Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nerlens Noel želi otići iz Philadelphije

Nakon brojnih sezona obilježenih neuspjehom te visokih izbora na draftu od kojih su dva najbitnija nakon kraćeg vremena proglašeni Gregom Odenom i lošijom verzijom Ala Jeffersona, stvari ipak nisu toliko loše. Joel Embiid više djeluje kao The Dreamova škola nego Oden, a Jahlil Okafor je više nego solidan scorer pod košem, međutim to stvara priličnu gužvu u Gradu bratske ljubavi, koja možda najviše oštećuje njihovog najkonkretnijeg igrača prošle sezone, Nerlensa Noela.

22-godišnji centar koji se upravo oporavlja od ozljede izvrstan je obrambeni igrač i koristan u pick and roll igri, međutim u ekipi s dva jednako dobra, ako ne i bolja centra, te dva odlična krilna centra, teško je očekivati ozbiljne minute. Noel je centarsku situaciju Sixersa nazvao smiješnom, pa se nakon brojnih tračeva o tome da ga franšiza želi razmijeniti, odlazak napokon čini obostranom željom.

U Sixersima su ovo ljeto više težili razmjeni Okafora, međutim u današnjoj igri isključivo low-post napadački centri poput njega izumiru, a s time im i vrijednost opada.

Noel kroz dvije sezone ima prosjeke od 10,5 poena s 8 skokova i 1,7 blokadom po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE