Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Ozljeda Warea zasjenila pobjede Michigana i Louisvillea

U trećoj utakmici Elite Eight dijela NCAA turnira susrela se ekipa s 3 potencijalna izbora prve runde drafta ove godine, Michigan i ekipa Floride. Michigan je u prošlom kolu izbacio Kansas u ludoj završnici koju je presudio Trey Burke, ali ova utakmica je bila daleko od toga.

Započeo je Michigan odmah s 11-0 serijom na krilima Mitcha McGraya, da bi poslije toga eksplodirao Nik Stauskas sa 6 trica iz 6 pokušaja, i to sve iz kornera. Michigan je već u prvom poluvremenu imao vodstvo od 20 razlike.

Florida je pokušala agresivnijom igrom u napadu pokušati otopiti prednost Michigana, međutim Michigan je dignuo u veću brzinu i nije dozvolio nikakav preokret.

Najbolji je bio već spomenuti Stauskas s 22 poena i 3 asistencije, a dobar je bio i Trey Burke s 15 poena, 8 skokova, 7 asistencija i 3 ukradene lopte. Kod poraženih možemo istaknuti Willa Yequetea s 13 poena i 7 skokova.

Drugi susret je slovio kao finale prije finala. Susreli su se 1. seed Louisville i 2. seed Duke.

Počelo se igrati čvrsto, oslanjalo se na visoke igrače, dobra obrana Lousivillea nije dala Sethu Curryju ni jedan poen u prvo poluvremenu. Ryan Kelly je dobio treću osobnu u prvom poluvremenu i sve je izgledalo kao da ide u korist Louisvillea, a onda se dogodila jedna od najgorih ozljeda ikada u košarci. Kevin Ware je zadobio otvoreni prijelom noge nakon neuspjelog pokušaja blokade šuta. Ne preporučujemo čitateljima slabijeg želudca da potraže snimku tog događaja.

Drugo poluvrijeme je Curry proigrao i izgledalo je kako će Duke iskoristiti tešku ozljedu Warea, ali Peyton Siva zajedno s Gorguijem Diengom radi seriju lakih poena te podiže prednost Louisvillea koja je na kraju bila +22. Najbolji kod Louisvillea je bio Russ Smith s 23 poena i 2 skoka, te Dieng s 14 poena, 11 skokova i 3 blokade. Kod Dukea najbolji je bio vjerojatni lottery izbor Mason Plumlee sa 17 poena i 12 skokova.

Louisville odlazi na Final Four u Atlantu i oni su jedina ekipa koja je bila i prošle godine bila na Final Fouru, ali nisu bili dovoljno jaki za Kentucky. Za finale će igrati protiv Wichita Statea.

Florida Gators (3) – Michigan Wolverines (4) 59:79
(Boynton 13p, Yequete 13p, 7sk; Stauskas 22p, Burke 15p, 8sk, 7as)

Louisville Cardinals (1) – Duke Blue Devils (2) 85:63
(Smith 23p, Siva 16p; Plumlee 17p, 12sk)

Latest Posts

NE PROPUSTITE