Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Neizvjesna sudbina Haywarda u Jazzu

Prije nekoliko godina Utah Jazz su bili najmlađa NBA ekipa. Sada su spremni naplatiti trud i rad uložen u tihi rebuilding zadnjih nekoliko godina. Franšiza koja je devedesetih redovito bila u vrhu lige, polako se stabilizira i postaje sve opasnija. Zasad samo na papiru.

Rudy Gobert i Derrick Favors pod košem, te vanjska linija Gordon Hayward, Rodney Hood, Dante Exum, Alec Burks, Trey Lyles mogu i moraju napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu, a pojačani s Joe Johnsonom, Georgeom Hillom i Borisom Diawom mogli bi biti novi bitan faktor na zapadu. Eksplozija se svakako očekuje od Goberta i Favorsa, dok Lyles i Exum ulaze u sezonu s velikim očekivanjima na leđima, Lyles je imao odličnu rolu u ljetnoj ligi dok se Exum vraća nakon propuštene sezone zbog teže ozljede koljena.

Ipak, idilu u Utahu moglo bi pokvariti navodno nezadovoljstvo njihovog najboljeg igrača – Gordona Haywarda.

“Na dan drafta navodno se pojavila informacija da je Hayward nezadovoljan u Utahu i da će tražiti zamjenu. U klubu su demantirali nezadovoljstvo Haywarda te odbili bilo kakvu povezanost s navodnom mogućnošću trejda svojeg najboljeg igrača”, prenose mediji bliski klubu.

Utah može negirati nezadovoljstvo Haywarda ali činjenica da je sam igrač 2014. godine kao nezaštićeni free agent izabrao Charlotte Hornetse, a Jazz ga je zadržao izjednačivši ponudu, dovoljno govori o ambiciji Haywarda. Hayward će iduće ljeto, kao i 2014. godine biti nezaštićeni free agent te ako odluči otići, ambicije Utaha mogle doživjeti veliki korak nazad.

Uprava kluba će morati dobro razmisliti ima li smisla držati nezadovoljnog igrača te ga pokušati unovčiti dok imaju priliku za to, a možda i jedan dobar ulaz u sezonu natjera Haywarda da promjeni mišljenje i gurne Jazz nazad u vrh.

Latest Posts

NE PROPUSTITE