Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Connecticut i Kentucky na Final Fouru

Michigan State i Michigan nisu uspjeli otići na Final Four NCAA turnira, zaustavljeni su u četvrtfinalu gdje su uspješniji bili Connecticut i Kentucky.

Connecticut je napravio ono što najbolje zna i potpuno je zatvorio prilaze obruču Michigan Stateu, te tako osigurao veliku pobjedu rezultatom 60:54. Spartansi su u cijelom susretu ubacili svega šest poena u reketu, u tom segmentu igre bili su u potpuno podređenoj poziciji i orijentirali su se na dalekometne šuteve. Čak 29 pokušaja od 46 ukupno bilo je za tri poena i ako se tome doda osam izgubljenih lopti više, jasno je da nisu mogli s takvim nastupom parirati Connecticutu.

Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je za Huskiese Shabazz Napier koji je upisao 25 poena i šest skokova, a na drugoj strani s 22 poena najefikasniji je bio Gary Harris dok je Adreian Payne usporen i ostavljen na 13 poena.

John Calipari i dalje potvrđuje kako zna pripremiti momčad za teške situacije i Kentucky je još jednom u neizvjesnoj završnici stigao do pobjede. U regularnom dijelu sezone izgubio je previše utakmica u neizvjesnim završnicama, a u NCAA doigravanju ih je sve dobio potvrdivši psihološku čvrstoću.

Wildcatsi su očekivali tešku bitku protiv odličnog Michigana i dobili su je. Na kraju je presudila trica Aarona Harrisona 2,3 sekunde prije kraja nakon što je Jordan Morgan prije toga doveo Michigan u rezultatsku ravnotežu.

Wolverinesima nije pomoglo 24 poena odličnog šutera Nika Stauskasa, na drugoj strani odličan je bio Julius Randle sa 16 poena i 11 skokova dok je u ključnim trenucima mirnu ruku imao Aaron Harrison koji je sve četiri trice za 12 poena ubacio u posljednjih deset minuta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE