Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Dukanu 2 minute, poraz Pittsburgha

Noæas je odigrano 48 susreta u prvoj diviziji amerièke sveuèilišne košarkaške lige, ali samo su tri ekipe iz skupine “Top 25” odigrale svoje susrete. U akciji je bio i jedan Hrvat, Duje Dukan.

Ekipa Pittsburgha, koja kotirao kao 9. ekipa divizije 1 doživjela je prvi poraz ove sezone. Sa 86:76 iznenadili su ih igraèi Long Beach Statea. Ovaj poraz Pittsburgha tek je njihov drugi domaæi poraz u povijesti koji je došao od ekipe izvan njihove konferencije Big East.

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo izjednaèeno i tek je u posljednjim minutama Long Beach uspio napraviti nešto veæu prednost i na odmor otiæi sa 9 poena razlike (45:36). Do kraja susreta uspjeli su održavati prednost na desetak poena i upisati veliku pobjedu. Najzaslužniji je zasigurno Casper Ware koji je sa 28 poena postavio novi rekord karijere i najavio svoju vrlo dobru sezonu. Veliku pomoæ imao je u Jamesu Ennisu koji je uz 19 poena podijelio 6 asistencija, ukrao 5 lopti i uhvatio 4 skoka.

Kod poraženih Panthersa najbolji je bio Ashton Gibbs sa 20 poena (uz slab šut 8/21) i 4 asistencije. Zanimljivo je da su igraèi s klupe Pittsburgha postigli samo 2 poena na cijeloj utakmici, sa linije slobodnih bacanja dva puta uspješan je bio John Johnson.

Wisconsin Badgersi ostvarili su drugu pobjedu u drugom ovosezonskom susretu. Sa 68:41 bolji su na domaæem terenu bili od Colgate Raidersa. Za desetak minuta Badgersi su napravili veliku prednost i do kraja lagano odradili susret. Veæ u 12. minuti imali su prednost od 20 poena (34:14) što su znali pretvoriti u mirnu pobjedu.

Samo su dvojica igraèa na utakmici ostvarila dvoznamenkast broj poena. Kod Wisconcina to je uspjelo Benu Brustu, koji je ubacio 17 poena, dok je u redovima Colgatea to pošlo za rukom Johnu Brandenburgu koji je postigao 11 poena.

Duje Dukan je za pobjednike dobio tek posljednje dvije minute igre te je uspio uhvatiti 1 skok, dok su ostali statistièki stupci ostali prazni. Ipak, ove godine oèekuje se veæi doprinos Dukana te bi njegova minutaža trebala rasti kako sezona bude odmicala.

Florida State ostvarila je i treæu uvjerljivu pobjedu ove sezone, sa 79:66 poražen je Stetson kojemu je ovo prvi poraz sezone. Florida, koja je postavljena kao 24. ekipa lige, vrlo dobro otvara utakmicu  i veæ nakon 8 minuta igre dolazi do prednosti od 10 poena razlike. Ekipa Stetsona se nije predavala, no Florida svoju prednost nije ispuštala do kraja utakmice.

U pobjednièkoj momèadi istakli su se krilni igraèi Bernard James i Okaro White. James je postigao 15 poena (šut 7/8) i uhvatio 11 skokova, dok je White ubacio 18 poena. Kod Stetsona glavnu rijeè vodili su bekovi Aaron Graham i Joel Naburgs, ali više su se isticali promašenim šutevima nego uspješnim akcijama. Zajedno su postigli 24 poena uz šut iz igre 10/33.

Ekipe Miloša Kneževiæa (Bradley Braves) i Kristijana Krajine (Mount St. Mary’s) takoðer su ostvarile pobjede, no bez sudjelovanja naših košarkaša.

Latest Posts

NE PROPUSTITE