Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Odigrana prva dva susreta March Madnessa

Sinoć su odigrana prva dva susreta najpopularnijeg sveučilišnog natjecanja, March Madnessa, završnog turnira sveučilišne sezone koji će nam donijeti prvaka NCAA lige.

Liberty (16) – North Carolina A&T (16) 72:73
(Marshall 22p, Sanders 21p, 9as; Underwood 19p, Beckford 16p, 9sk)

U prvoj utakmici prve runde su igrali North Carolina A&T i ekipa Libertyja, a pobjednik je došao na 16 .mjesto i dobio okršaj s moćnom ekipom Louisvillea koji uvjerljivo drže prvu poziciju u regiji Midwest s omjerom 29-5 .

North Carolina A&T je dobro otvorila utakmicu, zahvaljujući Jeremyju Underwoodu koji je s klupe pomogao s 19 poena. Međutim, s druge strane je Davon Marshall sa svojih 6 trica za 22 poena držao Liberty u igri u prvom poluvremenu, nakon kojeg su gubili sa 7 razlike. U nastavku je ekipa Liberyja počela sustizati i J.C. Sanders je počeo pogađati ključne šuteve. Sanders je pogodio 4 trice za ukupno 21 poen.

Liberty je gubio 3 razlike samo 13 sekundi do kraja, a onda Sanders pronalazi Speaksa koji zabija za smanjenje prednosti na “pola” koša. Odmah nakon toga pri izvođenju lopte Speaks je imao šansu biti junak utakmice kada je umalo ukrao loptu, ali došlo je do podbacivanja u kojem North Carolina A&T osvaja loptu te ih se potom odmah faulira. Nakon promašenog slobodnog bacanja Liberty je imao još jednu šansu proći dalje, a loptu u svoje ruke je uzeo Sanders koji je agresivno napao obruč, međutim dobra obrana North Caroline A&T je dobro ispratila Sandersa te tako prošla dalje u drugu rundu March Madnessa.

Kod North Carolina Aggiesa najbolji je bio ranije spomenuti Jeremy Underwood koji je bio skoro savršen što se tiče postotka šuta, promašio je samo jedno slobodno bacanje, a Bruce Beckford je imao 16 poena i 9 skokova. U ekipi Libertyja najbolji su bili Marshall s 22 poena i 3 asistencije te Sanders s 21 poenom i 9 asistencija.

Middle Tennessee (11) – Saint Mary’s (11) 54:67
(Knight 16p, 6as, 6sk; Dellavedova 22p, Holt 18p)

U drugom susretu se igralo za 11. seed i okršaj protiv Memphisa koji ima omjer pobjeda i poraza 30-4.

Igrali su Saint Mary’s i Middle Tennessee , ali ta utakmica nije bila uzbudljiva kao prethodna. Saint Mary’s su na poluvrijeme otišli s 9 razlike, ali Middle Tennessee sredinom drugog poluvremena smanjuje na svega 3 razlike. Ekipa Saint Mary’s zatim je počela pogađati trice u serijama i dovoljno rano pokazala da neće biti preokreta.

Izvrsnu utakmicu od strane Saint Mary’sa je odigrao Matthew Dellavedova koji je ubacio dvije od svojih pet trica kada je bilo najgušće, a osim 22 poena imao je i 6 skokova te 4 asistencije. Kod Middle Tennesseea Marcos Knight je imao 16 poena u 6 skokova i 6 asistencija.

Danas se igraju posljednja 2 susreta prve runde, prvi je između LIU Brooklyna i James Madisona, a pobjednik će u drugoj rundi ići na Indianu. Drugi susret je između La Sallea i Boise St. u kojem će pobjednik ići na Kansas State.

Latest Posts

NE PROPUSTITE