Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nesuglasice u taboru Atlanta Hawksa

Atlanta Hawksi su, prema navodima insajdera, istraživali opcije za razmjenu Paula Millsapa prošlog ljeta, a onda ga obavijestili da do toga ipak neće doći. Tijekom sezone su ga ponovo stavili na trade block, a zatim ponovo obavijestili ostale ekipe, Millsapa i javnost da njihova prva violina ostaje u Atlanti.

Čemu sva zabuna?

Odgovor bi mogao objasniti zašto su Hawksi Mikea Budenholzera (bivši predsjednik košarkaških operacija) i Wesa Wilcoxa (bivši generalni menadžer) degradirani u poretku administracije.

Izvori nam govore da je Wilcox htio razmijeniti Millsapa i krenuti u potpuni rebuilding, fokusirajući se na mlade talente ekipe poput Denisa Schroedera, Tima Hardawaya, te novake Taureana Princea i DeAndrea Bembryja. No Budenholzer, koji je imao posljednju riječ glede igračkog kadra i odobrio razmjenu Jeffa Teaguea u Indianu prošlog ljeta, je uložio veto na sve poteze generalnog menadžera franšize.

Millsapova budućnost je trenutno prioritet. Bez obzira na to tko bude izabran na poziciju GM-a, Paul će sve razgovore oko ugovora voditi s Tonyjem Resslerom, suvlasnikom Atlanta Hawksa. Budenholzer i vlasnici ga žele potpisati na novi ugovor po svaku cijenu, što je i Ressler komentirao: „Nema uopće nikakvog suprotstavljanja mišljenja na temu Paulovog ostanka s nama.“

Ako je suvlasnik franšize spreman ‘sići među smrtnike’ i direktno pregovarati s Millsapom, stvari izgledaju pozitivno za All-Star četvorku.  Ressler je rekao da će ‘organizacija učiniti sve da ga zadrži’, što bi u prenesenom značenju značilo potpisivanje maksimalnog ugovora (vjerojatno se radi o iznosu od 205 milijuna dolara za pet godina). Čak se i Wilcox slaže s tim, iako se baš i ne pita mnogo nakon direktiva od strane nadređenog.

Hawksi su sada u teškoj poziciji, prisiljeni da isplate veliki novac Millsapu od 32 do 37 godine života, ili da ga izgube i ne dobiju ništa zauzvrat. Ako ga puste, ostat će s preplaćenim i vjerojatno nesretnim Dwightom Howardom i jedinim kvalitetnim igračima u gore navedenom mladom kvartetu. Ako zadrže svog najboljeg igrača, zagarantirano im je doigravanje još u barem iduće dvije sezone.

Razmjena Millsapa bi spriječila sve sadašnje kalkulacije, iako bi vjerojatno ostavilo Atlantu van playoff slike za ovu godinu.

S ove tačke gledišta, prosječna sezona iznad 50% pobjeda izgleda veoma dobro, ali sigurno se ne nalaze u kontroli situacije. Kao nezaštićen slobodan igrač na ljeto, Millsap povlači ključni potez.

Latest Posts

NE PROPUSTITE