Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nemanja Bjelica potpisao za Sacramento Kingse

Nemanja Bjelica je službeno novi igrač Sacramento Kingsa. Srpski krilni igrač je potpisao za Sacramento nakon ljetne sage, tijekom koje je postigao verbalni dogovor sa Philadelphijom, a potom i glasinama da se vraća u Europu.

Bjelica će se u Sacramentu pridružiti bivšem suigraču iz Fenerbahčea i srpske reprezentacije Bogdanu Bogdanoviću.

Bjelica je svoj profesionalni debi imao sezone 2007./2008. u austrijskom klubu Arkadia Lions, nakon čega se vratio u Srbiju, u Crvenu zvezdu, gdje se izborio za mjesto u početnoj petorci. Nakon sezone 2009./2010. je izabran na NBA draftu od strane Washington Wizardsa, koji su prava na njega proslijedili Minnesota Timberwolvesima.

Bjelica je nakon toga još pet sezona ostao u Europi, tri godine je igrao za španjolskog prvoligaša Baskoniju (2010. do 2013.) i dvije sezone u turskom Fenerbahčeu (2013. do 2015.), gdje je bio jedan od ključnih igrača, te je bio jedan od najzaslužnijih da je turski velikan prvi put u povijesti izborio plasman na Final Four (2014./2015.). Odličnim igrama u toj sezoni je zaslužio mjesto u najboljoj petorci Eurolige (All-EuroLeague First Team), osvojio je nagradu za MVPja Eurolige, a proglašen je i srpskim igračem godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE