Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Svi favoriti ostvarili pobjede, sjajni Napier

U noæašnjih 55 utakmica na sveuèilišnim parketima nije bilo veæih iznenaðenja. Svi favoriti uspjeli su upisati pobjede, no nekima je to pošlo za rukom teže od oèekivanog.

North Carolina, prvopostavljena ekipa lige, sa 101:75 svladala je Mississippi Valley State. Utakmica je od poèetka bila jednosmjerna i na kraju je bilo tek pitanje s kolikom æe razlikom Tar Heelsi pobijediti. Minutažu su raspodijelili ravnopravno tako da su svi igraèi igrali, a najviše se istakao John Henson sa 18 poena i 14 skokova, dok je Harrison Barnes postigao takoðer 18 poena te uhvatio 7 skokova. Kod Mississippija treba istaknuti Brenta Arringtona koji je za 27 minuta postigao 33 poena uz šut za tri poena 6/8.

Kentucky je teže od oèekivanog stigao do pobjede nad Old Dominionom. Konaèan rezultat glasio je 62:52 za Wildcatse koje je Old Dominion uspio iznenaditi zaigravši zonsku obranu od prve minute susreta. Time su uspjeli doæi do prednosti 18:11 koju su uspjeli zadržati sve do pred kraj poluvremena kada Kentucky radi seriju 9-0 i preokreæe susret u svoju korist. Ubrzo su napravili 10 poena razlike i to znali oèuvati do kraja utakmice. Michael Kidd-Gilchrist postigao je 13 poena i 9 skokova a Anthony Davis 11 poena i 9 skokova za pobjednièku momèad, dok je zakazao razigravaè Marquis Teague koji je postigao 6 poena ali imao i 6 izgubljenih lopti.

Shabazz Napier ostvario je impresivan triple-double uèinak koji je omoguæio njegovom Connecticutu slavlje nad Coppin Stateom 87:70. Napier je postigao 22 poena, uhvatio 12 skokova i podijelio 13 asistencija. UConn je nešto slabije otvorio susret te nakon 10 minuta bio u zaostatku od 13 poena (14:27), ali nakon toga rade seriju 20-2 i do kraja uspijevaju prednost èuvati na sigurnih desetak razlike. Uz Napiera vrlo je dobar bio i Jeremy Lamb sa 25 poena, dok je Andre Drummond, jedan od atletski najnadarenijih igraèa lige, još uvijek nedovoljno prilagoðen na sveuèilišnu košarku te je u 12 minuta postigao 4 poena i 2 skoka.

Što se tièe hrvatskih košarkaša, Sandi Marciuš je u porazu Purduea od Alabame 56:65 igrao 10 minuta te uspio uhvatiti 1 skok i podijeliti 1 asistenciju. Valparaiso Hrvoja Vuèiæa pobijedio je Duquesne 84:68 uz 4 poena i 2 skoka hrvatskog igraèa, dok Marin Bavèeviæ ponovno nije igrao u porazu njegovog sveuèilišta TCU protiv Norfolk Statea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE