Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Neporaženi domaćini Jazzeri dočekuju Clipperse

Šest NBA utakmica bit će večeras odigrano u Sjedinjenim Američkim Državama. Nema velikih derbija, ali zanimljivo bi trebalo biti u dvoboju Utah Jazza, do sada neporaženih domaćina, i Los Angeles Clippersa.

Charlotte Bobcats (7-8) – Portland Trail Blazers (7-10)  01.00

Bobcatsi su upisali tri vezana poraza pred ovaj duel i još uvijek se oporavljaju od teškog poraza od Oklahome. Zadnji od ta tri uzastopna poraza upisali su protiv Philadelphije na svom parketu, gdje su ih Sixersi nadigrali sa 104-98. Večeras dočekuju Portland, ekipu koja je savršena za prekid niza poraza. Blazersi su u prošloj utakmici bili bolji od Clevelanda, poslije produžetka sa 118:117. U toj pobjedi najviše su se istakli odlični rookie Damian Lillard s 24 poena i 11 asistencija, LaMarcus Aldridge s 21 poenom i 9 skokova, te Francuz Nicolas Batum s 22 poena i 7 skokova. Portland večeras igra svoju šestu uzastopnu gostujuću utakmicu i sigurno su malo umorni od tih stalnih putovanja te je ovo lijepa prilika za Charlotte da večeras prekine crni niz.

Iako ni jedna ekipa ne briljira u posljednje vrijeme, prednost ćemo dati Bobcatsima zbog domaćeg terena.

Detroit Pistons (3-13) – Cleveland Cavaliers (4-13)  01.30

Detroit je nakon katastrofalnog ulaska u sezonu, u kojem su upisali osam uvodnih poraza, ipak počeo igrati bolje pobjeđivati. U zadnjih deset utakmica su na omjeru od pet pobjeda i poraza. Zadnji meč su igrali, i izgubili, na gostovanju kod Dallasa 92:77. Prvo poluvrijeme su odigrali odlično protiv favoriziranih Mavericksa, te su na odmor otišli s vodstvom 48:42. No u drugom poluvremenu nisu uspjeli zadržati taj visok nivo igre što su Mavericksi odlično iskoristili i dobili drugo poluvrijeme s 50:29, te na kraju slavili s 92:77. U porazu se najviše istakao Brandon Knight, koji je ostvario svoj rekord sezone od 20 poena. Cleveland u dvoboj ulazi poslije tijesnog poraza od Portlanda na svom terenu. Nakon dva odigrana produžetka kao pobjednici su izašli Blazersi rezultatom 118:117, koji su imali i malo više sreće, jer im je pobjedu donio Nicolas Batum tricom iz veoma teške situacije u posljednjoj sekundi. Najbolji u tom porazu je bio sjajni Brazilac Anderson Varejao s 19 poena, 17 skokova i 5 asistencija. Najbolji strijelac Cavsa bio je Alonzo Gee s 22 poena, a treba istaći da su Cavsi i dalje lišeni usluga svog najboljeg igrača Kyrieja Irvinga.

Detroit je blagi favorit zbog domaćeg terena, ali mi ipak malu prednost dajemo Clevelandu i vjerujemo da mogu večeras doći do pobjede.

New Orleans Hornets (4-11) – Milwaukee Bucks (8-7)  02.00

Svoj drugi dvoboj ove sezone večeras igraju Hornetsi i Bucksi. U prvom dvoboju igranom sredinom studenog bolji su bili Bucksi rezultatom 117:113. Najzaslužniji za pobjedu Bucksa bio je njihov bekovski dou EllisJennings, obojica su upisali 22 poena uz 9 asistencija, dok je najbolji u redovima Hornetsa bio Anthony Davis s 28 poena i 11 skokova. To je ujedno bila i posljednja odigrana utakmica Davisa ove sezone. Poslije te utakmice propustio je sedam zadnjih utakmica, u kojima su Hornetsi ostvarili samo jednu pobjedu, uz šest poraza. Zadnju utakmicu su igrali protiv Oklahome te izgubili sa 100:79. U porazu se istaknuo Ryan Anderson, koji je izostankom Erica Gordona i Anthonyja Davisa postao glavni igrač Hornetsa. Utakmicu protiv Oklahome je završio s 21 poenom i 10 skokova. Ni Milwaukee poslije te pobjede protiv Hornetsa nema formu i rezultate za pohvalu. Igrali su šest utakmica u kojima su ostvarili dvije pobjede. U večerašnji dvoboj ulaze odličnom utakmicom i pobjedom protiv Bostona 91:88. Najzaslužniji za tu pobjedu bili su Larry Sanders, koji je ostvario double-double od 18 poena i 16 skokova, a tome je dodao i 5 blokada, te Monta Ellis koji je uz 17 poena upisao i 7 asistencija.

Očekujemo pobjedu Bucksa jer trenutno izgledaju bolje od Hornetsa, a i pobjeda protiv Bostona je sigurno podigla moral u ekipi.

Denver Nuggets (8-9) – Toronto Raptors (4-13)  03.00

Denver Nuggetsi su na mini gostujućoj turneji od tri utakmice upisali tri poraza. Nakon Utah Jazza i Golden Stata Warriorsa porazili su ih i Los Angeles Lakersi rezultatom 122:103. Bila je to jedna vrlo loša partija momčadi iz Colorada i već na odmoru su imali 71 primljeni koš. U nastavku se nije ništa bitnog promijenilo i Lakersi su rutinski završili utakmicu. Zato im kao naručeni u goste dolaze Toronto Raptorsi koje kod kuće uredno pobjeđuju od 2003.godine uz prosječnu razliku od gotovo 20 koševa. Raptorsi su niz od šest poraza prekinuli domaćom pobjedom protiv Phoenix Sunsa 101:97. Najzaslužniji za pobjedu je bio DeMar DeRozan sa svoja 23 koša. Večeras će se susresti dobri prijatelji Danilo Gallinari i Andrea Bargnani. suigrači u reprezentaciji Italije, no dok je domaćin zdrav, Bargnani ima problema s ozljedama i pitanje je na kojoj je razini igre trenutno.

Pobjeda Denver Nuggetsa u jednom dinamičnoj utakmici.

Utah Jazz (9-9) – Los Angeles Clippers (10-6)  03.00

Nakon poraza  124:116 od Houston Rocketsa momčad Utah Jazza se vratila u svoju omiljenu Energy Solutions Arenu u kojoj pružaju vrlo kvalitetne partije. Kod Houstona obrana definitivno nije bila na razini jer su primili čak 124 koša i to će morati popraviti večeras. U porazu je najefikasniji bio Gordon Hayward, a pratio ga je Al Jefferson sa svojih 20 koševa. Marvin Williams i Derrick Favors nisu nastupili u porazu, a upitni su i za večerašnju utakmicu. Los Angeles Clippersi su niz od četiri poraza prekinuli sa dvije domaće pobjede. Nakon što su svladali Minnesota Timberwolvese isto su učinili i sa Sacramento Kingsima.  Bila je to lagana pobjeda 116:81 i svi igrači Clippersa su dobili prigodu zaigrati. Najbolji je bio igrač s klupe Jamaal Crawford sa svojih 17 koševa. Clippersi su odmorni, vratio im se Chauncey Billups i sada se mogu koncentrirati na rušenje niza Jazzera od 12 uzastopnih domaćih pobjeda.

Ukoliko Favors i Williams ne nastupe šanse Jazzera se bitno smanjuju jer su gosti dobro potkovani pod košem. Mala prednost stoga ide gostima z Kalifornije.

Golden State Warriors (10-6) – Orlando Magic (6-10)  04.30

Golden State se trenutno nalazi u jednom lijepom razdoblju za njih i drže petu poziciju na Zapadu. To je još bolja vijest kada se sazna da igraju bez svojeg ponajboljeg igrača Andrewa Boguta i vrijedne radilice Brandona Rusha za kojeg je ova sezona završena. Prošlu utakmicu su Warriorsi kod kuće slavili protiv Indiana Pacersa 103:92. Najzaslužniji za to su bili Klay Thompson s 22 koša i Stephen Curry s 20 koševa i 11 asistencija. Danas im u goste stiže Orlando Magic koji je jučer napravio iznenađenje i slavio u gostima kod Los Angeles Lakersa 113:103 i tako primorao Warriorse da ih još ozbiljnije shvate za večerašnji dvoboj. Momčadi Orlanda je odigrala fantastičnu zadnju četvrtinu (40:26) i tako šokirala Staples Centar. Arron Afflalo s 30 i Glen Davis s 22 koša su bili nezaustavljivi. Ovo im je treća utakmica u četiri dana i momčad je vjerojatno umorna, a i još ih muče neke sitne ozljede Nikole Vučevića i Jameera Nelsona.

Prednost ide na stranu Warriorsa koji konačno postaju momčad koja igra obranu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE