Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Sjajna završnica Nicka Johnsona, Florida i Arizona u Elite 8

Poznati su prvi sudionici Elite 8, četvrtfinala NCAA košarkaškog prvenstva. Očekivano će se tamo naći Florida, Arizona i Wisconsin dok je Dayton priredio još jedno malo iznenađenje pobjedom protiv Stanforda.

Dayton nastavlja šokirati na NCAA turniru i uspio se plasirati u Elite 8 po prvi put nakon 1984. godine. U prošloj rundi nadigrao je i eliminirao favorizirani Syracuse, a sada je isto napravio i protiv Stanforda svladavši ga sa 82:71.

Ovom pobjedom Flyersi su pokazali kako imaju vrlo ujednačenu momčad koja može igrati brzu košarku i tranzicijom stvarati probleme protivniku. Predvodio ih je Jordan Sibert sa 18 poena dok je na drugoj strani ponovno najefikasniji bio Chasson Randle s 21 poenom, ali i lošim šutom iz igre 5/21.

U elitnom društvu Daytonu se pridružio i Wisconsin pobjedom protiv Baylora 69:52. Iako Bearsi imaju pod košem velike potencijale Isaaca Austina i Coryja Jeffersona, Wisconsin mu je stvarao velike probleme upravo pod obručima i tu je odnio prevagu. Dobra obrana Badgersa svakako je bila dodatni plus te je Wisconsin uz 19 poena i šest blokada Franka Kaminskog otišao do uvjerljivog slavlja.

Florida Gatorsi nastavljaju potvrđivati kako imaju sjajan košarkaški program na sveučilištu te su po četvrti put zaredom ušli u Elite 8. Uz 29. uzastopnu pobjedu eliminirali su UCLA sa 79:68 i to posve zasluženo.

UCLA je stigao na NCAA turnir s potentnom momčadi predvođenom Kyleom Andersonom i Jordanom Adamsom, međutim Gatorsi su potvrdili kako imaju ujednačeniju momčad i s 19 poena i šest skokova Michaela Fraziera te 13 poena Scottiea Wilbekina prošli su dalje.

Najviše problema imala je Arizona koja se namučila sa San Diego Stateom, međutim u ključnom trenutku proradila je prva zvijezda sveučilišta Nick Johnson. Johnson je u 37 minuta i 14 sekundi bio na nula poena i šut iz igre 0/10, a na kraju je završio na 15 poena. U tih dvije minute i 46 sekundi ubacio je 15 od 16 poena Arizone i odveo svoju momčad do pobjede 70:64 i mjesta u Elite 8. San Diegu nije pomoglo 25 poena Xaviera Thamesa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE