Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nema razloga za brigu oko Curryja

Nakon vala panike nakon povrede zgloba prošlogodišnjeg MVP-a, Stephena Curryja, oglasili su se i Golden State Warriorsi s vijestima da nema razloga za brigu:

Bek Golden Statea, Stephen Curry, koji je povrijedio desni zglob tijekom subotnje utakmice Warriorsa protiv Houston Rocketsa i koji je propustio drugu utakmicu ove serije je išao na MRI pregled ovog popodneva u Bay Areni. MRI pregled nije pokazao ništa zbog čega bismo imali razloga za brigu i očekujemo da će Curry nastaviti s procesom oporavka kako bi bio spreman za treću utakmicu u seriji u četvrtak u Houstonu.“

U tom oglasu za javnost nema nikakvih indikacija o kojoj se povredi radi kod Curryja. „Povreda zgloba“ i nije baš neki medicinski termin iako ga Warriorsi koriste kao da jeste. Manjak specifičnosti je ono što nas brine, uključujući i objašnjenje povrede Stevea Kerra nakon druge pobjede u seriji protiv Houstona, gdje je spominjao Curryjevo stopalo, dok je pravi izraz uganuće zgloba. Kada su ga upitali da li se radi o čitavom stopalu ili samo zglobu, on je odgovorio sa:

Ne znam. Iskreno. Moguće da je oboje. Mislim, nisam siguran da znam koja je razlika. U donjem dijelu njegove noge je, možda je to zglob, stvarno ne znam.“

Moguće da je to način da Kerr kaže da je zglob samo dio noge i stopala u isto vrijeme, ili implicira da postoji bol u čitavoj nozi, a ne samo u zglobu.

To nije jedina čudna stvar što se tiče ovoga – ni Warriorsi ni Curry ovo ne opisuju kao uganuće zgloba. Da to čine, ne bi bilo nikakvih briga. Očito, ne radi se o velikoj povredi, budući da se zagrijavao u ponedjeljak, ali je ipak pošteđen igre. No, manjak prave dijagnoze, pored „povrede zgloba“, što ustvari i nije pravi medicinski izraz, jeste ono što navijače Golden Statea definitivno čini nervoznim.

Ako Curry zaigra u trećoj utakmici protiv Houstona, onda i nije bitno, zaboravite na ovaj članak. No, ako ne zaigra, onda se definitivno moramo zapitati otkud manjak informacija o povredi najboljeg košarkaša današnjice. Ipak, za sada, dok je na MRI snimku sve uredno, njegovi fanovi i navijači mogu odahnuti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE