Sunday, April 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Northwestern iznenadio Purdue, Peljušiæ i Baran bez koša

Noæas su na NCAA parketima igrala dva naša predstavnika. Nikola Baran i njegovi Rollinsi pobijedili su u prvom kolu konferencijskog finala, dok je Northwestern, gdje igra Ivan Peljušiæ, iznenadio sveuèilište Purdue. Nikola Baran odigrao je deset minuta te skupio jednu loptu i promašio dva pokušaja prema košu. Na drugoj strani Ivan Peljušiæ je dobio mizernu jednu minutu i nije imao se prilike upisati u statistiku. Inaèe Ivan ove godine bilježi 3 koša, 2 skoka i 1 asistenciju po utakmici.

Sveuèilište Rollins bi u drugom krugu konferencijskog finala moralo igrati protiv NOVA Southeastern i ukoliko bih to pobijedili plasirali bi se na regionalni turnir tj. meðu 64 najbolje ekipe divizije II.
Na drugoj strani sveuèilište NorthWestern ima još moguænosti da se plasira u March Maddnes, ali je objektivnije da æe završiti na NIT.

Rezultati:

TOP 25:

Purdue (19) – Northwestern 61:64
Virginia Tech – North Carolina (2) 78:86
Louisville (6) – Seton Hall     95:78
Pittsburgh (3) – Marquette (13) 90:75
LSU (12) – Vanderbilt 67:75
Houston – Memphis (5) 60:69
Missouri (15) – Oklahoma (4) 73:64
Texas Tech – Kansas (9) 84:65

Divizija II:

Rollins – Saint Leo 71:47

Nikola Baran, košarkaš Rollinsa:
Pobijedili smo u dosta lakoj utakmici, gdje smo se odmah na poèetku odvojili i tu prednost održavali do kraja utakmice. Moram naglasit da smo odigrali odliènu timsku igru, gdje je svatko dao velik doprinos. Ja sam na parketu proveo 10 minuta, ali sam odigrao možda 5,6 pravih minuta, jer ostalo je sve bilo pred kraj utakmice. Nažalost nisam se uspio upisati u strijelce, ali meni je bitno da smo mi pobijedili.

Latest Posts

NE PROPUSTITE