Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Neporaženi Wolvesi i Sunsi u gostima kod Knicksa i Thundera

Šest je novih NBA susreta večeras na rasporedu. Inače je nedjelja dan s nekoliko ranijih utakmica za europske gledatelje, no to večeras neće biti slučaj te će standardno svi susreti početi nakon ponoći po srednjoeuropskom vremenu. Bit će nekoliko zanimljivih dvoboja, Miami traži prekid niza od dva poraza protiv Washingtona, Lakersi će pokušati doći do pobjede protiv Hawksa dok bi najzanimljiviji susret večeri trebao biti između Knicksa i Timberwolvesa.

Detroit Pistons (1-1)  – Boston Celtics (0-2)  00.00

Detroit Pistonsi su već u prve dvije utakmice pokazali da su barem za 50 posto bolja momčad od prošlosezonske, te da će njihovi navijači ove godine vrlo vjerojatno opet gledati playoff utakmice u svome gradu. Prošlu su utakmicu na teškom gostovanju kod Memphis Grizzliesa poraženi tek nakon produžetka, rezultatom 111:108. U momčadi je bilo čak šest dvoznamenkastih igrača, od kojih su sa po 19 koševa najbolji bili Rodney Stuckey i Josh Smith. U sastavu opet nije bilo novopridošlog Brandona Jenningsa, o čijem će se današnjem nastupu odlučiti prije same utakmice. Za Boston Celticse će ova sezona biti vrlo duga. Krenuli su sa dva uvodna poraza, a u ovoj utakmici će vjerojatno doživjeti i treći. U prošloj utakmici kod kuće protiv Milwaukee Bucksa su doživjeli poraz 105:98, iako su tijekom utakmice vodili i s preko 20 koševa razlike. U momčadi koja nema vođu na terenu, jer je Rajon Rondo još uvijek ozlijeđen, istaknuo se Vitor Faverani sa 12 koševa i 18 skokova.

Detroit je favorit u ovoj utakmici i ne sumnjamo da će iskoristiti svoju nadmoć pod košem.

Miami Heat (1-2) – Washington Wizards (0-2)  00.00

Prvaci su u krizi? Dva poraza od kojih je jedan došao nakon opuštanja protiv osjetno slabog protivnika, a drugi protiv jednog od kandidata za naslov, nisu uvjet da se upali crveno svijetlo kod navijača Miami Heata. Brooklyn Netsi  su do pobjede 101:100 došli odličnom trećom četvrtinom, koju su dobili 31:20. U momčadi Miami Heata je sa 26 koševa najbolji bio LeBron James, dok je samozatajni Dwyane Wade zabio 21 koš.  Večeras možemo očekivati povratak Heata na pobjednički kolosijek, jer u goste im dolaze Washington Wizardsi koji u prva dva nastupa nisu oduševili sa svojim predstavama. U prošloj utakmici kod kuće su ih porazili Philadelphia 76ersi rezultatom 109:102. Iako su odmor otišli sa plus 10, u drugom su dijelu neobjašnjivo pali i prepustili pobjedu Sixersima.  John Wall je zabio 26 koševa, no ostatak momčadi je podbacio. U ovoj utakmici nemaju mnogo šansi, no u prošloj sezoni Wizardsi su upravo protiv najboljih odigrali najbolje utakmice.

Aktualni prvaci će doći do pobjede, te tako barem na dan,dva ušutkati dežurne kritičare.

Orlando Magic (1-2) – Brooklyn Nets (1-1) 00.00

Netsi su se nakon poraza od Cleveland Cavaliersa ipak uspjeli konsolidirati i opremiti se dovoljnom količinom kvalitete, ali i samopouzdanja protiv branitelja naslova Miami Heata. Netsi su slavili sa samo jednim poenom razlike, ali im je i takva pobjeda dala vjetar u leđa pred treći ovosezonski okršaj. S druge strane parketa stajat će Orlando Magic, momčad koja je sezonu otvorila sa dva vezana poraza od Pacersa i Timberwolvesa te koja se ipak uspjela izvući uvjerljivim slavljem nad “Pelikanima”. Povijest je ipak na strani Magica, koji imaju znatno više pobjeda nad njihovim protivnicima, no Netsi su slavili u posljednja četiri susreta te imaju momčad za nekoliko razina kvalitetniju od Orlanda. Jedan od ponajboljih igrača rekonstruirane momčadi Netsa u prva dva susreta Paul Pierce potvrdio je da je pobjeda nad Heatom unijela optimizam u redove kluba, dok trener Magica Jacque Vaughn tvrdi: “Jedino ukoliko Netsi imaju postotak šuta ispod 40% imamo se pravo nadati.” Valja napomenuti i da će se nakon suspenzije od dvije utakmice vratiti trener Netsa Jason Kidd, što je dodatan motiv za njegovu momčad.

Očekujemo pobjedu gostiju, a njezinoj vrijednosti možemo samo nagađati. Svede li se realna raspodjela snaga na parket, za očekivati je uvjerljiv trijumf momčadi Jasona Kidda.

Oklahoma City Thunder (1-1) – Phoenix Suns (2-0) 01.00

Igra Thundera svela se na učinak njihovog vođe Kevina Duranta, koji nerijetko zna podleći pritisku koji se postavlja na njega. Kreacija cjelokupne igre pada na njega te bilježi i utakmice gdje ne zna što učiniti s loptom, kako organizirati napad, a povrh toga ni šut mu ne polazi za rukom. Takva se zbila protiv Timberwolvesa, u kojoj je Thunder uvjerljivo poražen. Ali, kada je Durant na visini zadatka onda se može dogoditi svašta. Protiv bilo koga. Sada se još bolje vidi koliko momčadi nedostaje Russell Westbrook, čiji je datum povratka i dalje misterij. S druge pak strane Sunsi igraju dobru košarku. Igrali su tako i tijekom predsezone, ali nije bilo za očekivati da će nastaviti istim ritmom i u regularnom dijelu nove sezone. Nakon pobjeda protiv Blazersa i Jazza ne mogu se nazvati autsajderima i u ovoj utakmici. Konce igre slaže Eric Bledsoe, dok ostatak momčadi lijepo kompletira ono što novi razigravač kluba iz Arizone ne može stići.

U ovoj utakmici se možemo nadati i novom “iznenađenju” te trećoj pobjedi Sunsa. Ali ukoliko Durant bude šuterski raspoložen kao protiv Jazza u tom će slučaju pobjeda vjerojatno otići na domaću stranu.

New York Knicks (1-1) – Minnesota Timberwolves (2-0) 01.30

Knicksi su i dalje pod utjecajem clutch šuta Derricka Rosea, ali će ipak pokušati zaboraviti na sve to u susretu protiv Vukova u Madison Square Gardenu. Za Minnesotu neće nastupiti Ronny Turiaf, ali zato ipak hoće Kevin Love, koji je propustio posljednja dva susreta svoje momčadi protiv Knicksa. Prethodno je protiv Njujorčana bilježio 32 poena po utakmici te bi u ovoj koja slijedi trebao biti ključni faktor svoje momčadi. Veliku ulogu mogao bi odigrati Ricky Rubio, koji je po mnogima za klasu bolji od Feltona i Prigionija. Knicksi će vrlo vjerojatno opet pjevati kako Melo svira te se očekuje nova njegova “blistava” predstava. Knicksi se smatraju favoritima, prvenstveno zbog prednosti domaćeg terena, ali su Wolvesi u naletu te će koristiti sva raspoloživa oružja kako bi stigli do treće pobjede.

Iako Knicksi u ovaj susretu ulaze kao favoriti, nije za isključiti opciju da ipak Timberwolves izađu kao pobjednici.

Los Angeles Lakers (1-2) – Atlanta Hawks (1-1) 03.30

Posljednji susret dana odigrat će Los Angeles Lakersi i Atlanta Hawksi u Staples Centru. Lakersi su sezonu otvorili iznenađujućom pobjedom protiv Clippersa, a zatim su poraženi od Warriorsa i prije dva dana od Spursa. Protiv San Antonija dobro je odigrao Pau Gasol s 20 poena i 11 skokova i bit će potrebna nova njegova dobra utakmica kako bi se suprotstavili snažnoj visokoj liniji Atlante, a bit će potrebna i kvalitetnija šuterska predstava cijele ekipe, posebno bekovskog dvojca Steve NashSteve Blake koji su Spursima kombinirano zabili tri šuta od 21 pokušaja. Hawksi su nakon poraza od Dallasa u prvoj utakmici uspjeli svladati Toronto rezultatom 102:95. Odličan je bio Al Horford s 22 poena i 16 skokova te bi ponovno mogao imati veliku utakmicu. Dobru pomoć imao je u Jeffu Teagueu koji je ubacio 17 poena i podijelio 12 asistencija, a šuterski raspoložen bio je i Kyle Korver sa 17 poena.

Prednost dajemo gostima iz Atlante čija bi visoka linija Horford – Millsap trebala dominirati utakmicom i biti prevaga na utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE