Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Neil Olshey: Portland će loviti slobodne igrače i draft pick

Neil Olshey je obećao zanimljivo ljeto u Portland Trail Blazersima koje uključuje pokušavanje dobivanja picka na draftu te pregovore sa slobodnim igračima. Iako nemaju svoj pick na ovom draftu Olshey i društvo se ipak pripremaju te skautiraju igrače koji su odlučili izaći na isti.

Portland je svoj izbor prve runde ove godine poslao 2015. u Denver kao dio tradea za Arrona Afflaloa dok je izbor druge runde u rukama Clevelanda kao dio razmijene za Allena Crabbea koja se dogodila 2013. Dakle trenutno Portland nema izbora na draftu ali moguća je scenarij u kojem vlasnik Paul Allen kupuje izbore od drugih ekipa kao što se to dogodilo 2006. i 2007. godine. Olshey naglašava kako Blazersi posjeduju i Clevelandov pick prve runde 2018. godine te kako bi on mogao biti iskorišten kao dio trade u ovogodišnjem draftu isto kao i izbori druge runde.

„ Allen uvijek traži neki mladi talent ili potencijal. Također, naš trener je odličan u razvijanju mladih igrača i njihovom pretvaranju u kompletne NBA igrače.“ rekao je Olshey.

Neil je naglasio i da će Blazersi biti jako agresivni u predstojećem free agencyu te da će svim silama pokušati dovesti neku „krupnu ribu“ s obzirom na to da imaju preko 20 milijuna dolara na capu. Nije spomenuo nikoga određenog ali nagađa se da bi to trebali biti Dwight Howard, Hassan Whiteside, DeMar DeRozan, Al Horford ili Luol Deng. Treba uzeti u obzir da Portland i nije baš najprivlačnija destinacija ali vidjet ćemo koliko će to igrati ulogu.

Što se tiče Portlandovih slobodnih igraća oni su sljedeći: Meyers Leonard, Gerald Henderson, Allen Crabbe, Maurice Harkless, Brian Roberts i Chris Kaman. Leonard, Crabbe i Harkless su slobodni zaštićeni igrači te će Portland imati priliku izjednačiti svaku ponudu za njih dok će Kaman morati razmisliti o nastavku karijere.

Olshey je izašao s činjenicom da Blazersi u ovom prijelaznom roku žele dovesti obrambenog centra, startno visoko krilo i beka koji je dobar šuter i branič. Naglasio je da žele spojiti mlade igrače te igrače s malo više iskustva.

„ Ako smo u stanju dovesti veterana, već dokazanog igrača, uvijek ćemo naći sredstava za to,“ rekao je.

Ali u Portlandu je to lakše reći nego učiniti. Zadnjih nekoliko godina su pokušali dovesti igrače kao što su Andre Miller i Brian Grant ali su se oni odlučili za druge klubove vjerojatno zbog veće mogućnosti da osvoje prsten.

„ To je apsolutno prepreka. Jednostavno probijete led i prvi pošaljete ponudu, i onda vas odbiju zato što i niste neka povijesno najprivlačnija franšiza.“

Olshey u Portland došao 2012. iz Clippersa. 2013. je imao propali pokušaj dovođenja Roya Hibberta iz Indiane a prošlo ljeto je pokušao dovesti Grega Monroe s pričom od takozvanim Twin Towersima koje će činiti on i LaMarcus Aldridge. Kao što znate Greg se tada odlučio za Milwaukee.

Nada se da će ovogodišnje polufinale zapada protiv Golden Statea te općenito predstave u sezone promaknuti Portland u jednu i više nego ozbiljnu franšizu.

„ Mislim da smo postali poželjnija destinacija nego u prošlosti ponajviše zbog McColluma i Damea( Lillard). Bili smo u najboljih osam i naše utakmice su bile na nacionalnoj televiziji, nadam se da sve to utječe na dolazak igrača. Naravno ima još puno toga za dovršiti. Stalno gledamo kako ćemo se ojačati i  nastaviti poboljšavati roster.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE