Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Neoèekivani porazi Bostona i Lakersa

Èak je dvanaest utakmica odigrano u petak naveèer u NBA ligi, a u mnogima od njih su na kušnji bili favoriti. Neki su poraženi, a neki su se provukli do pobjede u pravom smislu rijeèi.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (40)
  • Asistencije: Raymond Felton (13)
  • Skokovi: Marcin Gortat (17)
  • Ukradene lopte: Paul Millsap (6)
  • Blokade: Andrew Bogut (4)

Los Angeles Lakersi nisu uspjeli izbjeæi poraz, makar su na svom parketu doèekali pretposljednji sastav Zapadne konferencije – Sacramento. Klub iz glavnog kalifornijskog grada je slavio 100-95 i tako upisao tek èetvrtu gostujuæu pobjedu u 20. ogledu. Inaèe, prije ovog ogleda su Lakersi imali niz od osam pobjeda protiv ovog suparnika. No, niti ta tradicija, kao niti 38 poena Kobea Bryanta nisu pomogli Lakersima. Na drugoj su strani Sacramento do uspjeha vodili DeMarcus Cousins sa 27 poena i 10 skokova, te Omri Casspi sa 20 poena.

Rezultatski gledano Boston je još teže stradao kod Phoenixa koji je pobijedio 88-71. Posve nervozno je Boston odigrao taj ogled, pa su tako iskljuèenje zaradili trener Bostona Doc Rivers i ponajbolji igraè Kevin Garnett. Imali su igraèi Bostona šut iz igre od samo 34 posto, a unatoè tome što su meðu boljim šuterskim momèadima lige ubacili su samo dvije trice od 18 pokušaja. U obrani im je najveæi misterij bio Marcin Gortat koji je postigao 19 poena uz 17 skokova.

Washington je jedina momèad koja još uvijek nije slavila na gostovanju. U petak su upisali 22. poraz, ali su u petak bili opako blizu. Dva produžetka su igrali kod favoriziranog Oklahoma Cityja, da bi na kraju ipak izgubili 124-117. Najbolji igraè domaæina Kevin Durant je završio utakmicu sa 40 poena, a èak je deset postigao u drugom produžetku. Treæi triple-double uèinak u sezoni je ostvario Russell Westbrook u dresu Oklahome. Ovom prilikom je ubacio 35 poena uz po 13 asistencija i skokova.

U negativnom ritmu su i dalje košarkaši Clevelanda koji su u petak upisali 19. poraz u nizu. Pobijedio ih je Denver na njihovom parketu 117-103, pa je tako Cleveland sve bliže neslavnom rekordu lige koji kaže da su rekordna 23 poraza u nizu imali Vancouver (1995/96) i Denver (1997/98).

Miami se provukao kao domaæin protiv Detroita. Pobijedio je 88-87, a kljuèna slobodna bacanja je pogodio pet sekundi prije kraja Eddie House. Sa 39 poena, osam skokova i devet asistencija je sjajan kod Miamija bio LeBron James, a zbog ozljeda su ovaj put ogled propustile druge dvije zvijezde kluba, Wade i Bosh.

Unatoè èak 40 poena i 15 skokova Dwighta Howarda njegov Orlando je pao kod Chicaga (99-90).

Latest Posts

NE PROPUSTITE