Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Tyreke Evans novi voða Tigersa

Èini se da Memphis neæe dugo èekati na dolazak novog Rosea u njihov košarkaški program. Tyreke Evans, freshman ovog sveuèilišta na svom prvom treningu s novom momèadi dojmio je mnoge i probudio apetite svim navijaèima Tigersa, koji ove godine neæe oprostiti razoèarenje, nalik onom prošlogodišnjem. Memphis je prošle sezone izgubio dva kljuèna igraèa u sistemu Johna Caliparija, Derricka Rosea (1. pick NBA drafta) i Chrisa Douglasa-Robertsa (40. pick NBA drafta). Njihov nedostatak trebali bi kompenzirati upravo Tyreke Evans i iskusni Antonio Anderson, pred kojim je posljednja sveuèilišna sezona.

Svojom visinom i raznovrsnošæu u igri Evans æe u Caliparijevom sistemu moæi igrati na obadvije vanjske pozicije, a junior Tigersa, Willie Kemp, istièe da bi se Tyreke sasvim dobro snašao i na poziciji niskog krila. Obrana mu nije problem, štoviše, od Tyrekea se oèekuje da kontrolira i defenzivni skok što je do sada jako dobro èinio u srednjoškolskoj konkurenciji. Na svom prvom timskom treningu Evans je pred 14.000 ljudi u FedEx Forumu demonstrirao par fantastiènih zakucavanja, tako da uzbuðenja na Memphisovim utakmicama vjerojatno neæe nedostajati.

Tigersi veæ treæu sezonu zaredom slove za najveæeg favorita za osvajanje USA Konferencije, ali ambicije ove momèadi se tu ne zaustavljaju. Evans istièe da je trofej ovosezonski imperativ i da æe pokušati što više doprinijeti momèadi u borbi za toliko oèekivani naslov.

Latest Posts

NE PROPUSTITE