Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Duke nadigrao Michigan uz solidnu utakmicu Parkera

U tijeku je zanimljiva NCAA sezona u kojoj igra velik broj sjajnih i talentiranih igrača koji bi sljedeće godine trebali igrati na NBA parketima. Stoga ćemo od danas pa nadalje donositi izvještaje zanimljivijih NCAA utakmica u kojima su igrali neki od najboljih sveučilišnih igrača. Sinoć je najzanimljiviji dvoboj bio onaj između sveučilišta Duke i Michigan.

Duke očito može pobjeđivati nositelje i ako njegove dvije zvijezde, Jabari Parker i Rodney Hood, postižu manje od 20 koševa. U prvom poluvremenu obje ekipe su se mučile u napadačkom segmentu, šutirajući kombinirano 36% iz igre. U takvome tempu Duke se ipak odlijepio na 23:11 u prvih petnaestak minuta igre i nakon toga “Vukodlaci” se više nisu oporavili. Iznad vode do poluvremena Michigan su držali Mitch McGary i Caris LeVert, te se nakon prvih dvadeset minuta otišlo u svlačionicu s 32:22 za Duke.

U drugom poluvremenu šuteri su namjestili svoje nišanske sprave čemu svjedoči gotovo dvostruko veći broj koševa nego u prvome poluvremenu. Pametnim šahovskim izmjenama Mikea Krzyzewskog i zrelom igrom Quinna Cooka Duke je držao Michigan na distanci koji je imao problem za raznovrsni napad “Plavih vragova”. Spomenuti Cook je imao učinak karijere od 24 koševa i 9 asistencija uz šut sa slobodnih bacanja 10/10. “Moja ekipa je odigrala odličnu obrambenu utakmicu”, pohvalio se Hall of fame trener Dukea.

Konačni rezultat bio je 79:69 za treći poraz Michigana ove sezone kojemu nije pomogao rekord karijere beka Carisa LaVerta od 24 postignutih poena. Uz njega, kod poraženih se istaknuo Mitch McGary s 15 poena i 14 skokova. Druga zvijezda Wolverinesa, Glen Robinson III se očito još muči s ozljedom leđa što je evidentno zbog njegovog manjka brzine i skočnosti koju smo od njega navikli gledati. Jabari Parker je drugi puta ove sezone zabio manje od 20 koševa. Završio je s 15, no pokazao je raznovrsnost svog napadačkog talenta postižući koševe iz posta, izvana i iz tranzicije. Još jedan NBA prospekt, Rodney Hood, koji je do sada imao postotak ubačaja iz igre 62%, nije imao svoj ofenzivni dan, šutirajući 3/7 za dva i 2/6 za tri. On se zaustavio na 14 koševa.

Od sinoćnjih dvoboja također izdvajamo pobjedu dosad neporaženog Syracusa nad Indianom 69:52. Kod “Narančastih” se najviše istaknuo Trevor Cooney s 21 poenom i 4 ukradene lopte. Od potencijalnih NBA igrača valja istaknuti CJ Faira s 15 ubačaja, dok je razočarao Jerami Grant sa samo 6 poena i 2 skoka. Za Hoosierse Noah Volneh je imao učinak od 17 koševa i 6 skokova.

Valja pohvaliti i sve boljeg Aarona Gordona koji je u pobjedi svojih Arizona Wildcatsa nad Texas Techom ugradio 19 poena i 8 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE