Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Svi favoriti prošli u “Sweet 16”

NCAA liga noæas nam je ponudila 8 dvoboja u kojima su se ekipe borile za ulazak u “Sweet 16”, odnosno 16 najboljih ekipa lige. Zanimljivo je da je u svakoj utakmici pobijedila momèad s višim rangom, no to ne znaèe da nije bilo veoma uzbudljivih utakmica koje su se rješavale u posljednjim sekundama.

EAST

Syracuse je opravdao status favorita i uvjerljivom pobjedom izborio prolazak u daljnju fazu završnog turnira NCAA lige. U prvom su poluvremenu imali prednost od 10 poena (21:11), Kansas State do isteka prvih 20 minuta igre podiže razinu u obrani i uspijevaju do poluvremena smanjiti zaostatak na samo 1 poen (24:25). Kljuèna za utakmicu bila je serija Syracusea sredinom drugog dijela, kada serijom 9-0 odlaze na prednost od 11 poena, nakon èega se ekipa Kansas Statea više nije uspjela vratiti u utakmicu.

Dion Waiters odlièno je odigrao s klupe za Syracuse i ubacio 18 poena za 24 minuta, dok je standardno dobar bio Scoop Jardine sa 16 poena i 8 asistencija. Ne treba zanemariti ni 15 poena i 6 skokova Jamesa Southerlanda. Kod Kansas Statea niti jedan igraè s klupe nije se upisao meðu strijelce, ali zato je Jordan Henriquez iz poèetne petorke bio odlièan sa 14 poena i 17 skokova.

Syracuse æe u sljedeæem krugu igrati protiv Wisconsina našeg Duje Dukana. Wisconsin je noæas bio bolji od Vanderbilta rezultatom 60:57. Wisconsin je veæim dijelom kontrolirao utakmicu i imao prednost od samog poèetka. Vanderbilt se naravno nije predavao i u završnici su imali priliku da doðu do pobjede, ali šut za tri poena Johna Jenkinsa 6 sekundi prije kraja nije bio precizan. Nakon njega Ryan Evans postigao je jedno slobodno bacanje za Wisconsin i time postavio konaèan rezultat.

Petorica igraèa Wisconsina imala su dvoznamenkast broj poena, a predvodio ih je Jordan Taylor s 14 poena te Jared Berggren s 12 poena. Dukan ponovno nije igrao. Festus Ezeli bio je najbolji kod Vanderbilta, postigao je 14 poena i uhvatio 11 skokova.

Ohio State je predvoðen s 18 poena Jareda Sullingera porazio Gonzagu 73:66 i izborio dvoboj protiv pobjednika veèerašnjeg susreta izmeðu Cincinnatija i Florida Statea.

Syracuse (1) – Kansas State (8) 75:59
Ohio State (2) – Gonzaga (7) 73:66
Wisconsin (4) – Vanderbilt (5) 60:57

Preostali susret regije East, dvoboj izmeðu Florida Statea i Cincinnatija igra se veèeras.

Florida State (3) – Cincinnati (6) (18.3.2012.)

WEST

U regiji Zapad vidjeli smo uzbudljivu utakmicu izmeðu 4. i 5. nositelja, ekipa Louisvillea i New Mexica. Nakon izjednaèenog prvog poluvremena Louisville se uspio odvojiti na 15 poena prednosti 13 minuta prije kraja. Odmah nakon toga uslijedila je 8-0 serija New Mexica koji se do kraja utakmice uspio skroz približiti protivnicima, u 2 navrata su imali zaostatak od samo 2 poena, ali uvijek je Louisville dobro odgovorio i nije pružio priliku protivnicima da izjednaèe ili preokrenu susret.

Russ Smith utakmicu je zapoèeo na klupi Louisvillea, ali to za nije zaustavilo da postigne 17 poena, najviše u svojoj momèadi. Po 10 poena pridodali su Kyle Kuric i Chane Behanan. Ipak, titula najboljeg pojedinca susreta pripada Drewu Gordonu koji je uz 21 postignut poen uhvatio i 14 skokova, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Louisville æe se u borbi za ulazak u “Elite 8” suprotstaviti pobjedniku dvoboja Michigan State – Saint Louis.

Marquette se takoðer plasirao u daljnju fazu natjecanja, rezultatom 62:53 svladali su Murray State. Na poluvremenu su imali zaostatak od 3 poena, ali susret su riješili u posljednjih 7 minuta utakmice. U tom su razdoblju postigli 21 poen, a primili samo 7 te su porazili Murray State koji je cijele ove sezone igrao odlièno i imao samo jedan poraz prije ovog, no ipak im je Marquette uspio stati na kraj i okonèati im sezonu.

Dvojica najboljih igraèa Marquette odigrali su kako se od njih i oèekivalo, najbolje. Po 17 poena ubacili su Jae Crowder i Darius Johnson-Odom, a Crowder je uspio uhvatiti i 13 skokova. Protivnici Marquettea u borbi za najboljih 8 ekipa bit æe uspješniji iz dvoboja Florida – Norfolk State.

Marquette (3) – Murray State (6) 62:53
Louisville (4) – New Mexico (5) 59:56

Ostali susreti u regiji West na rasporedu su veèeras.

Michigan State (1) – Saint Louis (9) (18.3.2012.)
Florida (7) – Norfolk State (15) (18.3.2012.)

SOUTH

U South regiji vidjeli smo tri dvoboja, od èega su dva bile uvjerljive pobjede favorita, a treæi nam je pružio uzbudljivu utakmicu do samog kraja. Indiana je cijelu utakmicu provela u velikoj borbi protiv Virginije, ali na kraju su uspjeli slaviti. Tako nije izgledalo 12 minuta prije kraja, kada je Juvonte Reddic uspio pogoditi za 57:48 vodstvo Virginije. Nakon toga VCU jako teško dolazi do koševa te Indiana polaganjem i postignutim slobodnim bacanjem Victora Oladipa izjednaèuje rezultat na 61:61 46 sekundi prije kraja. VCU ima sljedeæi napad, ali Troy Daniels ne uspijeva pogoditi tricu, što je Indiana iskoristila i šut za pobjedu postiže Will Sheehey 11 sekundi prije kraja. Rob Brandenberg pokušao je donijeti pobjedu VCU-u, ali njegov pokušaj za tri poena nije pronašao traženi cilj.

Kod Indiane su dvojica igraèa postigli po 16 poena, Christian Watford i Cody Zeller, a potonji je tome pridodao i 13 skokova. Bradford Burgess predvodio je VCU s 15 poena.

Indiana je pobjedom izborila dvoboj protiv Kentuckyja u sljedeæoj fazi natjecanja. Kentucky, prvi nositelj regije South i prema mnogima prvi favorit cijelog turnira, uvjerljivo je svladao sveuèilište Iowa State 87:71. Veæ su nakon 9 minuta igre imali dvoznamenkastu prednost koju su uspjeli saèuvati do kraja susreta. Iowa je u nekoliko navrata opasno priprijetila, uspjeli su se približiti i na samo 2 poena zaostataka, ali nisu uspjeli izjednaèiti rezultat. U razdoblju od 3 minute sredinom drugog poluvremena Kentucky radi seriju 14-0 i time osigurava pobjedu.

Marquis Teague bio je odlièan za Kentucky postigavši 24 poena i 7 asistencija, Anthony Davis ubacio je 15 poena i uhvatio 12 skokova, dok je Darius Miller s klupe ubacio 19 poena. Najbolji kod Iowa Statea bio je Royce White s 23 poena i 9 skokova.

Baylor se bez veæih poteškoæa obraèunao s Coloradom i slavio 80:63. Najveæe zasluge za pobjedu pripadaju Bradyju Heslipu koji je pogodio èak 9 trica od 12 pokušaja i susret završio s 27 poena. Baylor æe pratiti susret izmeðu Xaviera i Lehigha jer æe igrati protiv pobjednika ovog dvoboja za ulazak meðu 8 najboljih ekipa lige.

Indiana (4) – VCU (12) 63:61
Kentucky (1) – Iowa State (8) 87:71
Baylor (3) – Colorado (11) 80:63

Jedini preostali dvoboj u regiji South odigrat æe se veèeras.

Xavier (10) – Lehigh (15) (18.3.2012.)

MIDWEST

Sve 4 utakmice treæeg kruga završnog turnira NCAA lige odigrat æe se veèeras.

Georgetown (3) – North Carolina State (11) (18.3.2012.)
North Carolina (1) – Creighton (8) (18.3.2012.)
South Florida (12) – Ohio (13) (18.3.2012.)
Kansas (2) – Purdue (10) (18.3.2012.)

Latest Posts

NE PROPUSTITE