Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Neslužbeno: Irvingu nagrada za najboljeg rookie igraèa

Prema pisanju novinara Fox Sportsa Chrisa Tomassona Kyrie Irving bi trebao biti proglašen najboljim rookie igraèem ove sezone. Trofej bi mu trebao biti dodijeljen u narednim danima, najvjerojatnije u utorak. Ova vijest nije nikakvo iznenaðenje i bilo je samo pitanje vremena kada æe to biti potvrðeno.

Irving je bio prvi izbor drafta prošle godine, a izabrali su ga Cleveland Cavaliersi. Kako je sezona odmicala, Irving je sve više i više napredovao i dokazao je kako mu nitko nije ravan za ovu nagradu. Irving æe se tako pridružiti velikanima poput Wilta Chamberlaina, Oscara Robertsona, Larryja Birda, Michaela Jordana, Shaquillea O’Neala, LeBron Jamesa, Kevina Duranta i ostalima kao igraèima koji su dobili ovu nagradu.

Irving nije imao preveliku konkurenciju nakon ozlijede Rickyja Rubija (10.,6 poena, 8,2 asistencije i 4,2 skoka po utakmici) u 41 utakmici sezone zbog koje je morao završiti sezonu. Ostali igraèi koji su barem malo konkurirali Irvingu su Kenneth Faried iz Denvera, Klay Thompson iz Golden Statea i Isaiah Thomas iz Sacramenta.

Cleveland se još uvijek oporavlja od odlaska LeBrona Jamesa u Miami, ali Irving bi mogao barem malo ubrzati taj oporavak. Navijaèi Clevelanda veæ su prije izjavili kako vjeruju da bi Irving mogao biti kao i James za par godina.

Irving je u svojoj rookie sezoni prosjeèno bilježio 18,5 poena, 5,4 asistencije, 3,7 skokova i 1,1 ukradenu loptu po utakmici uz 47% šuta iz igre. Podsjetimo kako je James bio jedan od trojice igraèa koji su bilježili preko 20 poena, 5 skokova i 5 asistencija u svojoj rookie sezoni, ali ako uzmemo u obzir je Irving odigrao skraæenu sezonu, njegove brojke nisu daleko od Jamesovih.

Latest Posts

NE PROPUSTITE