Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nesreća prati Rocketse

Terrence Jones, krilni centar momčadi iz Houstona izostat će s parketa još barem tri utakmice zbog problema s plućima. Trener Rocketsa Kevin McHale je izjavio da nisu pukla rebra ali da postoje poteškoće s disanjem. U međuvremenu je stigla informacija kako 23-godišnji Jones ima pneumotoraks, stanje u kojem dolazi do djelomičnog ili potpunog kolapsa pluća (u njegovom slučaju djelomičnog) kada u pleuralni prostor prodre zrak.

Nije sigurno koliko će još izbivati s parketa i njegovo stanje će se ponovno procijeniti idući tjedan. To je novi udarac ambicijama kluba iz Teksasa nakon što im je prvi centar Dwight Howard bio sedam tjedana izvan pogona.

Jones je već izostao ove sezone 10 tjedana zbog problema s koljenom. Vratio se 28. siječnja na parkete, a od 23. veljače je ponovno član prve postave i od tada je u prosjeku zabijao 15 poena i hvatao 9 skokova. Rocketsi su s njim na omjeru od 13 pobjeda i 3 poraza, a s njim i Howardom zajedno na 4-0.

Houston će i bez njega vjerojatno izboriti doigravanje i to s prednošću domaćeg terena u prvoj rundi, a ako Jones i Howard zaigraju zajedno u doigravanju moguće je i da Houston iznenadi pokoju momčad.

Latest Posts

NE PROPUSTITE