Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Baylor nanio drugi poraz Kentuckyju

Od desetak utakmica divizije I NCAA košarke koje su se igrale 6. prosinca, svakako najuzbudljivija je bila ona između sveučilišta Baylor i Kentucky, u kojoj su “Medvjedi” iznenadili favorizirani Kentucky i tako došli do svoje osme pobjede sezone.

Prvo poluvrijeme je obilježila nemogućnost obiju ekipa da se rezultatski odvoje i pobjegnu na više od 5-6 poena razlike. Velike poteškoće pri organiziranju igre i kruženju lopte Kentuckyju je stvarala pokretljiva zonska obrana Baylora koja se konstantno mijenjala iz 1-3-1 u 2-3 svaki puta kada bi se Wildcatsi prilagodili. Zona je omogućila Kentuckyju da pogađaju odličnih 8 od 17 za tri poena, no uspješnost za dva poena je bila ispod 40%. Prijelomni trenutak utakmice je bio pri vodstvu 50:41 Wildcatsa kada je Baylor napravio seriju 15-5 i od tada Kentucky nije više prešao u vodstvo.

Nakon toga trenutka igrači Kentuckyja su nizali grešku za greškom, gubeći lopte i forsirajući šuteve. Nije toliko neobično ako se uzme u obzir da za momčad starta čak četiri igrača prve godine. Nakon vrlo dobrog prvog poluvremena, Julius Randle se mučio u drugom i završio sa “smrtničkih” 16 poena i 8 skokova. Pratili su ga suigrači Aaron Harrison s 15 ubačaja i James Young s 14. Andrew Harrison je odigrao još jednu razočaravajuću utakmicu sa 7 poena uz šut iz igre 2/9. Zanimljivo je napomenuti da je John Calipari iskoristio samo 21 minutu za sve svoje igrače s klupe.

Baylor je predvodio Kanađanin Kenny Chery s 18 poena dok su pod košem Jefferson i Austin svaki dodali po 13. Važan obol pobjedi je pridodao i Rico Gathers koji je s klupe sakupio 13 skokova i 3 ukradene lopte. Upravo je skok igrom Baylor izdominirao Kentucky s 15 uhvaćenih lopti više i zapečatio utakmicu s pobjedom 67:62.

Spomenuti ćemo još i rutinsku pobjedu Oklahoma Statea 79:52 nad South Carolinom u kojoj su svi starteri Oklahome zabili minimalno 10 poena. Marcus Smart je imao učinak od 13 poena, 4 skoka, 5 asistencija i 2 ukradene lopte. Neporaženi Connecticut je savladao Maine s 95:68 u utakmici u kojoj je trener Huskiesa, bivši NBA igrač Kevin Ollie, izrotirao čak 14 igrača.

Latest Posts

NE PROPUSTITE