Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nestvarni triple double Westbrooka, isključenje Duranta

Unatoč uvjerljivoj pobjedi nad ‘Lakersima’, momčad iz Oklahome se nije uspjela podići sa osmog mjesta Zapadne konferencije s kojeg joj prijeti sudar sa ‘Warriorsima’ u prvoj rundi doigravanja. ‘Lakersi’ do kraja sezone igraju bez LeBrona Jamesa pa ‘Thunderu’ nisu predstavljali ozbiljniju opasnost. Zvijezda večeri bio je Russell Westbrook koji je ostvario gotovo nemoguće ostvarljiv ‘triple-double’, a to je u cijeloj NBA povijesti uspjelo još samo jednom igraču – Wiltu Chamberlainu daleke 1968. godine. Naime, radi se o učinku sa 20 ili više koševa, skokova i uspješnih dodavanja. Westbrook je postigao 20 poena, imao 20 uhvaćenih lopti te podijelio 21 asistenciju. S ovim učinkom bek ‘Thundera’ se izjednačio upravo sa Chamberlainom na drugom mjestu kada su u pitanju ostvarenja sa preko 15 poena, skokova i asistencija. Takvih utakmica obojica sada imaju po osam, a vodeći je Oscar Robertson sa 14. Inače, 20. loptu na utakmici Westbrook je uhvatio 40 sekundi prije kraja što je izazvalo pravo oduševljenje u dvorani ‘Thundera’: https://www.youtube.com/watch?v=ekxSbjn4dgs.

Da pobjedom ‘Oklahoma’ ne skoči na poneko mjesto više na tablici, pobrinuli su se ‘Spursi’ koji su kod kuće prilično teško stigli do pobjede nad ‘Hawksima’. Gosti iz Atlante prijetili su do samog kraja predvođeni Kentom Bazemoreom (26p, trice 5/7) i Ukrajincem Alexom Lenom (21p-5s), dok je kod domaćih ‘Mamuza’ najbolji bio DeMar DeRozan (29p-7s-7a). Bila je ovo čak 21. uzastopna pobjeda Popovicheve momčadi nad ‘Jastrebovima’, ako se gledaju samo njihove međusobne utakmice odigrane San Antoniju.

Razočarani ‘Kingsi’ (Buddy Hield 20p-7s-5a), koji više ni teoretski ne mogu dohvatiti playoff, nisu predstavljali ozbiljan problem ‘Rocketsima’ ni u svom Sacramentu. Novu sjajnu utakmicu odigrao je James Harden, a završio je sa visokim postotkom šuta. Ubacio je ukupno 36 poena gađajući iz igre 12/19, a podijelio je i 10 asistencija. Trice je pucao odličnih 7/12, a nekarakterističan za njega je podatak da je svega šest puta bio na liniji slobodnih bacanja (5/6).

Veliki derbi u Oaklandu još traje, a iz njega je u trećoj četvrtini isključen do tada najbolji pojedinac susreta Kevin Durant: https://www.youtube.com/watch?v=Eust28Ai-q0.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE