Tuesday, May 17, 2022

ZADNJE OBJAVE

Nesteroviæ: ” Moguæ je povratak u Europu”

Donosimo vam ekskluzivan intervju s Rašom Nesteroviæem, koji je danas proglašen MVP turnira odigranog u Mariboru, gdje je Slovenija odigrala zadnju pripremnu utakmicu prije odlaska u Atenu.

- Advertisement -

U Mariborskoj Dvorani Tabor tri je dana trajao košarkaški turnir na kojem su sudjelovali Slovenija, Iran, Portoriko i Novi Zeland. Slovenija je s 3 uvjerljive pobjede osvojila 1. mjesto, a najkorisniji igraè turnira bio je kapetan slovenske reprezentacije Rašo Nesteroviæ. Rašo je u ova 3 dana uvijek bio spreman na odgovore novinara pa sam tako i ja uspio dobiti minutu vremena za 3 kratka pitanja.

Kratak komentar tvog tradea u Indianu?
To je dio NBA lige i tu ne možeš ništa. Jednostavno moraš promjeniti klub.

Hoæeš li se poslije dugih 11 sezona u NBA ligi  vratiti u Europu?
Moguæe je svakako, ali više o tome æe se znati krajem sljedeæe sezone. Vidjet æemo kako æe se stvari razvijati i kakve æe biti ponude.

- Advertisement -

Kratak komentar za hrvatskog reprezentativca Roka Lenija Ukiæa, koji æe od sljedeæe sezoni nositi dres sada veæ tvog bivšeg kluba, Toronto Raptorsa?
Odlièno jer æe to biti jedan Europljanin više i svakako je to super za sve nas.

Rašo Nesteroviæ je svoj put u NBA ligi poèeo 1998. godine s Minnesota Timberwolesima, gdje je proveo 5 dobrih godina. U svojoj prvoj sezoni dobio je priliku na samo 2 utakmice, a u 2 utakmice skupio je u prosjeku èak 15 minuta, gdje je upisao 4 koša i 4 skoka po utakmici. U sljedeæoj sezoni je Rašo dobio puno više prilike koje je odlièno iskoristio. Odigrao je svih 82 utakmice, a startao je u èak 55 utakmica. U prosjeku je proveo 21 minutu na parketu koje je iskoristio za 5,7 koševa, 4,6 skokova, 1,3 asistenciju i 1 blokadu po utakmici. U sezoni 2000-01 Rašo je odigrao samo 73 utakmice, a startao je tek na 39 utakmica što je vjerojatno i bio razlog za lošiju statistiku. U prosjeku je upisivao 4,5 koša, 3,9 skoka i 0.9 blokada. U zadnje 2 sezone u Minnesoti je na svim utakmicama poèeo kao starter, a u njegovoj zadnjoj sezoni kod Wolvesa bilježio je 11,2 koša, 6,5 skoka i 1,5 asistenciju i blokadu na utakmicu. Poslije 5 solidnih sezona kod Minnesote tradean je u San Antonio Spurse gdje je proveo 3 sezone. U prvoj sezoni je bilježio 8,7 koša, 7,7 skoka, 2 blokade i 1,4 asistencije po utakmici i ta sezona mu je statistièki bila najbolja. Sljedeæe 2 sezone u dresu Spursa više nije dobivao tolike prilike pa je sve to rezultiralo još jednim njegovim tradeom, a sljedeæa stanica mu je bila Toronto. U Raptorsima je odigrao nekoliko odliènih utakmica, a u zadnje 2 sezone je bio na prosjeku od 7 koševa, 5 skokova te 1 asistenciju i blokadu za samo 19 minuta provedenih na parketu. Poslije 2 sezone u Raptorsima Rašo je nažalost ponovno tradean, a ovaj put je poslan u Indianu skupa s razigravaèem T.J. Fordom za All-Star Jeraminea O’Neala. Hoæe li to biti njegov posljednji klub u NBA ligi saznat æemo u novoj NBA sezoni, ali jasno je jedno, taj slovenski centar je zaslužio puno više povjerenja od svojih trenera.

Rekordi karijere u NBA ligi:
Najviše minuta: 48 ( 16.3.2008 – Sacramento )
Najviše koševa: 24 ( 24.11.2001 – San Antonio )
Najviše obrambenih skokova: 12 ( 21.2.2003 – Detroit )
Najviše napadaèkih skokova: 10 ( 30.1.2002 – Philadelphia )
Najviše skokova: 15 ( 3 puta )
Najviše asistencija: 6 ( 3 puta )
Najviše blokada: 9 ( 10.3.2003 – Dallas )
Najviše ukradenih lopti: 3 ( 6 puta ) 

Latest Posts

NE PROPUSTITE