Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nerlens Noel na meti Toronto Raptorsa

Centar Philadelpia 76ersa, Nerlens Noel, trenutno se nalazi van parketa zbog ozljede, a ujedno i na trade bloku.

Sixersi ga se još uvijek nisu uspjeli riješiti unatoč tome što se već duže od godinu dana priča o tome kako je on na izlaznim vratima.

Sama Noelova vještina, zdravlje i zrelost su upitni pa je tako i njegova vrijednost, a i zainteresiranost dugih ekipa, niska.

Ipak, navodno postoji jedna ekipa koja bi htjela prihvatiti rizik i dovesti Noela – Toronto Raptorsi.

Razlog tomu jest ozljeda Jareda Sullingera zbog koje ostaje rupa u rotaciji Raptorsa.

Ipak, to je Torontu druga opcija. Naime, plan A glasi: povećati minutažu mladim igračima poput Jakoba Poetla i Pascala Siakama i tako popuniti rupa, a ako to ne uspije, onda se okrenuti Noelu.

Zanimljiva je to opcije jer kada pogledamo, Raptorsi imaju Jonasa Valanciunasa na poziciji centra. Toronto je tražio dodatnu pomoć na poziciji krilnog centra, ali je li Noel prava opcija za to?

Prošle sezone smo imali priliku vidjeti Noela u toj ulozi u kojoj se nije najbolje snašao. Uz to, Siakam je pokazao atleticizam i sposobnost blokiranja šuteva, koje su Noelu najjače oružje.

Ako Raptorsi traže nekoga tko će im pomoći podići se na sljedeću razinu, Noel je jako dostupna i jeftina opcije pa ima neće biti teško dovesti ga.

Njihov GM Masai Ujiri je poznat po kockanju pri dovođenju „oštećenih“ dobara pa taj potez nije nerealan. To smo mogli vidjeti još iz njegovog vremena u Denveru kada je razmijenio Nenea za JaValea McGeeja.

Nije poznato što točno Sixersi traže za Noela, ali zbog svih problema vezanih s njim i zbog pretrpanosti na toj poziciji, to ne može biti puno. Noel je imao operaciju koljena u listopadu i neće se vratiti još nekoliko tjedana.

Prošle sezone Noel je u prosjeku zabijao 11,1 poena po utakmici, imao 8,1 skokova i 1,5 blokada..

Latest Posts

NE PROPUSTITE