Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nerlens Nole se smirio

Nakon što se nedavno u javnosti pobunio zbog činjenice da nije u planovima trenera Philadelphia 76ersa, centar Nerlens Noel ipak se vrlo brzo umirio.

211 centimetara visokom Noelu se nimalo nije svidjela politika Sixersa koji su tri godine uzastopce visoke izbore na draftu trošili na centre te je tada izjavio da nema nikakvog smisla forsirati trojicu mladih igrača (Joela Embiida, Jahlila Okafora i njega) na visokim pozicijama.

Javno je kritizirao i trenera Bretta Browna, koji mu je u prvom susretu ove sezone nakon povratka od operacije koljena (poraz od Detroita 11. prosinca) dao tek osam minuta, pa ga je ovaj pomaknuo na sam kraj klupe.

Nakon toga je sudjelovao u samo četiri utakmice, a ukupno je dosad skupio skromnih 38 minuta, dovoljno za 21 poen, 10 skokova i tri blokade.

No, sudeći po posljednjim Noelovim izjavama, odnosi između njih su se smirili.

Mislim da ću ovako mentalno ojačati“, izjavio je 22-godišnjak te nadodao kako je iza njega teško razdoblje: „Posljednje četiri godine donijele su mi mnogo nevolja. Prvo ozljeda na sveučilištu pa nakon toga draft u ekipu gdje smo većinom gubili utakmice.“

Noel je po mnogim prognozama trebao biti prvi izbor drafta 2013. godine, no nakon ozljede ligamenata koljena na sveučilištu pao je „tek“ na šesto mjesto u ruke New Orleans Pelicansa, koji su ga iste večeri razmijenili u Philadelphiju.

O svemu se oglasio i trener Brown: „Naporno radi ne bi li povratio formu. Mislim da ćemo ga sve više viđati na terenu.

U dosadašnje dvije NBA sezone zabijao je 10,5 poena po utakmici uz 8,1 skok te je bilježio zavidne obrambene brojke – 1,5 blokadu i 1,8 ukradenih lopti.

Svakako je zanimljiv materijal za praćenje u budućnosti, a bez obzira na to što su se zakopale ratne sjekire na relaciji Noel – Brown, za očekivati je da će na ljeto napustiti klub. Naime, u posljednjoj je godini ugovora, a zainteresiranih klubova sigurno ne manjka…

Latest Posts

NE PROPUSTITE