Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Neæe biti ugodno zvati se “slobodni igraè” ovoga ljeta

Nema mnogo ekipa koje æe imati prostora ispod salary cup-a ovog ljeta. Memphis je jedna od ekipa koje su si ostavile podosta prostora, ali tko želi tamo? Ekonomska situacija je sve gora. Da li bi se ovako opisalo situacija sa slobodnim igraèima prošlog ili ovog ljeta?

Mnoge ekipe slažu dolare sa strane za strašnu generaciju koja 2010. postaje slobodna, mnoge ekipe moraju spuštati cijene ulaznica, sezonskih pretplatnika je sve manje, korporacije ulažu sve manje novaca tako da nitko ne želi preko salary cap-a da ne bi, ne daj bože, morao plaæati luxury tax. U takvoj situaciji æe se ovoga ljeta naæi slobodni igraèi.

Jedan od rijetkih koji bi ovog ljeta, pošto æe moæi birati da li prihvaæa 12.7 milijuna ili ne od strane Utah, mogao profitira kao slobodni igraè je Carlos Boozer. Ukoliko odbije odraditi još tu jednu godinu, tu bi trebalo malo ponoviti gradivo i sjetiti se kako je riješio Clevelanda prije nekoliko godina, iz Detroita su veæ najavili kako neæe puno razmišljati. Trade koji je doveo Iversona i Rasheedov ugovor koji takoðer istièe ovoga ljeta, dati æe im dovoljno prostora ispod salary cap-a.

Koliko može Iverson tražiti-dobiti?
S obzirom na godine i na ne baš pozitivni utjecaj koji ima na ekipu u koju dolazi, MLE (mid-level exception) bi lako mogao biti njegov maksimum. MLE ove sezone je 5.5 milijuna dolara. Da li slièna sudbina èeka i Mariona

?

Rasheed Wallace æe se teško vratiti u Detroit. On i ostali 30+ igraèi, Jason Kidd i Mike Bibby, mogu oèekivati poveæi minus u odnosu na prethodne godine. U svakom sluèaju, prednost nad njima æe imati mlade snage: Paul Millsap, Charlie Villanueva, Ramon Sessions i David Lee. Kad bolje razmislim,  Utah bi mogla imati dosta glavobolje ovo ljeto. I Mehmet Okur može odbiti ugovor od 9 milijuna i potražiti sreæu kao slobodni igraè.

Tko ostaje? Dvojica koji bi mogli dobro naplatiti svoje usluge, Lamar Odom i Andre Miller te jedan kojem bi moglo biti žao što to nije napravio sezonu-dvije ranije. Naime, Ben Gordon je lani odbio 50 milijuna od strane Chicaga. Može li dobiti približno sliène uvijete ove godine? Sumnjam.

Latest Posts

NE PROPUSTITE