Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nebraska iznenadila Missouri, Hrvati u lovu za March Madness

U NCAA ligi su veæ krenuli konferencijski susreti, više o njima možete proèitati u mojoj novoj kolumni, a mi æemo vas obavijestiti o samo najbitnijim susretima koji su odigrani jutros po našem vremenu.

Najbolje konferencije su tak danas krenule s konferencijskim turnirom, meðu njima je i Georgetown (Big East), koji su u èetvrtfinalu bez veæih poteškoæa svladali South Floridu.

Šekelja danas protiv Texasa, Tonèiniæ u polufinalu, èekamo TCU i Northwestern

Na konferencijskim turnirima i Hrvati imaju svoje adute. Baylor (Dragan Šekelja – na slici) i Purdue (Sandi Maricus) su veæ sigurni sudionici March Madnessa, dok se TCU (Zvonko Buljan i Marin Bavèeviæ), Northwestern (Ivan Peljušiæ) i Texas A&M-CC (Filip Tonèiniæ) mogu putem konferencijskih turnira probiti na najpopularnije natjecanje u košarci, March Madness.

U razigravanju za ulazak na konferencijski turnir konferencije Big 12 izborili su se i igraèi Texasa koji su pobijedili sveuèilište Iowe State. Ta utakmica je bila za nas zanimljiva jer æe se Texas danas u èetvrtfinalu odmjeriti s Baylorom Dragana Šekelje.

Filip Tonèiniæ je danas u pobjedi njegovog Texas A&M-CC-a protiv TX-San Antonia upisao 2 poena, 3 skoka, 2 blokade i ukradenu loptu za 12 minuta provedenih na parketu. S time su se plasirali u polufinale konferencije Southland. Ukoliko bi dobili sljedeæe dvije utakmice, Filip bi bio još jedan naš predstavnik na MM.

U konferenciji Big Ten, Northwestern æe tražiti èudo. Kao 7-plasirana ekipa u najpoznatijoj konferenciji u NCAA, moraju prvo u razigravanju pobijediti Indianu. Ukoliko bude sve prema oèekivanju, Northwestern æe se tako odmjeriti s Purdueom gdje je i naš Sandi Marcius.

Purdue je jedan od favorita za osvajanje naslova i bilo bi nemoguæe tražiti pobjedu u tom susretu, no s obzirom da je Purdue veæ dio March Madnessa zahvaljujuæi dobrim igrama tijekom cijele sezone, nije nepotrebno i odbaciti moguænost da bi Northwestern mogao to iskoristiti i probiti se na March Madness. Moguænosti su male, no ukoliko pogledamo da su tijekom sezone pobijedili veæ jedan Robert Morris koji je danas potvrdio odlazak na March Madness zahvaljujuæi osvojenom konferencijskom turniru, mogli bismo se, ako ne i putem wild carda, nadati još jednom Hrvatu na MM.

Zvonko Buljan, (po)najbolji igraè sveuèilišta TCU (7-plasirana ekipa konferencije Moutain West) æe se danas suèeliti protiv BYU-a. Birghman Young je u tom susretu apsolutni favorit, no nada umire posljednja. Nadamo se da æe se dalmatinski dvojac (uz Buljana tu je i Marin Bavèeviæ) uspjeti plasirati barem u polufinale.

Nebraska napravila èudo!

Najveæe iznenaðenje dana, a vjerojatno i ove sezone su napravili košarkaši Nebraske koji su u razigravanju za ulazak na konferencijski turnir iznenadili Missouri. Ukoliko još niste proèitali gore spomenuti link, spomenimo da prije poèetka konferencijskog turnira osam najlošijih ekipa (znaèi od 5. do 12. mjesta) razigravaju za ulazak na turnir. I tako je Nebraska kao 12-plasirana ekipa sa samo 2 pobjede u konferenciji iznenadila Missouri koji je spletom okolnosti izgubio èetvrto mjesto, mjesto koje bi ih sigurno postavilo kao nositelja u prvom krugu konferencijskog turnira. Više o utakmici možete pronaæi ovdje.

Za kraj dodajmo samo najbitnije susrete odnosno tko su novi prvaci konferencijskih turnira i ujedno sudionici March Madnessa

Robert Morris je u konferenciji NEC u finalu pobijedio 52:50 protiv Quinnipiaca i tako si osigrao jedno mjesto na dolazeæem glavnom natjecanju u NCAA.

Dodajmo još samo da su u razigravanju za ulazak na konferencijski turnir Big 12 konferencije košarkaši Oklahome State nadvisili kolege iz Oklahome.

Škole koje su veæ osvojile konferencijske turnire

St. Mary’s – West Coast
North Texas – Sun Belt
Oakland – Summit
Murray State – Ohio Valley
Rovert Morris – Northeast
Northern Iowa – Missouri Valley
Siena – MAAC
Cornell – Ivy League
Butler – Horizon
Old Dominion – Colonial
Winthrop – Big South
Montana – Big Sky
E. Tennessee State – Atlantic Sun

Sve konferencijske turnire možete pronaæi ovdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE