Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nešto je trulo u Miamiju

Da momci iz Miamija ne igraju bajno mogli smo se uvjeriti više puta ove sezone. Kad su na  ljeto sastavili novu veliku trojku i nadopunili je solidnim role playerima, prvenstveno Mikeom Millerom mnogi su im stavili prstene na ruke iako je do poèetka sezone bilo nekoliko mjeseci. Jeff Van Gundy išao je toliko daleko, te je izjavio da je rekord Bullsa 72-10 iz sezone 1995./1996. opasno ugrožen.

Kad pogledamo brojke vidjet æemo da Miami ima omjer 1-9 protiv vodeæih momèadi Istoka i Zapada, tri puta su gubili od Bostona i Chicaga, dva puta od Dallasa, te jednom od San Antonia. Jedina momèad s boljim omjerom od njih koju su uspjeli pobijediti su dvostruki aktualni prvaci Los Angeles Lakersi.

Èinjenica je da su deèki s Floride izgubili dosta utakmica koje nisu smjeli i trebali, pa su pognutih glava napuštali parket. Previše je tu velikih prokockanih vodstva, kao na primjer onaj nedavni bolan poraz od Orlanda. U posljednje èetiri utakmice imaju èetiri poraza, tri na domaæem terenu i svi su došli od respektabilnih protivnika – New York, Orlando, San Antonio, Chicago.

Ova situacija vraæa nas na poèetak sezone kad je Miami imao omjer 9-8 i ništa nije bilo kako treba, èak je LeBron James prilikom minute odmora gurnuo trenera Erika Spoelstru. Tad su održali sastanak i napokon proigrali te vezali dvanaest pobjeda u nizu. Pobjednièki niz zaustavili su Mavericksi koji su ih pobijedili i prije poèetka uspješne serije. Taj poraz ih nije previše uzdrmao te su nakon toga pobijedili još devet uzastopnih utakmica.

Da je vrijeme za novi sastanak najbolje govori situacija nakon posljednjeg poraza od Bullsa, naime Spoelstra je nakon utakmice rekao: “Neki momci plakali su u svlaèionici.”

Prije poèetka sezone postavljalo se pitanje kome treba dati loptu u ruke za posljednji šut. Neki su govorili da do takve situacije neæe doæi jer æe biti nemoguæe na terenu èuvati toliko dobrih igraèa. Udvajajte Jamesa i Wadea, jedan na Bosha i na trici sami ostaju Chalmers i Miller, tako je to izgledalo u teoriji, ali na terenu situacija je sasvim drugaèija.

O tome tko bi trebao dobiti loptu za zadnji šut izjasnili su se Dwyane Wade i LeBron James.

“Rekao sam suigraèima da ih više neæu iznevjeriti na kraju utakmice. Preuzimam velik dio krivnje”, nakon utakmice izjavio je James.

Wade je bio direktan i rekao kako mu treba lopta u crunch timeu: “Naviknut sam na to da imam loptu u svojim rukama u posljednjoj èetvrtini, da nalazim suigraèe u dobrim pozicijama, da radim pogreške… Kad smo se ujedinili u Miamiju trebali smo biti svjesni toga da æe ovdje biti mnogo žrtvovanja i odricanja. Sada osjeæamo posljedice.”

Miamiju sada slijedi sedam teških utakmica, ali dobar je znak što ih šest igraju na svom parketu. Nakon toga imaju prilièno lagan raspored do kraja sezone, te dosta vremena za tempiranje forme za doigravanje. Momèad pršti od talenta i svi ih želimo u doigravanju vidjeti u najboljem izdanju. Hoæe li tamo demantirati hejtere i pokazati za što su sposobni ili æe oscilirati kao u regularnom djelu sezone vidjet æemo, sve u svemu èeka nas zanimljiv rasplet sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE