Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Ohio State i Louisville prvi sudionici Final Foura

Poznata su prva dva sudionika Final Foura amerièke sveuèilišne košarkaške lige (NCAA). U pitanju su Ohio State i Louisville, pobjednici subotnjih finalnih utakmica u regionalnim finalima.

WEST

Sjajnom igrom u drugom poluvremenu Louisville je pobijedio Floridu 72:68 za osvajanje regije West. Drugi put zaredom tako je Florida zapela u finalu regije, makar se tako nije èinilo nakon prvog dijela. Florida je protiv momèadi koju vodi slavni Rick Pitino vodila 41:33 na poluvremenu, a u prvoj polovici drugog dijela poveæali su prednost i na 11 poena.

Tada kreæe velika serija Louisvillea koji je u posljednjih 8 minuta susreta primio samo 3 poena, a postigli su ih èak 18 i time uspjeli osigurati veliko slavlje. Florida je u posljednjih 11 sekundi promašila 3 šuta za tri poena koji su mogli promijeniti konaènog utakmice, ali ovako je Louisville uspio proæi meðu završne 4 ekipe završnog turnira NCAA lige.

Russ Smith je s 19 poena bio prvi strijelac pobjednièke momèadi, dok je Chane Behanan ubacio 17 uz sedam skokova. Behanan je imao odlièan šut 7-10 iz igre, uz 2-2 s linije slobodnih bacanja. Kod poraženih je èak pet igraèa imali dvoznamenkasti broj poena, ali na kraju im je to malo znaèilo. Po 14 poena ubacili su Bradley Beal i Erik Murphy.

Louisville (4) – Florida (7) 72:68

EAST

Ohio State je, pak, u finalu regije East pobijedio prvog nositelja Syracuse 77:70 i ostaje nam za pitati se kako bi Syracuse prošao da im nije suspendiran prvi centar Fab Melo.

U prvih 20 minuta ekipe su bile potpuno izjednaèene i nismo vidjeli nikakvo odvajanje jedne od ekipa na veæu prednost. Stoga je i razumljivo da se na veliki odmor otišlo s izjednaèenim rezultatom, 29:29. Ohio State bolje kreæe u drugi dio igre te nakon 6 minuta gradi prednost od 10 poena (46:36). Syracuse se nije predavao, veæ su nastavili sa svojom igrom te uspjeli u dva navrata doæi na samo jedan poen zaostatka, ali nisu nikako uspjeli okrenuti susret u svoju korist.

U zadnjoj su minuti susreta igraèi Ohio State pogodili 13 od 14 slobodnih bacanja te nisu dopustili protivnicima da doðu u priliku za preokret susreta. Inaèe, Ohio State je prvenstveno u skoku dominirao protiv svog suparnika (37-22) i time poploèao put prema uspjehu.

S 19 poena je prvi strijelac Ohio Statea bio Jared Sullinger, koji je k tome dodao i sedam skokova.  Dobar je bio i Lenzelle Smith s 18 poena. Sveuèilišnu momèad Syracusea predvodili su Brandon Triche s 15 te Scoop Jardine sa 14 poena.

Ohio State (2) – Syracuse (1) 77:70

U preostala dva finala, koja su na rasporedu veèeras, igrat æe Kentucky i Baylor, te North Carolina i Kansas, nakon èega æemo saznati još dva sudionika Final Foura koji se igra u New Orleansu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE