Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Èarobna veèer u Oklahomi pripala Kansasu!

Danas po noæi u NCAA ligi bile su odigrane samo dvije utakmice iz konferencije TOP 25. Prva utakmica je bila odigrana u Georgetownu, gdje su domaæini izgubili od sveuèilišta Lousville, dok je druga èarobna utakmica bila odigrana u Oklahomi.

Podosta sam imao sreæe da sam naletio na ESPN America program gdje je bila snimka utakmice izmeðu sveuèilišta Oklahome i Kansas. To nije bila samo utakmica sudionika konferencije TOP 25, veæ je to bio derbi za prvo mjesto u BIG 12, gdje su obje ekipe imale omjer 11-1.

Utakmica je u poèetku bila veoma nervozna, što se je moglo i za oèekivati. Kansas se u poèetnim minutama bolje snašao i poveo za 6:2, ali kasnije gosti, koji su igrali bez svoje prve zvijezde, Blake Griffina, dolaze na 22:8. Najzaslužniji za velik preokret bio je Willie Warren, koji je u tih 6 minuta postigao deset koševa i na parketu je izgledao potpuno nezaustavljivo. Kada su domaæi navijaèi mislili da æe to biti nova laka pobjeda gosti se bude. U samo nekoliko minuta preokrenuli su rezultat i poveli 26:25. Na poluvrijeme odlaze sa +7 poslije nevjerojatne trice Reeda Tylera. Prvo poluvrijeme bi mogli zakljuèiti po odliènoj igri Warrena i katastrofalnoj igri prve zvijezde Kansasa Sherrona Collinsa, koji je upisao samo 4 koša.

U nastavku gosti dolaze na velikih +20 i 8 minuta do kraja domaæini su izgledali potpuno izgubljeno. Kasnije se budi Cave Davis, koji u ovoj sezoni postiže 5,2 koša po utakmici, i sa dvije nevjerojatne trice, gdje je jednu pogodio iz kontre 2 na 1, dolaze gosti na samo 6 koševa što je prisililo gostujuæeg trenera da uzme minutu odmora. U nastavku smo gledali ponovno košarku s puno uspješnih pokušaja za tri, ali i potpuno drugog Collinsa. U trenucima kada su Warren i Pattillo polako ali uporno smanjivali razliku probudio se prije spomenuti Collins i pogodio tri trice s 9 metara(!!). Utakmica se prelomila kod rezultata 78:71 kada je Pattillo neuspješno zakucao, a Tyshawn Taylor pogodio dva slobodna bacanja. Utakmica završava u koristi Kansasa, koji je na krilima Sherrona Williams, koji je u nastavku upisao 22 koša, i odliènog Tyshawna Taylora preuzeo vodeæe mjesto u konferenciji BIG 12. Ako smo prvo poluvrijeme zakljuèili s dobrom igrom Warrena i lošom Collinsa, onda drugo moramo zakljuèiti na naèin koji je i zaslužila – ÈAROBNA VEÈER U OKLAHOMI!

Rezultati:

Georgetown – Louisville (6) 58:76
(Wright 12p, Freeman 10p; Clark 22p, 9sk, Williams 10p, 14sk)

Oklahoma (3) – Kansas (15) 78:87
(Warren 23p, Pattillo 15p, 8sk; Collins 26p, Taylor 26p)

Latest Posts

NE PROPUSTITE