Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Arizona tijesno protiv Michigana, novi poraz Kentuckyja

14. prosinac je bio veoma događajni dan za NCAA košarku jer su u njemu igrale 13 od top 25 rangiranih ekipa američke sveučilišne košarke. Bio je to dan koji nije posvjedočio velikim iznenađenjima pošto niti jedna višerangirana ekipa u top 25 nije izgubila. Najveću pozornost ćemo pridodati tijesnoj pobijedi Arizone nad Michiganom i slavlju North Caroline nad zvjezdanoj postavi Kentuckyja.

Prvorangirana Arizona je naletjela na najveći izazov ove sezone kada je namjeravala nastaviti svoj neporaženi niz u uzavreloj dvorani Wolverinesa. Michigan se hranio energijom svojih navijača, te uz agresivnu igru u obrani i brzom tranzicijom došli do vodstva koje su održavali do poluvremena, a ono je završilo 37:28. Posebice impresivan u prvome poluvremenu je bio Glen Robinson III koji je završio utakmicu s 20 poena uz šut iz igre 8/9.

U drugome poluvremenu Arizona je bacala loptu u reket iskorištavajući visinsku nadmoć nad Michiganom koji je veliki dio utakmice igrao s četiri vanjska igrača. To je zapravo bila borba snažne Arizone i brzog Michigana. Najjače oružje Wolverinesa tijekom utakmice je bio odličan šut za tri poena od 8/17, dok su Wildcatsi to kompenzirali s nadmoćnijim skokom, te su uhvatili čak 17 ofenzivnih skokova pod košem Michigana. Veoma mlada ekipa Arizone je pokazala veliku zrelost i mirnoću svojom strpljivom igrom te su prvi puta poveli košem Hollisa-Jeffersona u 38. minuti igre. Zadnje dvije minute su bile iznimno uzbudljive koje je na nesreću domaćina Arizona bolje iskoristila uništavajući Michigan napadačkim skokom i mirnoćom na liniji slobodnih bacanja. Konačan rezultat je bio 72:70.

Wildcatse su predvodili visoki igrači: Aaron Gordon (14 poena), Brandon Ashley (18 poena) i Kaleb Tarczewski (14 poena i 9 skokova). Dobru rolu je odigrao i bek Nick Johnson s 14 poena. Uz spomenutog Robinsona, kod poraženih valja pohvaliti Carisa LeVerta (15 poena) i Nika Stauskasa (14 poena). U ovom trenutku Arizona možda izgleda kao najmoćnija ekipa u NCAA, dok je vidljivo da Michigan igra sve bolje, unatoč domaćem porazu.

Drugi Wildcatsi, oni iz Kentuckyja su bili poraženi 82:77. Nije im pomoglo što su njihovi protivnici promašili čak 19 slobodnih bacanja, niti što su ih nadskakali 44:32. Kentucky je pokazao boljke koje nosi od početka sezone: mnogo ishitrenih šuteva, individualna ispadanja iz obrambenih koncepata igre, veliki broj izgubljenih lopti i nedovoljna pomoć s klupe.

“U ovom trenutku nismo dobra košarkaška ekipa”, požalio se trener Wildcatsa John Calipari. “Nismo dobra ekipa jer su naše emocije fokusirane na individualnoj igri, umjesto na momčadskoj.”

Zvjezdanu borbu krilnih centara je odnio James McAdoo koji je nadigrao Juliusa Randlea. Randle je odigrao najlošiju sezonu sveučilišne karijere s 11 koševa i 5 skokova za 29 minuta igre. McAdoo je iskorištavao svoj eksplozivni prvi korak dovodeći se na liniju slobodnih bacanja i stavljanja Randlea u probleme s osobnim greškama. Veliki doprinos pobijedi North Caroline su pridonijeli Marcus Paige s 23 i J.P. Tokoto s 15 poena. Kentucky su predvodili vanjski igrači Young i braća Harrison koji su kombinirano ubacili 53 poena, dok je Cauley-Stein pridodao 12 skokova uz 5 blokada.

Kansas je rutinski pobijedio New Mexico 80:63. Jayhawkse je nosila centarska linija Perry Ellis (21 poen i 9 skokova) i Joel Embiid (18 poena, 6 skokova i 4 blokade), dok Andrew Wiggins nastavlja svoju nekontinuiranost s 11 poena uz loš šut iz igre 3/11.

Latest Posts

NE PROPUSTITE