: 2 izgubljene

Nakon gostovanja kod Kingsa u utorak Blazersi se napokon vraćaju kući. To će im biti 18. gostovanje gdje su na omjeru 5-12 uz jako lošu obranu. U zadnjih mjesec dana su na omjeru 6-12 i Damian Lillard ih je već nekoliko puta javno prozvao, a i playoff pozicija postaje upitna. Još jedna loša vijest je da će Festus Ezeli najvjerojatnije opet na operaciju i propustiti cijelu sezonu. C.J. McCollum je i dalje ubojit za tricu koju gađa 45%, kao ekipa su 8. po off ratingu, ali dok je obrana katastrofalna to im neće puno značiti.

  1. Washington Wizards (+1) 11. pozicija Istoka; omjer 12-14

SLIJEDI: @IND, @CHI, @MIL

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 3 pobjede

Wizardsi su iskoristili lakši raspored i domaći teren gdje su dobili 5 u nizu i evo ih na samo utakmicu zaostatka od playoff mjesta. Ukupno su pobijedili u 6 od zadnjih 8 i pokazuju bolju kemiju. Kod njih svaki pomak kreće od bekovskog para John Wall i Bradley Beal. U odličnoj su formi i redovito su na preko 20 poena uz bolje postotke šuta nego na početku sezone. Beal je 12. u ligi sa 67 pogođenih trica, a 3 utakmice je propustio zbog ozlijede uz odličnih 41%. Ovaj tjedan igraju triput u gostima protiv ekipa s Istoka koje su malo ispred njih.

  1. Atlanta Hawks (-1) 10. pozicija Istoka; omjer 13-14

SLIJEDI: @OKC, MIN, @DEN

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 1 izgubljena

Imam osjećaj da Hawksi znaju što trebaju učiniti, ali to ne urade. Igraju jako promjenjivo, prvo dozvole da im Magic ubaci 131 poen uz 59% šuta, da bi onda oni gotovo isto napravili u gostima kod Raptorsa. Trica ih i dalje ne ide, pogađaju svaku treću i osim Kylea Korvera kojeg godine sustižu nemaju pravog šutera. Klupa bi im također mogla bolje igrati, a ako se to ne dogodi trener Mike Budenholzer bi mogao odustati od ”Spursovske” kontrole minuta glavnim igračima. Dennis Schroder je dovoljno mlad i zdrav da igra 35 minuta umjesto 30.

  1. Chicago Bulls (-6) 8. pozicija Istoka; omjer 13-13

SLIJEDI: DET, WAS, @CHA, @SAS

Zadnjih 10: 3-7

Niz: 3 izgubljene

Jako loš tjedan za Bullse, nakon što su Wolvesima zabili 38 poena u prvoj četvrtini, u idućih 7 četvrtina kod kuće su zabili samo 125 poena. Puno toga nije bilo dobro, od spacinga, šuta općenito, pa čak su i bezvoljno izgledali. Ipak ih nećemo previše kritizirati zato što kod njih obično nakon lošeg dođe dobar tjedan. Jimmy Butler je odličan, ali njemu i Dwyaneu Wadeu treba pomoć u napadu, pogotovo s klupe koja igra dosta slabo. Michael Carter-Williams je počeo trenirati bez kontakta, a on bi mogao podići klupu svojom energijom.

  1. Detroit Pistons (0) 9. pozicija Istoka; omjer 14-15

SLIJEDI: @CHI, MEM, GSW

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 izgubljene

Pistonsi su izgubili 3 od zadnje 4, a sva 3 poraza su bili s više od 14 razlike. Peti su u def ratingu, protivnici im šutiraju tricu 33%, ali unatoč tome imaju negativan omjer. Jedan od razloga je omjer 4-8 u utakmicama koje su u zadnjih 5 minuta bile unutar 5 razlike. 29. su u ligi po broju pokušaja za tricu, kao i po broju izvedenih slobodnih bacanja što znači da i dalje šutiraju previše ”dugih dvojki”. Startna krila Tobias Harris i Marcus Morris i dalje ne skaču, njih dvojica zajedno hvataju samo 9 skokova po utakmici.

