Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Fenomenalni Bjelogrliæ i Baran

Nakon veæ obièajnih dnevnih pregleda iz sveuèilišne divizije I, ne smijemo zaboraviti i na odliène igre naših košarkaša u diviziji II.

Nikola Baran (na slici) u dresu Rollinsa i dalje drži vrh svoje konferencije i trenutno su 23. momèad u diviziji II te ujedno i veliki konkurenti za D2 National (March Madness drugorazredne divizije).

Malo drugaèije stoje stvari na sveuèilištu Seton Hill koji su si sa nekoliko nespretnih poraza pokvarili dobre izglede za zakljuènu fazu natjecanja, ali teoretske šanse i dalje postoje. No, u svemu tome je najvažnija igra Ozrena Bjelogrliæa koji je zadržao fenomenalnu formu u dresu Seton Hilla, naime u zadnjih nekoliko utakmica redovito postiže 15 ili više koševa, a pretvorio si i u nositelja ekipe.

Bjelogrliæ upisao 47 koševa u zadnje tri utakmice

Seton Hill – WV State 85:88
Prije toèno sedam dana Ozren je igrao protiv WV Statea koji je rezultatom 88:85, u dramatiènoj završnici nanio Seton Hillu 11 poraz u ovoj sezoni. Naš košarkaš je na parketu proveo svih 40 minuta, a za to vrijeme upisao 17 koševa (7-12 iz igre, 3-5 za tri), 8 skokova i 1 asistenciju.

Salem International – Seton Hill 71:78
Èetiri dana nakon toga Seton Hill je slavio protiv Salem Internationala i tako upisao svoju 9 pobjedu u ovoj sezoni odnosno 7 u konferenciji. Ozren je za svega 30 minuta upisao 15 koševa (6-11 iz igre), 5 skokova i 3 asistencije.

Seton Hill – Ohio Valley 64:57
Igrali su i juèer kada su poravnali svoj konferencijski omjer na 8-8, a pobjedili su Ohio Valley. Ozren je igrao 32 minute i upisao 15 poena, 6 skokova i 1 asistenciju.

Seton Hill je trenutno na omjer 10-11, dok u konferenciji imaju 8 pobjeda i isto toliko poraza. “Zadovoljan sam minutažom u zadnje vrijeme i ukoliko nastavimo ovako igrati možemo napraviti dobar posao u konferencijskom doigravanju,” rekao je za naš portal Ozren Bjelogrliæ i za kraj nas informirao. “Pozitivna stvar za momèad bi trebao biti i povratak Kellena Holmesa koji je prije ozljede bio kljuèni igraè u našoj rotaciji.”

Nikola Baran kljuèan u pobjedi protiv Tampe

Barry – Rollins 59:70
Prije pet dana, Rollinsu su pobjedom protiv Barrya potvrdili svoju devetu pobjedu u konferenciji SSC. Time su u 22 odigrane utakmice ove sezone upisali svoju 18 pobjedu, a Nikola Baran je k toj pobjedi pridodao 9 koševa, 1 asistenciju, 1 blokadu i 1 ukradenu loptu za samo 15 minuta provedenih na parketu zbog problema s osobnim pogreškama.

Rollins – Tampa 61:59

Tampa je vodila 52:42, izgledalo je da æe Rollins izgubiti vodeæe mjesto konferencije i da æe doživjeti peti poraz, ali onda se odjednom probudio Nikola Baran i pogodio tri uzastopne trice, a nakon toga asistirao Nicku Wolfu koji je postigao 6 od zadnjih 8 koševa domaæe ekipe i time upisali 10 pobjedu u konferenciji.

Više o samoj utakmici je rekao Nikola Baran, koji je odigrao 22 minute i za to vrijeme upisao 12 poena (4/5 za tri), 2 skoka i 1 asistenciju.

“Juèer smo malo slabije otvorili utakmicu i veæ na poèetku smo gubili 7-8 razlike, ali smo se uspjeli vratiti i na 10-minutni odmor otišli sa dva poena prednosti. No, drugo poluvrijeme smo opet slabije otvorili i gubili smo 10 razlike sve do 6-7 min prije kraja. Eto nekako smo se uspjeli vratiti u utakmicu i na kraju smo pobijedili 2 razlike.” Skromni Nikola Baran nije želio sebe naglasiti kao kljuènog igraèa koji je preokrenuo tih minus deset, ali je pojasnio slijedeæe: “Imamo jos èetiri utakmice u konferenciji i trenutno smo prvi na ljestvici sa jednom pobjedom viška nad drugoplasiranom Floridom Southern koju smo pobjedili u prvoj utakmici ali izgubili u uzvratnoj. No, u prilog nam ne ide da su nas pobijedili veæom razlikom, tako da nam je svaka utakmica jako važna do kraja pošto bi voljeli osvojiti konferenciju. Svaka sljedeæa tekma od naredne èetiri ce nam biti jako važna, i nadam se da æemo uspjeti naæi dovoljno snage i koncentracije da završimo reguralni dio sezone na pravi naèin.”

Dovoljno je reæi da ukoliko Nikola zadrži ovakvu formu nema straha za osvajanjem konferencije i time automatski odlaskom na D2 National, odnosno meðu 64 najbolje ekipe u diviziji II, gdje æe njegovi Rollinsi vjerojatno (i nadamo se) imati što za reæi i pokazati, a možda i za osvojiti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE