Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Završena prva runda, danas kreće “ludnica”

Sinoć su odigrane druge dvije utakmice prve runde završnog NCAA turnira pod nazivom March Madness. Tim je dvobojima sve spremno za početak “ludila” jer se čak 16 dvoboja igra danas i sutra.

James Madison (16) – LIU Brooklyn (16) 68:55
(Davis 20p, Cooke 15p; Olaseware 20p,10sk, Garner 16p)

U dvoboju koji je odredio 16. seed regije Istok, sveučilišna momčad James Madison uspjela je rezultatom 68:55 svladali LIU Brooklyn. Sjajno su utakmicu otvorili igrači James Madisona te su nakon 9 minuta igre imali prednost od 20:8. U tom je razdoblju sjajan bio A.J. Davis koji je ubacio 8 poena za to vrijeme. Odmah je uslijedio time-out protivničke ekipe koji nije urodio plodom.

Dukesi su bez problema napravili prednost od 30:18, ali u posljednje 4 minute igrači Brooklyna se bude i rade seriju 13-2 kojom dolaze na samo jedan poen zaostatka, koliko je bilo na poluvremenu utakmice. Tu seriju mogu zahvaliti ponajviše Jasonu Brickmanu koji je ubacio dvije trice, a isto je uspio i Troy Joseph na asistenciju upravo Brickmana.

U drugom poluvremenu su igrači Brooklyna čak uspjeli povesti nakon pogođena dva slobodna bacanja E.J. Reeda za 40:39. Na njihovu žalost, James Madison ulazi u seriju 9-0 kojom se vraćaju u prednost koju su uspješno održavali do kraja susreta bez većih uzbuđenja. Pobjednike je predvodio Davis s 20 poena, a dobar je bio i Charles Cooke s 15 poena. Kod Brooklyna najbolji je bio Jamal Olaseware s 20 poena i 10 skokova.

Ovom pobjedom sveučilište James Madison izborilo je dvoboj protiv Indiana Hoosiersa u drugoj rundi završnog turnira.

Boise State (13) – La Salle (13) 71:80
(Drmic 28p; Garland 22p, Galloway 21p)

Druga jučerašnja utakmica odredila je 13. seed regije Zapad, a to je sveučilište La Salle. Njihova momčad Explorersi uspjeli su rezultatom 80:71 svladati Boise State Broncose i tako izboriti dvoboj protiv Kansas State Wildcatsa u drugom drugu March Madnessa.

Utakmica je započela u sporom ritmu te je u prve tri minute postignut tek jedan koš iz igre. Malo po malo zagrijali su se igrači La Sallea i došli do prve osjetnije prednosti od 18:11 nakon polaganja Ramona Gallowaya koji je odigrao odličnu utakmicu. Nakon toga Galloway je asistirao D.J. Petersonu za polaganje, a zatim je i sam pogodio tricu za 25:12. Do poluvremena su igrači Boise Statea uspjeli smanjiti zaostatak na prihvatljivih osam poena.

Vrlo dobro su igrači La Sallea odigrali u drugom poluvremenu te su rutinski održavali stečenu prednost iz drugog poluvremena. Nisu protivnicima niti jednom dopustili da im se približe na manje od pet poena zaostatka i mirno su susret priveli kraju.

Galloway je na kraju utakmice zabio 21 poen, a sjajan je s klupe bio Tyrone Garland koji je ubacio 22 poena uz šut iz igre 9/11. Poraženu momčad predvodio je Anthony Drmic s 28 poena, ali izostala je podrška njegovih suigrača.

Latest Posts

NE PROPUSTITE