Friday, May 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nesteroviæ: ” Moguæ je povratak u Europu”

Donosimo vam ekskluzivan intervju s Rašom Nesteroviæem, koji je danas proglašen MVP turnira odigranog u Mariboru, gdje je Slovenija odigrala zadnju pripremnu utakmicu prije odlaska u Atenu.

U Mariborskoj Dvorani Tabor tri je dana trajao košarkaški turnir na kojem su sudjelovali Slovenija, Iran, Portoriko i Novi Zeland. Slovenija je s 3 uvjerljive pobjede osvojila 1. mjesto, a najkorisniji igraè turnira bio je kapetan slovenske reprezentacije Rašo Nesteroviæ. Rašo je u ova 3 dana uvijek bio spreman na odgovore novinara pa sam tako i ja uspio dobiti minutu vremena za 3 kratka pitanja.

Kratak komentar tvog tradea u Indianu?
To je dio NBA lige i tu ne možeš ništa. Jednostavno moraš promjeniti klub.

Hoæeš li se poslije dugih 11 sezona u NBA ligi  vratiti u Europu?
Moguæe je svakako, ali više o tome æe se znati krajem sljedeæe sezone. Vidjet æemo kako æe se stvari razvijati i kakve æe biti ponude.

Kratak komentar za hrvatskog reprezentativca Roka Lenija Ukiæa, koji æe od sljedeæe sezoni nositi dres sada veæ tvog bivšeg kluba, Toronto Raptorsa?
Odlièno jer æe to biti jedan Europljanin više i svakako je to super za sve nas.

Rašo Nesteroviæ je svoj put u NBA ligi poèeo 1998. godine s Minnesota Timberwolesima, gdje je proveo 5 dobrih godina. U svojoj prvoj sezoni dobio je priliku na samo 2 utakmice, a u 2 utakmice skupio je u prosjeku èak 15 minuta, gdje je upisao 4 koša i 4 skoka po utakmici. U sljedeæoj sezoni je Rašo dobio puno više prilike koje je odlièno iskoristio. Odigrao je svih 82 utakmice, a startao je u èak 55 utakmica. U prosjeku je proveo 21 minutu na parketu koje je iskoristio za 5,7 koševa, 4,6 skokova, 1,3 asistenciju i 1 blokadu po utakmici. U sezoni 2000-01 Rašo je odigrao samo 73 utakmice, a startao je tek na 39 utakmica što je vjerojatno i bio razlog za lošiju statistiku. U prosjeku je upisivao 4,5 koša, 3,9 skoka i 0.9 blokada. U zadnje 2 sezone u Minnesoti je na svim utakmicama poèeo kao starter, a u njegovoj zadnjoj sezoni kod Wolvesa bilježio je 11,2 koša, 6,5 skoka i 1,5 asistenciju i blokadu na utakmicu. Poslije 5 solidnih sezona kod Minnesote tradean je u San Antonio Spurse gdje je proveo 3 sezone. U prvoj sezoni je bilježio 8,7 koša, 7,7 skoka, 2 blokade i 1,4 asistencije po utakmici i ta sezona mu je statistièki bila najbolja. Sljedeæe 2 sezone u dresu Spursa više nije dobivao tolike prilike pa je sve to rezultiralo još jednim njegovim tradeom, a sljedeæa stanica mu je bila Toronto. U Raptorsima je odigrao nekoliko odliènih utakmica, a u zadnje 2 sezone je bio na prosjeku od 7 koševa, 5 skokova te 1 asistenciju i blokadu za samo 19 minuta provedenih na parketu. Poslije 2 sezone u Raptorsima Rašo je nažalost ponovno tradean, a ovaj put je poslan u Indianu skupa s razigravaèem T.J. Fordom za All-Star Jeraminea O’Neala. Hoæe li to biti njegov posljednji klub u NBA ligi saznat æemo u novoj NBA sezoni, ali jasno je jedno, taj slovenski centar je zaslužio puno više povjerenja od svojih trenera.

Rekordi karijere u NBA ligi:
Najviše minuta: 48 ( 16.3.2008 – Sacramento )
Najviše koševa: 24 ( 24.11.2001 – San Antonio )
Najviše obrambenih skokova: 12 ( 21.2.2003 – Detroit )
Najviše napadaèkih skokova: 10 ( 30.1.2002 – Philadelphia )
Najviše skokova: 15 ( 3 puta )
Najviše asistencija: 6 ( 3 puta )
Najviše blokada: 9 ( 10.3.2003 – Dallas )
Najviše ukradenih lopti: 3 ( 6 puta ) 

Latest Posts

NE PROPUSTITE