Wednesday, December 6, 2023

ZADNJE OBJAVE

“Nema šanse da se Yao vrati”

Još uvijek nije službeno poznato umirovljuje li se 30-godišnji 229 centimetara visoki kineski košarkaš Yao Ming ili ne. Neæe niti biti sve do 20. srpnja.

Za taj je datum Kinez najavio konferenciju za novinare u Šangaju na kojoj æe objaviti planove o vlastitoj buduænosti. Potvrde o povlaèenju iz košarke zasad nema niti od njegova menadžera, kao niti iz njegova NBA kluba Houston Rocketsa. Zasad su samo reagirali iz NBA organizacije priopæivši da nekoæ fantastièni centar nije predao nikakve dokumente koji bi naslutili prekid karijere.

Vijest o povlaèenju objavio je prošlog tjedna Yahoo! Sports nakon što Kinezov oporavak od nove operacije stresfrakture lijevog gležnja nije dao željenih rezultata. Yao je u posljednjim dvjema sezona odigrao svega pet utakmica. Posljednju je operaciju obavio u sijeènju ove godine, a ugovor koji je imao s teksaškim klubom istekao je s krajem protekle sezone.

“Nema šanse da se vrati. Njegovo tijelo to ne može izdržati. Poène li opet igrati, riskirat æe novu tešku ozljedu. Ne želi iznova prolaziti kroz novu operaciju. Nažalost, gotov je”, izjavio je za AP neimenovani izvor blizak košarkašu koji je biran kao prvi pick drafta 2002. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE