Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nene i Jordan ostaju u svojim ekipama

Jedan od najtraženijih slobodnih igraèa ovog prijelaznog roka, Nene Hilario odluèio je ostati u “starom jatu” produživši ugovor s Denver Nuggetsima. Još su neke ekipe Zapadne konferencije produžile ugovore sa svojim igraèima.

Iako je imao ponude nekoliko klubova, od kojih se najviše isticala ona od New Jersey Netsa, Nene je ipak odluèio ostati u Denveru. Za to æe biti i dobro plaæen, tijekom sljedeæih 5 godina primit æe oko 65 milijuna dolara, što bi se moglo i poveæati za koji milijun, ovisno o isplati bonusa.

Denver mu je veæ i ranije nudio produženje ugovora, prošle sezone na stol su stavili ugovor od 4 godine vrijedan 50 milijuna, što je on odbio. Ugovor koji je sada prihvatio nešto je veæi, no nije velika razlika. Od Denvera se sada oèekuje produženje ugovora i sa svojim zaštiæenim slobodnim igraèem, Arronom Afflalom.

Prošle je sezone Nene odigrao 75 utakmica u regularnom dijelu sezone te prosjeèno postizao 14,5 poena i 7,6 skokova, a gotovo jednake uèinke ostvarivao je i u doigravanju.

Još je nekoliko igraèa u posljednjim danima produžilo ugovore sa svojim ekipama.

Prije svega istièe se DeAndre Jordan, koji je prvo dobio ponudu Golden State Warriorsa koju je prihvatio, ali buduæi da je bio zaštiæeni slobodni igraè, Los Angeles Clippersi imali su moguænost izjednaèiti tu ponudu i tako zadržati igraèa, što su i iskoristili.

Jordan æe tako u sljedeæe 4 godine zaraditi 42,7 milijuna dolara, što je veliko unaprjeðenje u odnosu na njegov prošli ugovor kada je primao oko milijun dolara godišnje. Ovime æe on postati drugi najplaæeniji igraè Clippersa, odmah iza Chrisa Kamana za kojega se èesto spominje da bi mogao napustiti ekipu, posebno sada kada je oèito da èelnici Clippersa raèunaju na Jordana kao prvog centra ekipe.

U dresu Clippersa prošle je sezone igrao 80 utakmica te prosjeèno postizao 7,1 poen i 7,2 skoka za 25,6 minuta po utakmici.

Greg Oden još æe jednu godinu ostati u Portlandu. Hoæe li igrati, to je drugo pitanje. Èelnici ekipe se nadaju da æe moæi zaigrati, no još uvijek se oporavlja od operacije lijevog koljena. Na posljednjem pregledu ustanovljeno je da oporavak ne teèe oèekivanim tempom i da æe biti potrebno nešto duže vremena da doðe u moguænost ponovno zaigrati.

Oklahoma je potpisala novi dvogodišnji ugovor sa Daequanom Cookom, opasnim šuterom iza linije za tri poena. On æe do kraja isteka ugovora primiti 6,5 milijuna dolara. Prošle je sezone šutirao za tri poena sjajnih 42,2%, što je nagnalo èelnike Thundera na ovo produženje.

Brian Cardinal još æe jednu godini biti èlan Dallas Mavericksa te æe inkasirati 1,3 milijuna dolara za svoje usluge. Prošle je sezone stigao u Dallas za kojeg je igrao 11 minuta u prosjeku i postizao 2,6 poena po utakmici.

Za kraj možemo spomenuti i igraèe koji su produžili sa svojim ekipama, o èemu smo veæ ranije pisali. To su Marc Gasol (Memphis) , Marcus Thornton (Sacramento) i Grant Hill (Phoenix).

Latest Posts

NE PROPUSTITE