Sunday, December 10, 2023

ZADNJE OBJAVE

Ne postoji jednostavno ljeto za Wadea

Izgleda da je lagano ljeto ispred Dwyanea Wadea. Ili barem tako kaže Pat Riley, aludirajući na produženje suradnje Heata i njihove najveće zvijezde.

Sjest ćemo i porazgovarati na tu temu“, rekao je Riley, koji ne čini mnogo toga dobrog za svoju stranu pregovora tvrdeći da je prethodna sezona najbolja za Wadea još od perioda prije ‘Velike trojke’.

On želi pobjeđivati, skoro više od bilo čega drugog. Kompenzacija za igrača nije samo plata i uživanje u lagodnom životu koji novac omogući, nego prepoznavanje i poštovanje koje se zaradi na parketu. Svi znamo gdje on pripada, on će biti momak sa South Beacha do kraja života. U ovom gradu je nezamjenjiv već 13 godina i u rekavši sve to, učinit ćemo pravu stvar.“

Wade je flertovao s Los Angeles Lakersima prošle godine, ali to je već davno prošla stvar. Njegov stav se poklapa s Rileyevim.

Ne želim biti dio ljetnog tržišta, uopće“, rekao je samo dva dana nakon ispadanja Heata u sedmoj utakmici protiv Toronto Raptorsa. „Nisam znatiželjan, ni najmanje. Sve što želim jeste završiti detalje novog ugovora i nastaviti bez da budem dio glasina tijekom free agency perioda. Ovdje želim završiti karijeru.“

Za fanove Heata, veliko je olakšanje čuti ove riječi. S druge strane, navijači u Clevelandu ne mogu računati na isto s LeBronom Jamesom. Ista stvar je u Oklahomi, s Kevinom Durantom.

Cavaliersi i Thunder su u jeku borbe koja bi mogla poprimiti šampionski ton za obje ekipe. Ovo su najbolji trenuci u povijesti dviju franšiza, puni nade, i to zbog činjenice da imaju sjajne igrače koje drugi žele (a možda i dobiju). Nevjerojatno je da neko proba ukrasti Wadea iz Miamija ovog ljeta, ili bilo kojeg drugog ljeta zapravo. Dwyane ima 34 godine u svojim nogama, što ne znači da više nije sposoban ubaciti 20 ili više poena, ali recimo Allen Iverson je svoju posljednju sezonu odigrao baš u toj dobi. Kao i Bob Cousy. Jerry West i Clyde Drexler su okončali karijere godinu kasnije.

Igrači Wadeovog kalibra mogu trajati duže, ali sigurno neće postajati jači kako vrijeme odmiče. Sve češće u konverzacijama, s vremena na vrijeme naiđe tema njegove zaostavštine u ligi. Možda čak i u njegovoj glavi. Tri naslova. Najkorisniji igrač NBA finala. Liderstvo vrijedno Hall of Famea, te nevjerojatne mogućnosti za završavanje utakmica na bilo koji način – sječenjem obrane kirurškom preciznošću, clutch šutem s polu/distance ili akrobatskim zakucavanjima – odaberite sami.

Lista je duga, ali jednog dana će sve biti prošlost, pa Riley obećava ono što može ispuniti. To je prijateljski razgovor s Dwyaneom, vjerojatno uz čašicu skupog brandyja (svi znamo Patov stil), s velikim respektom i debelim ugovorom za igrača bez kojeg franšiza nikada ne bi bila ovo što je danas. Što bi se još moglo naći za tim stolom?  Kopkanje.

Uzmi malo manje novca nego što bi želio, u još jednom jednogodišnjem ugovoru. Daj nam priliku da razgovaramo s Durantom, ne samo o idućoj sezoni. Pruži šansu svim mogućnostima. Više je to od novca za momka poput tebe Dwyane. Stvar je u respektu, tvojoj ulozi u košarci, što donosi povratak u finale. Ako ne sada, onda uskoro.

Mislim da smo blizu parafiranju dogovora, zaista“, rekao je Riley na zaključivanju sezone. „Napravili smo korak naprijed. Ovo je jedna od najboljih svlačionica koje sam vidio. Momci zaista poštuju jedni druge. Jako sam optimističan, zašto ne bih bio? Plus, imamo fleksibilnosti ove i iduće godine, to je ono ka čemu trenutno gledam.“

Ova i iduća godina. To je odmah iza ugla, tamo gdje snovi uvijek idu, gdje su išli i onda kada su se Wade i Heat vraćali sa šampionske parade. Baš iz tog razloga, ljeto nikada neće biti jednostavno za njega. Bit će sretan zbog novog ugovora s Heatom, bit će tužan jer je pred njim jedna godina manje. Željet će da je Chris Bosh još uvijek Chris Bosh, a da je on Flash.

Nikada ne možeš imati sve, ali možeš imati svoje mjesto. Njegovo je pored Pat Rileya, čovjeka koji barata s milijunima Mickyja Arisona, ali i vidi da Wade s vremena na vrijeme mora biti šef.

Latest Posts

NE PROPUSTITE