Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi dočekuju Portland, Knicksi traže iskupljenje protiv Pistonsa

Polovica od večerašnjih 6 NBA susreta igra se prije ponoći. Prvo će na teren Raptorsi i Spursi te Knicksi i Pistonsi, a nakon njih, od 21 sat, odigrat će se i najzanimljiviji dvoboj večeri, onaj između Brooklyn Netsa i Portland Trail Blazersa.

Toronto Raptors (3-10) – San Antonio Spurs (10-3) 19.00

Toronto se večeras vraća s gostujuće mini turneje. Odigrali su tri utakmice i sve tri su izgubili. Zadnji poraz su doživjeli od Detroita, rezultat je bio 91:90, a poraz su doživjeli posljednjim sekundama utakmice kad je Brandon Knight polaganjem donio pobjedu Detroitu. Ove sezone igraju jako loše, iako Bargnani, Lowry i DeRozan individualno igraju jako dobro. Napad im je solidan ali obrana je još uvijek problem i ona je glavni krivac ovog jako lošeg omjera na početku sezone.

San Antonio Spursi pak nastavljaju svoju gostujuću turneju po Istoku. U Toronto dolaze nakon dvije lagane pobjede protiv Bostona i Indiane, te se nadaju da će produžiti svoj pobjednički niz večeras protiv Raptorsa. Duncan, Parker i društvo i ove sezone igraju odlično te su sigurno jedan od pritajenih favorita za titulu.

Prednost dajemo Spursima jer su bolja i iskusnija ekipa od Raptorsa.

New York Knicks (8-3) – Detroit Pistons (3-10) 19.00

Knicksi su neslavno završili svoju turneju od 3 gostujuće utakmice, neočekivano lako i uvjerljivo su ih savladali Houston Rocketsi rezultatom 131:103. Ni odlična večer Carmela Anthonyja koji je ubacio čak 37 poena nije bila dovoljna da se porazi raspoloženi Houston koji je u toj utakmici gađao 51,7% iz igre, dok su Knicksi imali 43%.

Knicksi večeras povratak na pobjedničke staze traže protiv i ove sezone slabih Detroit Pistonsa. Ekipe koja je u prošloj utakmici protiv Toronta upisala svoju tek treću pobjedu ove sezone. Ove sezone izgledaju jako loše i večeras će im trebati mnogo više od solidne partije Grega Monroea kako bi srušili Knickse.

Knicksi se večeras pred svojim navijačima žele iskupiti za težak poraz od Houstona i sve osim uvjerljive pobjede Knicksa bit će iznenađenje.

Brooklyn Nets (7-4) – Portland Trail Blazers (6-6) 21.00

Netsi mogu biti zadovoljni trenutnim omjerom u dosadašnjem dijelu sezone. Igraju jako dobro, to se posebno odnosi na obranu koja prima u prosjeku 92,1 poena, što ih svrstava na drugo mjesto najboljih obrana.

U večerašnji dvoboj ulaze nakon pobjede protiv jakih Los Angeles Clippersa u prošloj utakmici. I u tom susretu je obrana bila na vrhuncu, primili su samo 76 poena što im je najmanji broj primljenih poena ove sezone.

U goste im večeras stižu ove sezone solidni Portland Trail Blazersi. Ekipa koju predvode LaMarcus Aldridge i odlični rookie Damian Lillard koji je već pokazao da je među glavnim kandidatima za najboljeg novaka lige, a treba istaći i veliki napredak u igri Francuza Nicolasa Batuma. Najveći problemi Blazersa ove sezone su obrana koja prima preko 102 poena po utakmici i klupa koja je među najslabijim u ligi. Kad ta dva aspekta igre poprave tada su jako opasni i mogu svakoga pobijediti.

Očekujemo pobjedu Netsa jer su kvalitetniji i imaju veću širinu u ekipi.

Philadelphia 76ers (7-6) – Phoenix Suns (6-7) 00.00

Sixersi su sinoć igrali iscrpljujuću utakmicu protiv Oklahome u kojoj su poraženi nakon produžetka (109:116). Istaknuli su se Thaddeus Young koji je upisao double-double (29 poena i 15 skokova) i Evan Turner (26 poena). Trener Collins pohvalio je ovaj dvojac i rekao kako imaju neke igrače koji igraju odlično, bore se, te da mu je to drago vidjeti.

Sunsi su također u prošloj utakmici igrali produžetak, protiv Hornetsa. Pobijedili su 111:108. Trener Alvin Gentry je u početnu petorku stavio Markieffa Morrisa umjesto Jareda Dudleya što mu se pokazalo kao pametan potez. Upisali su dvije pobjede u nizu, a Morris je u prošloj bio najbolji strijelac s 23 poena uz efikasnost od 75%. Kontinuirano dobar je bio i Goran Dragić s 20 poena i 8 asistencija. Morris je rekao da mu je malo neobično u početnoj petorci, ali da je njegov posao pokazivati rezultate što on i čini.

Malu prednost dajemo Philadelphiji zbog domaćeg terena.

Orlando Magic (5-7) – Boston Celtics (7-6) 00.00

Orlando večeras traži treću pobjedu u nizu. Prošlu su upisali protiv Cavsa (108:104). Najviše poena su upisali Jameer Nelson (22) i Arron Afflalo (19). Glen Davis je rekao da trebaju nadolazeće utakmice odigrati što bolje, te efikasnost šuta popraviti na bar 50%.

Boston je prošlu pobjedu ostvario na svom terenu nad Oklahomom. Najviše poena je upisao Paul Pierce (27), a ekipi se podredio Rajon Rondo koji je uz 6 poena dodao 8 skokova i 16 asistencija. Domaća ekipa je bez Hede Turkoglua i Ala Harringtona, a gostujuća ne može računati na Averyja Bradleya.

Celticsi imaju pet pobjeda u niz nad Orlandom, a mi im večeras predviđamo nastavak niza.

Denver Nuggets (7-6) – New Orleans Hornets (3-8) 02.00

Možda se od Denvera očekivalo više nego što su dosad pokazali, ali trenutno se nalaze na sredini poretka na Zapadu, što nije tako loše. Ove je sezone eksplodirao Kenneth Faried koji je jedan od najboljih skakača lige, a uz njegovu pomoć Denver trenutno predvodi ligu u skokovima po utakmici kao ekipa, pa će skokovi i brza tranzicija biti glavna oružja u večerašnjem okršaju s Hornetsima.

Hornetsima će nedostajati Anthony Davis koji ima problema s ozljedom zgloba, a bez njega će New Orleans teško prekinuti niz od 6 uzastopnih poraza. Oni u tih 6 poraza u prosjeku primaju 109,2 poena, što ukazuje na katastrofalnu obranu momčadi. Puno će ovisiti i o igri Ryana Andersona koji je vodeći strijelac momčadi. Iako je imao 11 skokova u utakmici u petak, teško je očekivati od gostiju da konkuriraju Denveru u skokovima.

Denver ne bi trebao imati nikakvih problema u ovoj utakmici i čisti su favoriti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE