Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Sjajni Parker, Arizona i dalje neporažena

Od Top 25 ekipa iz NCAA lige noćas su igrali samo osmorangirani Duke Jabarija Parkera i prvorangirana Arizona Aarona Gordona. Obje ekipe su stigle do rutinskih pobjeda.

Još jedna “normalna” utakmica Jabarija Parkera u kojoj je pokazao zašto je među najboljim igračima u NCAA. “Jabari je prirodan”, izjavio je trener Dukea Mike Krzyzewski nakon što je Parker upisao 23 poena i 10 skokova u 80:63 pobjedi nad UCLA-om u Madison Square Gardenu. Parker je pogodio 7 od 13 šuteva uključujući 4 od 8 trica i 5 od 5 slobodnih bacanja. Tome je pridodao i 5 asistencija, što mu je bio deveti put u 11 utakmica da je imao 20 ili više poena.

“Napravit ću bilo što da pobijedim”, izjavio je Parker nakon utakmice. UCLA je cijelu utakmicu zonom 2-3 pokušala zaustaviti Duke. Blue Devilsima to nije posebno smetalo te su pogodili 11 trica. Duke je presingom prisilio igrače Bruinsa na puno izgubljenih lopti i nije im dozvoljavao da prijeđu u napad i mirno organiziraju svoje akcije. Zona je UCLA držala u igri te David Wear koji je pogodio 4 od 4 trice uključujući tricu za izjednačenje 17 minuta i 58 sekundi prije kraja. To je bilo najviše što su se približili Devilsima. Duke je zatim serijom od 16-4 uspio pobjeći Bruinsima i mirno upisati pobjedu.

Kod Blue Devilsa, uz Parkera, najefikasniji igrači su bili Rodney Hood s 14 poena i Quinn Cook s 14 poena, 5 asistencija i 8 ukradenih lopti. U redovima UCLA Bruinsa najbolji su bili David Wear sa 16 poena i Kyle Anderson s 15 poena i 10 skokova.

U drugoj utakmici od Top 25 ekipa Arizona je uvjerljivo svladala Southern University Jaguarse s 69:43 i sada imaju omjer pobjeda i poraza 12-0. Arizonu je predvodio sjajni Aaron Gordon s 21 poenom (šut 8/11), a dobar je bio i Nick Johnsom sa 17 poena. Kod Jaguara najbolji su bili Calvin Godfrey i Malcolm Miller s po 11 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE