Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nerlens Noel ispao iz rotacije 76ersa, želi napustiti klub

Nerlens Noel je ponovno iskazao nezadovoljstvo velikom konkurencijom na centarskim pozicijama u redovima Philadelphia 76ersa.

Noel se javno pobunio poslije poraza 100-89 od Los Angeles Lakersa u kojem mu je trener Brett Brown podario tek osam minuta.

Nakon što su ga upitali želi li se u jednom trenutku nalaziti na parketu s još jednim centrom, što je neizbježno s obzirom na broj visokih u Sixersima, Noel je odgovorio: „Ja samo želim igrati košarku“, te  nastavio:

Uopće mi nije bitno s kim ću igrati. Ja nisam igrač za osam minuta po susretu, ja moram igrati. Predobar sam igrač da bih igrao tek osam minuta. Ovo je ludo, netko treba ovo sranje dovesti u red.“

Trener Brown je prije susreta najavio da će se Lakersima suprotstaviti small-ball postavom te da će netko od visokih morati ostati na klupi, dok je Noela nakon ovih izjava pustio da cijeli susret s Netsima (pobjeda 108-107) odgleda s klupe za rezerve.

Prije susreta s Netsima oglasio se i sam trener: „Nije u redu da forsiram igru s tri visoka da bi svi bili zadovoljni. Nerlens će dobiti priliku samo ako netko iz prve postave bude imao problema s osobnim pogreškama ili ozljedom.“

Jasno je kao dan da je Joel Embiid prva opcija na poziciji centra, dok mu društvo među visokima u početnoj petorci pravi Jahlil Okafor. Solidan broj minuta imaju i Dario Šarić, Ersan Ilyasova i Richaun Holmes.

Ovo nije prvi slučaj Nerlensova nezadovoljstva, a poznata je i stvar da se glavni operativac kluba Bryan Colangelo još ljetos premišljao treba li se odrješiti usluga 22-godišnjeg Noela ili godinu mlađeg Okafora. Zbog sklonosti ozljedama ta je odluka pala na Noela, no potencijalni kupac nije pronađen.

Noel je bio glavni kandidat za prvi izbor drafta 2013. godine, no pao je tek na šesto mjesto u ruke New Orleans Pelicansa, koji su ga, zajedno s draft pickom prve runde za sljedeće ljeto (koji je nakon još jednog tradea postao Šarić), proslijedili u Philadelphiju za Jruea Holidaya.

Zbog ozljede koljena je propustio cijelu prvu sezonu, a u naredne dvije sezone je bilježio 10,4 poena, 8 skokova te 1,7 blokadu po susretu.

Ozljede su ga mučile i na početku ove sezone pa je debitirao tek prošle nedjelje protiv Detroit Pistonsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE