Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Prvi poraz Michigan Statea

Sinoć su odigrana 64 susreta u NCAA ligi.Glave sveučilišne zvijezde kao što su Andrew Wiggins, Jabari Parker i Julius Randle su noćas odmarali. Najzanimljiviji dvoboj odigrao se u East Lansingu gdje se dogodio prvi poraz Michigan Statea od talentirane momčadi North Caroline.

North Carolina je bila dovoljno talentirana da pobijedi Louisville ranije u sezoni i sada Michigan State, koji je rangiran kao najbolja momčad lige. J.P Tokoto je predvodio North Carolinu u pobjedi 79:65 s 12 poena i rekordom karijere od 10 skokova. Spartanci su po prvi puta izgubili od nerangiranog, nonconference tima nakon cijelog desetljeća, dok je North Carolina zadnji puta pobijedila prvorangiranu momčad 2006. godine. Protiv Spartanaca su pobijedili sedmu utakmica zaredom, uključujući NCAA finale 2009. godine.

“Michigan State to nije želio tako jako kao mi”, rekao je trener North Caroline Roy Williams. Michigan je gubio od početka utakmice ali su serijom od 13-2 uspjeli izjednačiti na poluvremenu. Tokoto je kasnije u drugom poluvremenu upisao šest uzastopnih poena kojima se njegova momčad odvojila na osam poena prednost te više nisu dopuštali protivnicima nikakav preokret.

Za North Carolinu su vrlo dobri još bili Kennedy Meeks s 15 poena, Brice Johnson s 14 te Marcus Paige i Nate Britt s po 13 postignutih poena. Poraženu momčad predvodio je Gary Harris sa 17 poena, dok je Keith Appling pridodao 13, ali obojica su promašila po 10 od 15 šuteva.

Od drugih odigranih utakmica noćas izdvajamo pobjedu Ohio Statea koji je slavljem nad Marylandom 76:60 ostao neporažen. Louisville je uvjerljivo slavio protiv UMKC s 90:62, dok je Wisconsin došao do devete pobjede u nizu protiv Virginie rezultatom 48:38.

Latest Posts

NE PROPUSTITE