Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Neneu naslov važniji od novca

29-godišnji brazilski centar Nene ovo se ljeto dobro zabavlja. Lokalni novinari iz Denvera su ga našli kako igra nogomet sa svojim Brazilcima. To je bilo i za oèekivati jer je u Brazilu nogomet sport broj jedan. No, novinari su isto došli kako bi ga upitali par pitanja o njegovoj odluci da postane slobodan igraè ovo ljeto.

“Znam da je malo neobièno kada ja doðem igrati nogomet sa ljudima koji su i 20 cm niži od mene, ali za mene je to normalno. Kao djeèak sam puno igrao nogomet i sigurno je svaki Brazilac došao u doticaj sa loptom. Bez obzira na to što sam se orijentirao ka košarci, nogomet æe mi i dalje ostati u srcu”, prokomentirao je Nene svoj hobi.

Upitan o svojoj neizvjesnoj buduænosti, Nene je odgovorio:  “Nakon devet godina u NBA ligi odluèio sam preispitati svoje opcije. Nalazim se u najboljim košarkaškim godinama i želim ih maksimalno iskoristiti. Nisam raskinuo ugovor s Nuggetsima zbog plaæe. Novac mi u ovom trenutku ne znaèi mnogo i samo želim igrati u klubu koji æe mi dati priliku da pokažem ono što znam. Ali ono što mi je najbitnije je da osvojim naslov. Svaki ga igraè sanja i želi, pa ni ja nisam iznimka. Ponavljam da mi novac ne treba, samo želim igrati vrhunsku košarku.”

Naime, kada poène NBA, Nene æe biti free agent jer je raskinuo ugovor sa Denver Nuggetsima vrijedan 11,6 milijuna dolara. Tijekom svoje je karijere imao prosjek od 12,3 koševa i 7 skokova i cilj mu je, kako kaže, igrati za ekipu koja æe se boriti za naslove. Nene je uz Tysona Chandlera, zasigurno najzanimljiviji slobodni igraè ovog ljeta. Dok se smatra da æe Tyson nastaviti uspješnu suradnju s Mavericksima, vrlo je vjerojatno da æe Nene napustiti Colorado i otiæi u nove izazove.

Za kraj su ga pitali hoæe li prihvatiti ikakvu unosnu ponudu izvan Amerike, a on je na to odgovorio: “Sada sam dobio dijete pa ne želim iæi nigdje. Nisam zainteresiran za igranje preko bare, želim ovdje odraðivati individualne treninge i još raditi na sebi.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE