Wednesday, December 7, 2022

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Svi favoriti ostvarili pobjede, sjajni Napier

U noæašnjih 55 utakmica na sveuèilišnim parketima nije bilo veæih iznenaðenja. Svi favoriti uspjeli su upisati pobjede, no nekima je to pošlo za rukom teže od oèekivanog.

- Advertisement -

North Carolina, prvopostavljena ekipa lige, sa 101:75 svladala je Mississippi Valley State. Utakmica je od poèetka bila jednosmjerna i na kraju je bilo tek pitanje s kolikom æe razlikom Tar Heelsi pobijediti. Minutažu su raspodijelili ravnopravno tako da su svi igraèi igrali, a najviše se istakao John Henson sa 18 poena i 14 skokova, dok je Harrison Barnes postigao takoðer 18 poena te uhvatio 7 skokova. Kod Mississippija treba istaknuti Brenta Arringtona koji je za 27 minuta postigao 33 poena uz šut za tri poena 6/8.

Kentucky je teže od oèekivanog stigao do pobjede nad Old Dominionom. Konaèan rezultat glasio je 62:52 za Wildcatse koje je Old Dominion uspio iznenaditi zaigravši zonsku obranu od prve minute susreta. Time su uspjeli doæi do prednosti 18:11 koju su uspjeli zadržati sve do pred kraj poluvremena kada Kentucky radi seriju 9-0 i preokreæe susret u svoju korist. Ubrzo su napravili 10 poena razlike i to znali oèuvati do kraja utakmice. Michael Kidd-Gilchrist postigao je 13 poena i 9 skokova a Anthony Davis 11 poena i 9 skokova za pobjednièku momèad, dok je zakazao razigravaè Marquis Teague koji je postigao 6 poena ali imao i 6 izgubljenih lopti.

Shabazz Napier ostvario je impresivan triple-double uèinak koji je omoguæio njegovom Connecticutu slavlje nad Coppin Stateom 87:70. Napier je postigao 22 poena, uhvatio 12 skokova i podijelio 13 asistencija. UConn je nešto slabije otvorio susret te nakon 10 minuta bio u zaostatku od 13 poena (14:27), ali nakon toga rade seriju 20-2 i do kraja uspijevaju prednost èuvati na sigurnih desetak razlike. Uz Napiera vrlo je dobar bio i Jeremy Lamb sa 25 poena, dok je Andre Drummond, jedan od atletski najnadarenijih igraèa lige, još uvijek nedovoljno prilagoðen na sveuèilišnu košarku te je u 12 minuta postigao 4 poena i 2 skoka.

- Advertisement -

Što se tièe hrvatskih košarkaša, Sandi Marciuš je u porazu Purduea od Alabame 56:65 igrao 10 minuta te uspio uhvatiti 1 skok i podijeliti 1 asistenciju. Valparaiso Hrvoja Vuèiæa pobijedio je Duquesne 84:68 uz 4 poena i 2 skoka hrvatskog igraèa, dok Marin Bavèeviæ ponovno nije igrao u porazu njegovog sveuèilišta TCU protiv Norfolk Statea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE