Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Poispadali treæi nositelji, kraj za Marciuša

Novih 8 susreta odigrano je u NCAA ligi u kojima smo vidjeli nekoliko iznenaðenja. Veèer je bila loš za treæe nositelje regija, jer su i Florida State (East) i Georgetown (Midwest) doživjeli poraze i eliminirani su sa završnog turnira lige.

EAST

U regiji East vidjeli smo samo jednu utakmicu u kojoj je treæepostavljena ekipa, Florida State završila sa svojim nastupom na završnom turniru. Izbacili su ih igraèi sveuèilišta Cincinnati rezultatom 62:56. Kao što završni rezultat sugerira, utakmica je bila veoma izjednaèena. Tijekom prvih 20 minuta igre Florida State imala je blagu rezultatsku prednost koja ja trajala sve do posljednjih 6 minuta utakmice. Tada Sean Kilpatrick postiže dvije uzastopne trice za vodstvo Cincinnatija 49:46, ali utakmica je bila daleko od riješene. Kljuèan je bio period od jedne minute, koji je zapoèeo dvije minute prije kraja, kada Cincinnati radi seriju 7-0 i odvaja se na 56:50 te mirnim izvoðenjem slobodnih bacanja osigurava pobjedu.

Pobjednike je s 18 poena i 6 skokova predvodio Kilpatrick, dok je 15 poena ubacio Dion Dixon. Kod Florida Statea najviše se istakao Luke Loucks s 14 poena.

Cincinnati æe u sljedeæem krugu natjecanja igrati protiv drugog nositelja regije, sveuèilišta Ohio State.

Florida State (3) – Cincinnati (6) 56:62

WEST

Zanimljivo je bilo i u dvoboju Michigan Statea i Sainta Louisa. I ovdje se utakmica rješavala u posljednjim minutama. Ali tako se nije èinilo sredinom drugog poluvremena kada je Michigan State imao prednost od 11 poena (45:34) i èinilo se da æe upisati pobjedu bez veæih problema. Saint Louis nije se predavao i 3 minuta prije kraja dolazi na samo 2 poena zaostatka. Tada Michigan State svaki napad daje u ruke svog najboljeg igraèa, Draymonda Greena koji je pokazao da je dorastao tom zadatku i nije dozvolio protivnicima preokret. Iako je Saint Louis pogodio nekoliko trica na kraju, Michigan State je sigurnim izvoðenjem slobodnih bacanja upisao pobjedu.

Najbolji pojedinac na utakmici bio je Green sa 16 poena, 13 skokova i 6 asistencija, dok mu je najveæa pomoæ bio Keith Appling s 19 poena. Kwamain Mitchell i Brian Conklin bili su najbolji kod Saint Louisa s 13, odnosno 11 poena.

U drugom susretu regije West Florida se bez veæih problema obraèunala sa sveuèilištem Norfolk State i slavila 84:50. Florida æe u borbi za ulazak u “Elite 8” igrati protiv sveuèilišta Marquette, dok æe se Michigan State boriti protiv Louisvillea.

Michigan State (1) – Saint Louis (9) 65:61
Florida (7) – Norfolk State (15) 84:50

SOUTH

Sveuèilište Lehigh uspjelo je u prošloj utakmici izbaciti veliki Duke sa završnog turnira, ali sada je i njihov put prekinut. Sa 70:58 bolji je bio Xavier koji je utakmicu dobio odliènom igrom u drugom poluvremenu. Lehigh je u utakmicu krenuo odlièno, veæ nakon 12 minuta igre imali su prednost od 15 poena (29:14), nakon èega su sveuèilištarci Xaviera shvatili da je vrijeme za buðenje i do poluvremena su taj zaostatak smanjili na 4 poena. Snažno su nastavili i u drugom dijelu tako da su veæ nakon 45 sekundi preuzeli vodstvo koje su nakon toga uspjeli saèuvati do kraja. Minutu prije kraja Lehigh se približio na 4 poena zaostatka, ali do kraja utakmice su promašili 6 šuteva, dok je Xavier mirno pogaðao svoja slobodna bacanja.

Najbolji pojedinac u redovima Xaviera noæas je bio Kenny Frease s 25 poena i 12 skokova, a dobar kao i uvijek bio je Tu Holloway s 21 poenom. 20 poena postigao je Mackey McKnight za poraženi Lehigh.

Xavier æe u sljedeæem krugu igrati protiv treæeg nositelja regije South, Baylora.

Xavier (10) – Lehigh (15) 70:58

MIDWEST

Kao i u regiji East, i ovdje je treæi krug natjecanja bio koban za treæeg nositelja regije, èiju titulu je nosi Georgetown. Rezultatom 66:63 bolja je bila North Carolina State. Poèetak utakmice drugaèije je nagovještavao, Georgetown je bolje otvorio utakmicu i došao do prednosti 19:11, a nešto kasnije i do 25:15. Nakon toga, do kraja poluvremena postigli su samo jedan koš, dok je North Carolina State bila puno uspješnije i uspjela je na poluvremenu ima vodstvo 30:27. Rezultatska prednost bila je na strani sveuèilišta North Carolina State cijelo drugo poluvrijeme, ali u završnici susreta ponovno je bilo zanimljivo. Henry Simms pogaða 2 slobodna bacanja i Georgetown se približava na samo 1 poena zaostatka i u sljedeæem napadu imaju šansu za izjednaèenje, ali Otto Porter je promašio šut. Na kraju je Cincinnati imao i priliku za izjednaèenje, u posljednjoj sekundi tricu je uputio Jason Clark, no lopta nije došla do obruèa i poèelo je veliko slavlje igraèa North Carolina Statea.

U pobjednièkoj momèadi trojica su igraèa postigla po 14 poena, C.J. Leslie, C.J. Williams i Scott Wood, dok je 12 poena, 7 asistencija i 6 skokova djelo Lorenza Browna. Jedini raspoloženi kod Georgetowna bio je Hollis Thompson koji je ubacio 23 poena.

North Carolina State sljedeæu utakmicu igra protiv drugog nositelja regije, sveuèilišta Kansas koje je noæas bilo uspješnije od Purduea 63:60. Moramo spomenuti kako je u poèetnoj petorci sveuèilišta Purdue zaigrao naš Sandi Marciuš i u 16 minuta igre nije se upisao u strijelce, ali uhvatio je 6 skokova. Purdue je bolje otvorio susret i do poluvremena izgradio prednost od 6 poena. Nakon još 5 minuta igre imali su 10 poena prednosti, što su uspjeli èuvati sve do posljednje 4 minute. Tada Elijah Johnson tricom postavlja rezultat 57:56 za Kansas. Ali dobro je odgovorio Terone Johnson iz Purduea s 4 uzastopna poena i prednost od 3 razlike 2 minute prije kraja. Tada je Purdue stao, do kraja više nisu uspjeli postiæi koš, a Kansas je postigao 6 poena i tako se provukao u daljnju fazu natjecanja.

Sjajno je odigrao Elijah Johnson koji je ubacio 18 poena za pobjednièku momèad, a mora se spomenuti i Thomas Robinson koji je uz 11 poena uhvatio i 13 skokova. Purdue je imao “motor” u obliku Robbija Hummela koji je ubacio 26 poena i 9 skokova, ali na kraju to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Ohio je boljim drugim poluvremenom svladao South Floridu 62:56 i izborio nastup protiv North Caroline koja je uvjerljivo, s 87:73 svladala Creighton. U sastav North Caroline nakon ozljede vratio se sjajan krilni igraè John Henson, ali sudbina je htjela da se jedan drugi igraè odmah ozljedi, to je razigravaè Kendall Marshall koji je slomio zglob desne šake i mogao bi biti izgubljen do kraja natjecanja. Upravo je Marshall bio najbolji kod North Caroline s 18 poena i 11 skokova, dok je povratnik u momèad Henson ubilježio 13 poena i 10 skokova. 17 poena djelo je Harrisona Barnesa.

Georgetown (3) – North Carolina State (11) 63:66
North Carolina (1) – Creighton (8) 87:73
South Florida (12) – Ohio (13) 56:62
Kansas (2) – Purdue (10) 63:60

MARCH MADNESS, borba za ulazak u “Elite 8”

Syracuse (1) – Wisconsin (4) (22.3.2012.)
Michigan State (1) – Louisville (4) (22.3.2012.)
Ohio State (2) – Cincinnati (6) (22.3.2012.)
Marquette (3) – Florida (7) (22.3.2012.)

Baylor (3) – Xavier (10) (23.3.2012.)
North Carolina (1) – Ohio (13)(23.3.2012.)
Kentucky (1) – Indiana (4) (23.3.2012.)
Kansas (2) – North Carolina State (11) (23.3.2012.)

Latest Posts

NE PROPUSTITE