Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Neki igraèi ne moraju brinuti za lockout

Zadnjih se mjesec dana uveliko govori o lockoutu u NBA, u kojem pate i igraèi i vlasnici. No, postoje igraèi koji imaju tu sreæu da svoju plaæu primaju i za ovu sezonu, makar je oni ne igrali. Meðu te igraèe spadaju Zach Randolph (Grizzlies), Caron Butler (Mavericks), Ben Gordon (Pistons) i Al-Farouq Aminu (Clippers).

Naime, radi se o tome da su ova èetiri igraèa klijenti agenta Raymonda Brothersa koji je dogovorio proširenje prošlogodišnje plaæe za sljedeæa 24 mjeseca u sluèaju lockouta. Brothers je za medije dao zanimljivu izjavu: “Oni financijski neæe znati da su u lockoutu. I bez obzira što je došlo do lockouta, momci æe moæi plaæati svoje raèune i živjeti onako kako su živjeli i prije lockouta.”

Njegovi æe štiæenici dobivati novac veæ poèetkom 2012., pa æe, naprimjer,  Aminu plaæu primiti u veljaèi, a Randolph u svibnju. Mnoge agencije u sklopu NBA lige su veæ prije dvije godine poèele upozoravati na moguænost štrajka u NBA ligi, pa su se davali savjeti agentima da svojim igraèima osiguraju plaæu za sezonu koju neæe igrati. Oèigledno je samo jedan èovjek ozbiljno shvatio njihove istupe u javnost, a to je bio Raymond Brothers. No, osim njega postoje i agenti koji su svojim igraèima unajmili osobnog pomagaèa za financije, kao što je Bill Duffy, èiji su štiæenici jedni od najboljih razigravaèa u ligi, Rajon Rondo (Celtics), Steve Nash (Suns), Brandon Jennings (Bucks), a tu je još i Tayshaun Prince (Pistons).

Sve u svemu, ova sezona æe ozbiljno udariti po džepu NBA igraèe, pa se uvijek treba sjetiti izjave Patricka Ewinga: “Mi mnogo zaraðujemo, ali mnogo i trošimo.” U lockoutu iz 1998. godine Kenny Anderson, tada zvijezda Celticsa, je bio prisiljen prodati svojih osam automobila da se spasi od bankrota.

Latest Posts

NE PROPUSTITE