Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Fenomenalni Buljan i Bjelogrliæ, Kansas pobjeðuje

Proslava nove godine je iza nas, a mi se vraæamo sveuèilišnoj košarci. Juèer je odigrano èak 119 utakmica, od toga 11 utakmica su odigrala sveuèilišta koja su u TOP 25 diviziji. Na djelu je bilo i mnoštvo naših košarkaša odnosno njihov ekipa a najbolji je bio Zvonko Buljan u dresu TCU-a.

TCU – Rice 70:58
Zvonko Buljan nastavlja sa odliènim ugrama u dresu TCU-a. Danas ujutro upisao je 12 koševa, 9 skokova i 5 asistencija za 29 minuta provedenih na parketu, a njegov sugraðanin iz Splita, Marin Bavèeviæ dobio je svega jednu minutu što je naravno premalo da bi se upisao u statistiku.

South Carolina – Baylor 74:85
Baylor nastavlja s odliènim igrama, u dosadašnjih 12 utakmica izgubili su samo jednom. Juèer su u jednom od derbija dana svladali South Carolinu, a naš Zagrepèanin Dragan Šekelja nije dobio priliku.

Northwestern – Michigan State 70:91
Northwestern je doživio svoj treæi poraz u 13 utakmica, izgubili su protiv favoriziranih košarkaša sveuèilišta Michigan State, koji su rangirani kao trenutno 11. najbolje sveuèilište u Americi. Za poraženu ekipu ponovno je nerazumljivo malo prilike dobio Zadranin Ivan Peljušiæ, igrao je svega 5 minuta s malo zapaženom rolom u napadu.

Texas – Texas A&M 76:70
Filip Tonèiniæ i njegov Texas A&M odlièno su se držali protiv favoriziranih susjeda, koji su trenutno tretirani kao druga najbolja sveuèilišna košarkaška ekipa s one strane Atlantika. Filip je uknjižio 3 skoka i 2 blokade, a nakon odliène zadnje utakmice u prošloj godini kada je u pobjedi protiv Penhandla upisao 14 koševa i 3 skoka, s pravom možemo reæi da se od našeg predstavnika oèekuje puno više.

Nortern Illinois – North Dakota 66:45
Ante Džepina je slavio u dresu Northern Illinoisa, a svoje dvije minute koje je dobio iskoristio je za dva skoka.

Valparaiso – Green Bay 58:64
Hrvoje Vuèiæ, naš freshman u dresu Valparaisa, još uvijek èeka na svoju priliku.

Od ostalih rezultata spomenimo da je Kansas kao vodeæa ekipa (13-0) pobjedila protiv Templea, a najbolji strijelac je bio Xavier Henry koji je upisao 15 koševa. Za kraj spomenimo još da je Syracuse doživio prvi poraz u ovoj sezoni, bolji od njih su bili košarkaši Pittsburgha rezultatom 82:72.

Odlièan Ozren Bjelogrliæ u diviziji II:

Ozren Bjelogrliæ je u dresu Seton Hilla odlièno igrao pred kraj prošle godine. U zadnje tri utakmice upisao je ukupno 34 koša, odnosno u prosjeku nešto više od 11 koševa. Protiv Indiane, sveuèilišta koja još nije izgubila u diviji II, upisao je 9 koševa i 7 skokova za 18 minuta. Prva utakmica u novoj kalendarskoj godini æe mu biti 9. sijeènja protiv Concorda.

Pregled utakmica Ozrena Bjelogrliæa:

Seton Hill – Salem International 92:77
Bjelogrliæ 14p, 5sk, 1a – 23 minute

Indiana (PA) – Seton Hill 96:90
Bjelogrliæ 9p, 7sk – 18 minuta

Gannon University – Seton Hill 44:64
Bjelogrliæ 11p, 7sk, 1a, 1bl – 24 minute


Opis slike: Na slici je 5 Hrvata slikanih u Chicagu. Slijeva nadesno – Mario Gaguliæ, Damjan Toljan, Ðuro Bjegoviæ, Ozren Bjelogrliæ i Zvonko Buljan.

Latest Posts

NE PROPUSTITE