Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nets: Došli Okur i Stevenson, otišao Graham

Juèerašnja šokantna vijest o ozljedi Brooka Lopeza potresla je navijaèe Netsa, ali i mnoge zaljubljenike NBA košarke. Mnogi su smatrali, a neki i dalje smatraju, da bi to moglo obilježiti naredne godine Netsa. Naravno negativno.

Bili su èelni ljudi navodno blizu potpisivanja Dwighta Howarda, odnosno razmjene u kojoj je bio ukljuèen upravo ozlijeðeni Lopez. Bile su to optimistiène najave za bolje dane u New Jerseyu, tandem Williams – Howard je ulijevao samopouzdanje za potencijalni dohvat godine 2003. kada su Netsi uspjeli uæi u veliko finale. Meðutim sve to se splasnulo juèer nakon objave o višemjeseènoj odsutnosti prvog centra Netsa koji je prisiljen na operaciju stopala.

Ovom prilikom dodajmo kako su mnogi struènjaci danas objavili da je realno za oèekivati tromjeseènu stanku, a pitanje je da li æe se Lopez uspjeti adekvatno oporaviti i prikljuèiti svojoj momèadi u regularnoj sezoni. S obzirom na trenutaèni kadar teško je za oèekivati da bi se uspjeli probiti meðu osam najboljih na Istoku, što ujedno donosi i moguæi zakljuèak da bi Lopez mogao propustiti cijelu sezonu.

Netsi doveli Mehmeta Okura

I upravo zbog juèerašnjih dogaðanja struka Netsa je pod hitno uoèi nove sezone morala posegnuti za dovoðenjem novog centra. I uspjeli su u pregovorima sa Jazzerima dovesti njihovog centra, Mehmeta Okura.

Rijeè je o 32-godišnjem turskom reprezentativcu koji je propustio veæi dio protekle sezone zbog poteškoæa sa leðima i Ahilovom tetivom. Meðutim s obzirom da je Okur u vrijeme lockouta odigrao više nego solidnih sedam utakmica u dresu Turk Telekoma lako je zakljuèiti kako su sve te poteškoæe iza njega.

Naime u dresu turskog kluba je u prosjeku igrao nešto više od 30 minuta te bilježio 13,3 poena i 8,4 skoka po susretu. Inaèe, upravo su te brojke prosjek njegove 9-godišnje karijere u NBA.

Gdje je u toj cijeloj prièi Utah? Oni su uspjeli oèistiti se tereta Okurovog ugovora što im je bio glavni zadatak i ujedno otvoriti više prostora novaku Enesu Kanteru, novoj turskoj nadi. Uz to imaju i Ala Jeffersona za borbu pod koševima. Dodajmo još kako su uspjeli dobiti i dodatni izbor za draft 2015. godine u drugoj rundi. Više manje trenutno nebitno.

Netsi su tako uspjeli brzo i kvalitetno reagirati na vrijeme i dovesti pravog centra, jer i sa zdravim Lopezom su tu imali najviše poteškoæa. I Okur, kao što ni Lopez ne bi imao, neæe imati pravu zamjenu na poziciji petice koju æe igrati iako on prema svom stilu igre više pripada poziciji krilnog centra. Tu se nameæe tek novak Jordan Williams te Shelden Williams, bivši krilni centar Knicksa koji æe svoje minute dobiti i na poziciji krila.

Došao i DeShawn Stevenson, otpustili Grahama

Èelnici Netsa još su uspjeli dovesti i ‘kontroverznog’ DeShawna Stevensona. Rijeè je o 30-godišnjem veteranu, ali i aktualnom prvaku lige.

Stevenson æe uvijek ostati zapamæen kao medijski provokator i prepotentan igraè, meðutim u svemu tome nikako se ne mogu izbjeæi njegove igre ‘zadatka’ gdje doista u obrambenom djelu može poremetiti ritam mnogih NBA igraèa na odreðeno vrijeme, a isto tako u napadu može pogoditi u nizu nekoliko dalekometnih šuteva.

U ligi je veæ 11 godina, igrajuæi za èetiri razlièite momèadi, a u prosjeku bilježi 7,7 poena, 2,2 skoka i 1,8 asistenciju po susretu.

Dodajmo još za kraj prièe o Netsima kako u novoj sezoni u momèadi iz New Jerseya neæe biti Stephena Grahama kojem je juèer uruèen otkaz.

I mnogi drugi su dobili otkaz odnosno nove ugovore

U periodu dok je trajala predsezona mnogi igraèi su dobili posljednje prilike za dokazivanje svojim dužnosnicima. Samo u tom tjednu je više od 20 igraèa dobilo otkaze, mnogi od njih su široj javnosti ne poznati, a bilo je naravno i nekolicina poznatih igraèa, meðutim veæi dio njih je uspio dobiti nove ugovore u drugim sredinama.

Pregled igraèkih promjena ekipa Istoène konferencije

Pregled igraèkih promjena ekipa Zapadne konferencije

Dotaknuti æemo se samo zadnjih promjena poznatijih igraèa. Bivši igraè Hornetsa Willie Green prešao  je u Atlantu,  dok je Reggie Evans Kanadu zamijenio sa Los Angelesom, naime potpisao je za Clipperse.

Spursi su se odrekli Stevea Novaka, meðutim 28-godišnji krilni košarkaš je brzo pronašao novi angažman u New Yorku. I dvojac Jeff Adrien (Houston) i Sean Williams (Dallas) uspjeli su dobiti nove profesionalne ugovore.

Chuck Hayes prvotno je potpisao ugovor sa Kingsima, zatim nije prošao lijeènièki pregled i ugovor mu je raskinut, no nakon dodatnih pretraga ustanovljeno je da nema nikakvih problema sa srcem te da može nastaviti igrati. Prema posljednjim informacijama treba bi se vratiti u Kingse koji æe mu ponuditi èetverogodišnji ugovor vrijedan oko 22 milijuna dolara.

Za kraj dodajmo kako je noæas sa one strane Atlantika javljeno da su se Sunsi odrekli usluga Mickaela Pietrusa, a Cavaliersi Mannyja Harrisa. Oba igraèu su i dalje na popisu slobodnih igraèa, kao primjerice Redd, Arroyo, Dampier, Thornton, MoonPowe, Kirilenko i mnogi drugi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE