Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Syracuse rutinski, Wichita State izbacila i Ohio State

U prvome susretu Elite Eight dijela natjecanja snage su odmjerili Marquette, koji se kroz ušicu igla provukao u prve dvije runde, i Syracusea koji su svoje utakmice odradili rutinirano. Posljednji put kad su se ove ekipe susrele Marquette je pobijedio 74:71 ove sezone, ali već u startu se vidjelo kako se to neće ponoviti.

Famozna zona Syracusea je od prve minute stvarala probleme ekipi Marquettea koja se blago rečeno izgubila, napad nije imao nikakvog smisla, previše se uzelo šuteva za 3 poena, čak 24. Od ta 24 zabili su svega 3. Krajem prvog poluvremena je Syracuse dominirao, ali onda je ušao Davante Gardner koji je uspio naći malu rupu u zoni te je uspio donekle vratiti svoju ekipu u igru.

Međutim u drugom poluvremenu Marquette je bio miljama od pobjede, loši šutevi i još lošiji postotak su rezultat ovako velikog poraza od 55:39. Jedini vrijedni spominjanja u ekipi Marquetta je Gardner koji je imao 14 poena i 8 skokova, dok su u pobjedničkoj ekipi najbolji bili James Southerland sa 16 poena i 3 skoka, te Michael Carter-Williams s 12 poena, 8 skokova, 6 asistencija, 5 ukradenih lopti i jednom blokadom.

Syracuse će otputovati u Atlantu na Final Four u nadi da uzmu naslov na kojeg čekaju od 2003. godine. Prije svega čekaju pobjednika današnjeg ogleda između Michigana i Floride, te će s njima igrati za finale. S 39 poena Marquette je ekipa koja je zabila najmanje poena u Elite Eightu otkako se tako zove četvrtfinale.

U utakmici regije West igrali su Ohio State i Wichita State. Wichita State je pobjedom protiv Gonzage pokazala kako bi mogli nešto napraviti ove sezone. Tako su i započeli utakmicu i prvo poluvrijeme zaključili s 35:22.

Mnogi su mislili kako je gotova utakmica, ali Ohio State je pokušao pokazati zašto je bio 2. seed regije. Smanjili su s uzimanjem šuteva izvana te su počeli napadati koš, što je rezultiralo laganim poenima i s puno slobodnih bacanja. U utakmici su imali čak 29 slobodnih bacanja, a zabili su 23. Međutim prekasno su se probudili, te su svoje mjesto u Atlanti prepustili Wichita Stateu.

Najbolji kod pobjednika je bio Malcolm Armstead s 14 poena, 7 skokova, 3 asistencije i 3 skoka, dok kod Ohio Statea najbolji bio Deshaun Thomas s 23 poena, 6 skokova i 3 asistencije, ali također i 5 izgubljenih lopti. Wichita State će igrati s boljem iz susreta Lousville – Duke.

Marquette Golden Eagles (3) – Syracuse Orange (4) 39:55
(Blue 14p, Gardner 14p, 8sk; Southerland 16p, Carter-Williams 12p, 8sk)

Ohio State Buckeyes (2) – Wichita State Shockers (9) 66:70
(Thomas 23p, Ross 19p; Armstead 14p, 7sk, Early 12p)

Latest Posts

NE PROPUSTITE