Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Kraj za Michigan State i Marquette

Nakon 3 dana odmora nastavlja se “ludilo” u NCAA ligi. Noæas su odigrane 4 utakmice u kojima su se ekipe borile za ulazak u najboljih 8 momèadi lige. Michigan State, prvi nositelj regije Zapad završio je svoj nastup na završnom turnira, dok je Syracuse za dlaku uspio izbjeæi istu sudbinu.

WEST

Bila je ovo loša noæ za visoko postavljene ekipe u regiji West jer su i prvi i treæi nositelj ispali sa završnog turnira. Prvi nositelj, ekipa Michigan Statea poražena je od Louisvillea rezultatom 57:44. Kao što se može vidjeti po konaènom rezultatu, napad Michigan Statea nije dobro funkcionirao i Louisville je to iskoristio. 44 poena koje je Michigan State postigao negativan je rekord po broju postignutih poena za jednog prvog nositelja na završnom turniru. Prije njih rekord je držao Memphis koji je 2006. godine postigao 45 poena.

Utakmica je zapoèela u usporenom ritmu, ekipe su znale da su u igri veliki ulozi te je nakon pet minuta samo Michigan State uspio postiæi jedan koš na utakmici. Nakon 10 minuta Louisville je imao vodstvo od 8:7 i zanimljivo je da su oni do kraja prvog poluvremena uspjeli postiæi još 5 trica, ali niti jedan šut za dva poena ili šut s linije slobodnih bacanja. Na odmor se otišlo s prednošæu Louisvillea 23:18 èija je zonska obrana, koju su igrali tijekom cijele utakmice, odlièno funkcionirala.

Tu su prednost 13 minuta prije kraja serijom 6-0 uspjeli poveæati na 35:25 i veæ je tada bilo gotovo pa sigurno tko je pobjednik jer dvoznamenkasta prednost u utakmici s malim brojem poena je gotovo nedostižna. To se pokazalo kao istina, Michigan State do kraja utakmice nije uspio ozbiljnije priprijetiti i njihov put na ovogodišnjem završnom turniru je okonèan.

Pobjednike je s 15 poena i 9 skokova predvodio Chane Behanan, dok je 11 poena ubacio Russ Smith. Treba spomenuti i 5 poena, 9 skokova i 7 blokada Gorguija Dienga. Michigan State imao je samo dvojicu donekle raspoloženih igraèa, najbolji je ponovno bio Draymond Green s 13 poena i 16 skokova, dok je Brandon Wood ubacio 14 poena. Nitko od preostalih igraèa Spartansa nije ubacio više od 6 poena.

Louisville æe u borbi za prvaka regije West igrati protiv sveuèilišta Florida koje je rezultatom 68:58 svladalo Marquette, treæeg nositelja regije. Prvih 20 minuta bilo je veoma izjednaèeno, Marquette je èešæe bio u manjem vodstvu, no u posljednje 3 minute prvog poluvremena nisu uspjeli postiæi niti jedan poen te se Florida odvojila na 6 poena prednosti.

Ovu prednost Florida više nije ispuštala, a nakon polaganja Erika Murphyja imali su najveæu prednost na utakmici, 48:34 13 minuta prije kraja. Marquette se tricom Crowdera približio na 6 poena zaostatka minutu i pol prije kraja, ali igraèi Floride uspješno su izvodili slobodna bacanja te došli do velike pobjede.

Ekipu Floride predvodio je Bradley Beal s 21 poenom i 6 skokova, dok su po 11 poena ubacili Kenny Boynton i Erving Walker. Kod Marquettea je 15 poena i 7 skokova djelo Jae Crowdera, a 14 poena ubacio je Darius Johnson-Odom.

Michigan State (1) – Louisville (4) 44:57
Marquette (3) – Florida (7) 58:68

EAST

Za razliku od regije West, u regiji East su slavile ekipe s veæim postavljenim rangom te æe se u finalu regije odigrati dvoboj izmeðu prvopostavljene i drugopostavljene ekipe regije, Syracusea i Ohio Statea.

Syracuse je bio veoma blizu ispadanja, ali ipak su uspjeli slaviti. Rezultatom 64:63 svladali su Wisconsin, ekipu za koju Duje Dukan ponovno nije dobio niti jednu minutu na parketu. Poèetnih 10 minuta utakmice pripalo je Wisconsinu koji je izgradio prednost od 6 poena, ali u preostalih 10 minuta prvog poluvremena Syracuse je imao vodeæu rijeè te se na odmor otišlo rezultatom 33:27 za Syracuse.

Veæ nakon 2 minute igre u drugom dijelu Wisconsin se tricom Jordana Taylora približio na samo 1 poen zaostatka i nakon toga se igralo u izjednaèenom ritmu sve do kraja utakmice. Novom tricom Taylora 7 minuta prije kraja Wisconsin je preuzeo vodstvo 59:56, ali ono nije dugo trajalo jer je veæ nakon 3 minute prednost bila ponovno na strani Syracusea. Koševe za pobjedu postigao je Scoop Jardine gotovo 4 minute prije kraja, kada je pogodio oba slobodna bacanja za vodstvo Syracusea 64:61. Trideset sekundi prije kraja Wisconsin se približio na samo jedan poen zaostatka nakon èega su faulirali Krisa Josepha koji je promašio slobodno bacanje i dao Wisconsinu 18 sekundi za posljednji napad.

Iako su bili u zaostatku od samo jednog poena, Taylor je odluèio uputiti tricu s 10 metara koju je promašio, Josh Gasser uhvatio je skok u napadu, ali tada je veæ bilo prekasno i sirena se oglasila za kraj utakmice.

C.J. Fair predvodio je Syracuse s 15 poena, 14 je ubacio Scoop Jardine, 13 Dion Waiters a 11 Brandon Triche. Wisconsin se u igri držao zahvaljujuæi 14 pogoðenih trica iz 27 pokušaja, dok èega je 5 djelo Taylora koji je utakmicu završio sa 17 poena i 6 asistencija, dok je 17 poena ubacio i Jared Berggren. Vjerojatno su se previše oslanjali na šut za tri poena te u posljednjih 14 minuta utakmice nisu imali niti jedan (!) pokušaj šuta na koš iz reketa.

Velika je ovo pobjeda za Syracuse jer kada su posljednja tri puta bili u polufinalu regije, sva tri puta su doživjeli poraz. Prije toga, 2003. godine uspjeli su slavili u polufinalu regije, a tada su otišli i do kraja te osvojili naslov prvaka lige.

Ohio State uspio je slaviti protiv Cincinnatija 81:66 i izboriti nastup u finalu regije East. Otvorili su utakmicu s više samopouzdanja i veæ nakon prvih 20 minuta imali prednost od 12 poena. Ta se prednost veoma brzo istopila i Cincinnati je nakon 6 minuta igre u drugom dijelu preuzeo prednost koju su zadržali još 4 minute, nakon èega kreæe velika serija Ohio Statea 26-7 kojom dolaze do prednosti od 15 poena minutu prije kraja, što je bilo dovoljno za pobjedu.

Deshaun Thomas i Jared Sullinger predvodili su Ohio State do pobjede. Thomas je susret završio s 26 poena i 7 skokova, dok je Sullinger uknjižio 23 poena i 11 skokova. Kod Cincinnatija ja 18 poena postigao Cashmere Wright.

Syracuse (1) – Wisconsin (4) 64:63
Ohio State (2) – Cincinnati (6) 81:66

SOUTH i MIDWEST

Preostala 4 susreta regionalnih polufinala na rasporedu su veèeras.

Kentucky (1) – Indiana (4)
Baylor (3) – Xavier (10)

North Carolina (1) – Ohio (13)
Kansas (2) – North Carolina State (11)

Latest Posts

NE PROPUSTITE