  1. Indiana Pacers (+4) 7. pozicija Istoka; omjer 14-14

SLIJEDI: WAS, @NYK, BOS

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Pacersi su i dalje tipična ekipa na koju se ne možete osloniti, pobjede Hornetse i Pistonse, ali izgube od Heata i Pelicansa. Srećom po njih izgleda da nitko ne želi treće mjesto Istoka zato što većina momčadi koje su blizu po omjeru više gube nego što pobjeđuju. Odigrali su 8 od zadnjih 10 u gostima gdje su na omjeru 4-10. Jeff Teague se sve više privikava i podiže prosjeke iako se to još ne vidi na pobjedama. Bilo je nekih upita za trade Paula Georgea, ali uprava Pacersa je rekla da nemaju nikakvu namjeru niti razgovarati o tome.

  1. New York Knicks (-2) 6.pozicija Istoka; omjer 14-13

SLIJEDI: IND, ORL, BOS

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 3 izgubljene

Srećom po Knickse vraćaju se doma nakon 3 poraza u nizu na Zapadu. Ovaj tjedan su 3 puta doma gdje su na omjeru 9-4, a po tradiciji igraju pred svojim navijačima za Božić. U zadnjih 14 utakmica samo su jednom primili manje od 100 poena i morali bi popraviti obranu, ako ne žele brzo ispasti iz playoffa, ako tamo dođu naravno. Derrick Rose je u zadnje vrijeme imao problema s leđima, a nama ostaje nada da to neće biti kronično. Courtney Lee gađa tricu 47% i trebao bi ju više šutirati zato što za 30 minuta zabija samo 10 poena.

  1. Milwaukee Bucks (+2) 5. pozicija Istoka; omjer 13-12

SLIJEDI: CLE, @CLE, WAS

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 2 pobjede

Nakon kraće krize i 4 poraza u 5 utakmica dvije pobjede protiv Bullsa su im jako dobro došle. Sada dva puta zaredom igraju protiv Cavsa što bi trebale biti odlične utakmice.  Giannis Antetokounmpo ih vodi u svim statističkim kategorijama (poeni, skokovi, asistencije, ukradene lopte, blokade, minute i postotak šuta). Prije dvije godine su iznenađujuće ušli u playoff kada su bili 2. po def ratingu, a lani su bili 22. i nisu igrali playoff. Ove godine su opet dobri u obrani, protivnici im šutiraju 43% što je treći rezultat lige.

  1. Charlotte Hornets(+1) 4. pozicija Istoka; omjer 15-13

SLIJEDI: LA, CHI

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 1 pobjeda

Nakon 4 poraza u nizu kod konkurenata na Istoku uspjeli su pobijediti Hawkse. Sada ih čeka lakši tjedan sa samo dvije utakmice. Malo nas je iznenadilo da su tek 23. po postotku šuta s 43%. Nicolas Batum je potpisao ugovor od 120 milijuna na 5 godina prošlo ljeto, a brojke od 13,7 poena i 38% šuta to ne opravdavaju. Počinje utakmice na mjestu beka šutera što ipak nije njegova prirodna pozicija. Zadnji 15-ak godina se priča kako nema pravih centara, ali ja mislim da najviše momčadi ima nedostatak kvalitete na poziciji dva.

  1. Boston Celtics (+3) 3. pozicija Istoka; omjer 15-12

SLIJEDI: @MEM, @IND, OKC, @NYK

Zadnjih 10: 5-5

Niz: 2 pobjede

Celticsi su preuzeli treće mjesto Istoka nakon pobjede nad Hornetsima. Još uvijek nam nisu previše uvjerljivi, ali barem im se obrana popravlja, dok im je napad 9. po off ratingu. Isaiah Thomas se vratio nakon ozlijede i sada su kompletni. Lani smo rekli da su za jednog All-Star igrača udaljeni od napada na vrh Istoka, ali realnost je da im treba još jedan. Lakše reći nego dovesti iako Celticsi raspolažu s puno solidnih igrača i samo bi Thomas i Avery Bradley trebali biti nedostupni. Svi ljubitelji Zelenih će ih moći gledati na Božić u 18 h po našem vremenu.

  1. Oklahoma City Thunder (-1) 7. pozicija Zapada; omjer 16-11

SLIJEDI: ATL, @NOP, @BOS, MIN

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 1 pobjeda

Russell Westbrook daje sve od sebe, protiv Sunsa je imao triple-double s 26 poena, 11 skokova i 22 asista, ali košarka je ipak momčadski sport tako da su unatoč svim njegovim brojkama tek 20. po off ratingu. Nakon domaće utakmice protiv Hawksa 16 od iduće 21 utakmice igraju u gostima i Westbrook će morati dobiti pomoć u napadu, a ako im se omjer pobjeda približi brojci od 50% to će naštetiti Westbrookovim MVP šansama. Kada ih gledamo još nam je manje jasno zašto su se tako olako riješili Ersana Ilyasove i njegovog šuta.

  1. Memphis Grizzlies (-3) 6. pozicija Zapada; omjer 18-11

SLIJEDI: BOS, @DET, HOU

Zadnjih 10: 7-3

Niz: 2 izgubljene

Loš tjedan za Grizzliese, nakon 6 pobjeda u nizu su izgubili 3 od 4 utakmice, a moglo je biti i 4 poraza u nizu da Cavsi nisu odmarali Veliku trojku i ostavili ih doma. Mike Conley se vratio prije nego se očekivalo i s njih su upisali domaće poraze od Kingsa i Jazza. Protiv Jazza su on i Marc Gasol kombinirano šutirali 7/38, a cijela ekipa tricu 2/23. I dalje su prvi u def ratingu i jedini su koji primaju manje od koša po posjedu lopte protivnika. Tony Allen ima najveći prosjek poena u zadnjih 10 godina i ima najbolji postotak šuta u ekipi s 47%.

  1. Utah Jazz (+2) 5. pozicija Zapada; omjer 18-10

SLIJEDI: @GSW, SAC, TOR

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 4 pobjede

Jazzeri su dobili 11 od zadnjih 13 utakmica i ja im se moram ispričati zato što nisam mislio da će biti ovako dobri. Rodney Hood i Derrick Favors su se vratili iako Favors još ne ide punom snagom. Kada se George Hill vrati bit će kompletni i vidjet ćemo mogu li zaprijetiti eliti Zapada. Drugi su u obrani, a sedmi u napadu što su elitne brojke, a Rudy Gobert postaje prvi favorit za obrambenog igrača godine. U utorak igraju kod Warriorsa što će biti utakmica broj 2 ovaj tjedan po snazi, jedino je šteta što počinje u 4.30 h po našem vremenu.

  1. Los Angeles Clippers (0) 4. pozicija Zapada; omjer 20-8

SLIJEDI: DEN, SAS, DAL, @LAL

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 izgubljena

Taman kada su Clippersi dobili 4 utakmice u nizu i mi pomislili da su izašli iz krize dogodila se loša vijest za Blakea Griffina. Mora na operaciju koljena i neće ga biti između 3 i 6 tjedana, a u idućih 7 dana igraju čak 5 utakmica i zanima nas koga će trener Doc Rivers staviti u petorku umjesto Griffina. Po svim statističkim pokazateljima su prvi vrhu ligi, ali nekako im ne mogu vjerovati da će proći u to za njih i Chrisa Paula ”famozno” finale Zapada, pogotovo ako se sretnu s Warriorsima u drugom krugu playoffa, a trenutno su četvrti na Zapadu.

  1. Toronto Raptors (+2) 2. pozicija Istoka; omjer 19-8

SLIJEDI: BRO, @UTA

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 1 pobjede

Raptorsi rasturaju u napadu, sve je jasno kada ste ispred Warriorsa u off ratingu, odnosno prvi u ligi. Jedino je malo čudno što su tek 24. po broju asistencija, pa onda neka analitičari kažu da izolacijska košarka ne donosi rezultate. 22. su po broju upućenih trica s 24 po utakmici, ali su 3. po preciznosti s 39%, a po ukupnom postotku šuta su drugi s 48%. Klupa igra sve bolje, pogotovo kada je na terenu s Kyleom Lowryjem. Nakon domaće utakmice s Netsima čeka ih duga turneja od 7 utakmica na Zapadu koja će trajati do iza Nove Godine.

  1. Houston Rockets (0) 3. pozicija Zapada; omjer 21-7

SLIJEDI: SAS, @PHO, @MEM

Zadnjih 10: 10-0

Niz: 10 pobjeda

Kao što smo predvidjeli niz pobjeda Rocketsa je došao do brojke 10 i utorak doma protiv Spursa igraju za poziciju broj 2 na Zapadu. Malo tko ih je tamo vidio prije početka sezone. Prošli tjedan su u 4 utakmice ispalili čak 197 trica, a u sezoni su na prosjeku od 39 pokušaja što je za skoro 6 više od drugoplasiranih Netsa, a pogađaju ih odličnih 38%. Imaju četvoricu (Eric Gordon, James Harden, Trevor Ariza i Ryan Anderson) u top 10 po broju pogođenih trica. Dosta o tricama, treba ih isto pohvaliti što su blizu sredine ljestvice u def ratingu.

  1. San Antonio Spurs (0) 2. pozicija Zapada; omjer 22-5

SLIJEDI : @HOU, @LAC, @POR, CHI

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 4 pobjede

Najzanimljivija stvar kod Spursa prošli tjedan je bila ta što su umirovili broj 21 koji je 19 sezona nosio Tim Duncan. U zadnjih 19 utakmica omjer je narastao na 17-2, ali prije nego ugoste Bullse na Božić imaju 3 gostovanja u 4 dana i derbije kod Rocketsa i Clippersa. Zanima nas kako će se nositi s trkom i run and gun igrom Rocketsa. Zaista nije lagano pisati o Spursima, neke bi momčadi napisale knjigu da imaju takav niz, ali ne i družina Gregga Popovicha. I naravno da nitko ne igra previše minuta.

  1. Cleveland Cavaliers (0) 1. pozicija Istoka; omjer 19-6

SLIJEDI: @MIL, MIL, BRO, GSW

Zadnjih 10: 6-4

Niz: 1 pobjeda

Na Božić od 20.30 h probajte uvjeriti svoje bolje polovice da je pametnije gledati reprizu NBA finala nego ići kod rodbine ili gledati neki božićni film. Cavaliersi vode na Istoku, ali ne mogu se oteti dojmu da im je dosadno. Imaju 6 poraza, ali zaista ne vidim način kako će ih netko na Istoku pobijediti 4 puta u 7 utakmica. I dalje šutiraju tricu 40%, a u obrani su prosječni, ali to ćemo pripisati dosadi. Kako Big 3 nije putovao u Memphis bit će odmorni za back to back s Bucksima kojima će te utakmice imati playoff intenzitet.

  1. Golden State Warriors (0) 1. pozicija Zapada; omjer 24-4

SLIJEDI: UTA, @BRO, @DET, @CLE

Zadnjih 10: 8-2

Niz: 4 pobjede

Svi znaju da Warriorsi znaju pogoditi protivnički koš i to i nije neka novost. Nakon slabijeg obrambenog ulaza u sezonu sada su 4. u def ratingu, protivnici im šutiraju 43% što je također 4. mjesto, a tricu im protivnici šutiraju slabih 32% i tu predvode cijelu ligu. JaVale McGee igra sve više i sve bolje i postaje sve važniji član rotacije. On je propustio skoro cijele zadnje 3 sezone zbog ozljeda, a nekada je bio dobar centar, a ne samo gost emisije Shaqtin a fool. Nadam se da ste do sada uspjeli doma organizirati gledanje utakmice Cavs-Warriors.

Latest Posts

NE PROPUSTITE